|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 10:57 am Naslov sporočila: Prioriteta procesov (Windows Vista) |
|
|
Pozdravljeni!
Pred nekaj dnevi sem ugotovil, da je zelo praktično in uporabno nastaviti prioriteto določenim procesom, za katere hočem, da delujejo bolje/hitreje. To se naredi v Task managerju, desni klik na proces in Nastavi prioriteto.
Vendar me zelo moti, da se po ponovnem zagonu sistema vse prioritete spet "resetirajo" na Normalno. Edino, kar je obdržalo lastnost Visoke prioritete je winlogon.exe in taskmgr.exe.
Kako bi torej nastavil, da bi se mi določeni procesi (explorer.exe, iexplore.exe, Skype.exe, photoshop.exe, wmplayer.exe,...) vedno zagnali z določeno prioriteto (možne prioritete so Nizka, Pod navadno, Navadna, Nad navadno, Visoka, V realnem času)?
Hvala za odgovor! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Tista dva procesa, ki praviš da sta obdržala prioriteto, imata po defaultu najvišjo, tako da si ni nič zapomnilo.
Ob zagonu ne bo šlo nastavljat.
Lahko pa po zagonu vsakega programa poženeš neko skripto, ki spremeni prioriteto.
Vsakič, ko program zaženeš, ima srednjo prioriteto.
Program si lahko sam sebi spreminja prioriteto (če je sprogramirano tako), ampak tega se ponavadi ne dela (razen za kakšne enkoderje, dekoderje, ... ki požrejo mnogo sredstav). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Jul 24, 2010 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha, torej ni možno kje v registru nastaviti, da bi se proces vedno zagnal z takšno prioriteto? Škoda
Saj za procese, kot so explorer in podobni še gre ob zagonu nastaviti prioriteto, ampak Internet Explorer pa za vsak nov zavihek ustvari svoj proces iexplore.exe, in vseh tistih (včasih tudi več kot 10) procesov vedno znova nastavljati prioriteto je mudno. Opazil sem tudi, da če recimo odprem Photoshop, nastavim prioriteto na V realnem času, ga potem zaprem in spet zaženem, je spet na Normalna. Torej niti ni potreben ponovni zagon računalnika, že ponovni zagon procesa je dovolj
Kako pa bi izgledala skripta za nastavljanje prioritete? Obstaja kakšna DOS komanda (da bi ustvaril recimo prioritete.bat in notri skripto)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni