www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

problem regulacije gasa za fiat 2.0 ie

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bosm
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 29 Apr 2005 18:48
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2005 7:00 pm    Naslov sporočila:  problem regulacije gasa za fiat 2.0 ie Odgovori s citatom

Zanima me če mi lahko nekako svetujete kaj lahko storim :

Imam FIAT TIPO 2.0 ie letnik 93 in imam težave z gasom.

Opis: ko je avto hladen ga kar cuka ko pa se zagreje pa se mu kar navija gas na 2.500 obratov in se ga ne da ustaviti. Avto kar nori brez da pritisnem stopalko za plin.

Zanima me če se da to napako odpraviti in kaj je vzrok teka

Lep pozdrav in hvala za vaše odgovore.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.96
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2005 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menise zdi;da ni v redu naprava oziroma avtomatski čok.Ne vem,kakšen je,ali je elektronski ali bimetal.Verjetno je pokvarjen.Najboljše,da vprašaš avtomehanika.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2005 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče temperaturni senzor? Podatki iz Avtodate:

20°C = 2000- 4500 Omega
50°C = 600- 900 Omega
90°C = 100- 300 Omega

tipo.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  108.25 KB
 Pogledana:  26 krat

tipo.jpg

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 29, 2005 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Fiat-ih teh letnikov je bil pogost problem na potenciometru gasa. Oče je moral zato menjat skoraj pol sesalnega sistema. Na srečo v garanciji, ker je stvar drugače precej draga.
Če si iz LJ ali okolice ti lahko pošljem tel. št. mojstra, ki je star maček za Fiat-e. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2005 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motorček prostega teka. Na Fiat servisu stane 45KSIT Evil or Very Mad enak motorček pa so uporabljali tudi pri prejšnji verziji Clia (pa verjetno še kje). Rabljenega mi je nekdo ponujal za 15KSIT.
Nazaj na vrh
tibi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08
Aktiv.: 1.07
Kraj: bukovje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2005 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gavran je napisal/a:
Motorček prostega teka. Na Fiat servisu stane 45KSIT Evil or Very Mad enak motorček pa so uporabljali tudi pri prejšnji verziji Clia (pa verjetno še kje). Rabljenega mi je nekdo ponujal za 15KSIT.

Tudi jaz sem zamenjal ta motorček z novim(izeluje ga Bosch). Pa se še vedno pojavljajo problemi. Prosti tek mi občasno pade na ca 500obr/min. Avto pa je Bravo
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 08, 2005 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podoben problem sem imel na Fiat Punto, pa je bil zato kriv temperaturni senzor, ki daje podatek o temperaturi motorja kompjuterju. Ko so to zamenjali je bil problem rešen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni