|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.17 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 11:58 am Naslov sporočila: Neželjeni mail |
|
|
Zadnje čase mi pošiljajo neželjene maile. Kako naj ugotovim na kateri mail mi pošiljajo, da se odjavim s pravega naslova?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
35.44 KB |
Pogledana: |
159 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
Image4.jpg |
12.82 KB |
Downloadano: |
33 krat |
_________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sob Jan 09, 2010 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni. Nekaj sem googlal, ne vem točno kaj že, pa sem se mimogrede registriral na tej strani , misleč, da bom dobil rezultat. Kaj dobim?
Citiram: |
Naročnina na forum
Če se uporabnik naroči na forum, bo kopijo vsake nove objave na forumu prejel tudi po e-pošti (objave so poslane približno 30 minut po prvem zapisu objave).
Osebe lahko običajno izberejo, ali želijo biti naročene na vsak forum ali ne.
Če izvajalec zahteva naročnino za določen forum, možnost za izbiro odstranjena in bodo vsi prejemali kopije v e-poštnih sporočilih.
To je še posebej uporabno v forumih novic in forumih ob začetku predmeta (preden vsi razumejo, da se lahko na ta e-poštna sporočila naročijo sami). |
No, jaz nisem dobil možnosti "izbirati", ali bom prejemal obvestila ali ne. Samo registriral sem se, pred tem ni nič pisalo, nato pa sem začel prejemati te smeti. Bilo bi lepo, da bi to prejemal od foruma samega, ne pa od vsakega člana, ker v tem primeri bi lahko blokiral forum v svojem epoštnem odjemalcu. Vsakega člana posebej je pa malo "too-much" blokirati. Obstaja kakšna možnost tukaj, ne prejemanja teh sporočil?
|
32.88 KB |
Pogledana: |
83 krat |

|
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Modlar Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.95 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Prijavite neželeno pošto ( spam ) ,pa bo mir
_________________ LP Mare
Kdor visoko leta - daleč vidi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.17 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Ned Jan 10, 2010 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da sem se uspešno odjavil. Bom videl v prihodnje.
_________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Tor Jul 20, 2010 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kam lahko prijavim spam, ki ga pošiljajo recimo slovenska podjetja, ki mail dobijo od bogve kje?
Za tuji spam ni problem, ker vse pobere filter, slovenskih pa ne. Poleg tega pa se eni še poslužujejo hinavskih in zahrbtnih trikov, ki jih bi pričakoval od zlikovcev v Nigeriji ne pa slovenskih podjetnikov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2757 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Jul 20, 2010 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Členi in tarife so se vmes spremenili, vendar poanta je še vedno ista; vedno vžge.
http://matej.owca.info/spam.html
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj si oglej zakonodajo o nezaželjenih elektronskih sporočilih.
Povezava
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
To povezavo sem že videl, tudi tisti standardni obrazec. Ampak kaj naj če podjetje ignorira moj mail, se ne opraviči in spam pošlje znova in znova? Saj daš v filter na PCju, ampak če mail čekiraš na telefonu, ti pa to podjetje s svojim spamom povzroča finančno škodo, saj je prenos podatkov vse prej kot pa poceni. Ne vem komu naj zagnjavim, da kršitelja čimprej kaznujejo. Recimo pred tremi tedni sem poslal pritožbo na TIRS in prosil, da me obvestijo, kako bodo ukrepali pa nisem dobil nič. Vprašanje, če so mail sploh dobili. A smo uporabniki e-pošte res tako nemočni?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Greš lepo fizično tja k njim. Jim streseš ene dva žaklja smeti na mizo in vse skupaj premešaš s papirji, ki jih imajo že od prej na mizi.
Aja, pa prijatelja vzemi s sabo, da bo dogodek pofotkal in da boš lahko objavil tule.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jul 22, 2010 6:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Ojejjj, ne samo gledati linke, brat tudi!
Citiram: |
Nadzor nad spoštovanjem 109. člena Zakona o elektronskih komunikacijah izvaja Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (info.box@apek.si). |
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Jul 22, 2010 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Prvo pravilo, ki sem se ga naučil v dobe internetnih smeti je ta, da se na sumljive strani prijavljam s spam enailom, kot drugo pa nikoli ne kliknem unsubscribe, ker te potem ponavadi vpišejo še v deset drugih spam seznamov in se količina pošte samo kopiči.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

|
Objavljeno: Čet Jul 22, 2010 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM: ne rabiš se prijavljati, da te spam bot najde. Dovolj je že, da:
a) si v adresarju nekoga, ki je staknil virus
b) e-mail objaviš kjerkoli na spletu
c) bot pozna tvoje uporabniško ime, iz tega se da ugotoviti mail za nekatere strani (recimo za ARNES: uporabniskoime@guest.arnes.si) itd.
GregorN: mislim, da sem upravičeno kontaktiral TIRS, ker so omenjeni pošiljatelji kršili tudi 45.a člen in 6. člen.
Razmišljam pa, da bi v prihodnje za podjetja, ki gostujejo na .si in ne prenehajo z pošiljanjem neželene pošte, poslal prijavo raje kar na ARNES, kjer pritožbe najverjetneje jemljejo bolj resno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2757 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Jul 22, 2010 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še informacijski pooblaščenki jo prijavi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni