|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zoran7kk Član

Pridružen-a: Pon 06 Okt 2008 0:50 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.52 Kraj: Baranja 9A Hrvaška JN95HU
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2010 10:55 pm Naslov sporočila: Laboratorijski ispravljač |
|
|
Pozdravljam sve na forumu.
Imam zamolbu.
U Elektor br.4/90 ima šema lab. ispravljača.
Da li netko to možda ima u nekom obliku ili zna adresu gdje se taj članak može skiniti sa weba.
E sada drugo pitanje.
TV LCD ima utor za COMMON INTERFACE (CI), (Conditional Access Module CAM )
Ajde sada da li postoji nekakav univerzalan modul koji podržava sve ili što veći broj kartica.
Negdje sam vidio šeme kako se prave kartice i prateća elektronika u koju idu podatci iz PC-ja.
Eto ako netko zna adrese ili ima šeme... VY VY TNX
Hvala i lepi pozdrav.
VY VY TNX 73 ES BY BY FM ZORAN7KK
_________________ 7KK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Dec 04, 2010 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm...koji ispravljač misliš ? Baš sad nemam tog broja doma ali na indexu ne nadjem ispravljača u broju 4. Možda misliš lab power supply 400W ? Taj je u brojevima 10 i 11 - shemu toga sam več stavio na forum.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran7kk Član

Pridružen-a: Pon 06 Okt 2008 0:50 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.52 Kraj: Baranja 9A Hrvaška JN95HU
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 1:13 am Naslov sporočila: Hvala na odgovoru |
|
|
Hvala.
Protonček , a jel ti problem poslati gdje da tražim tu šemu što si ti stavio na forum.
Taj ispravljač iz ELEKTORA 4/1990 je fina spravica.
Ja sam dobio kopije ali nema ništa bolje od original pdf-a.
Eto to je problem.
Ako [slovenščina je zame švedska vas] može pomoči , hvala.
Što se tiće kartice za dekodiranje vidio sam na netu ??? možda nađem pločice koje simuliraju karticu za dekoder.
Cijene su da ti srce stane. Hvala.
Eto toliko pa do druge prilike lijepi pozdrav.
VY 73 FM 9A7KK
_________________ 7KK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 3:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo off topic! Ampak sen to opazil že večkreat.
Se oproščam moderatorjem že vnaprej - prosim vzamite dobrono.
Takšnemu dobrem članu z samimi konkretnimi prispevki,
bi lahko brisali (španske ali švedske vasi).
Zakaj : objave so lepo napisane. imajo uvod, konkretno vprašanje
in zaključek. Na konco pa se uporabnbik še potrudi z zahvalo.
Zoran77kk lepo, da sodeluješ na forumu.
Zoranu, moderatorjem in Vsem ostalim
želim prijetne praznike.
Danes je prvi, pride tisti z verigami in dolgim rdečim jezikom.
Lep pzdrav u Baranju
Iz Rač Stane
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 4:14 am Naslov sporočila: |
|
|
stane je napisal/a: |
Takšnemu dobrem članu z samimi konkretnimi prispevki,
bi lahko brisali (španske ali švedske vasi).
Zakaj : objave so lepo napisane. imajo uvod, konkretno vprašanje
in zaključek. Na konco pa se uporabnbik še potrudi z zahvalo. |
No tole je sicer popoln offtopic, a se bom vseeno potrudil in odgovoril:
V forumsko kodo je vgrajen sistem prepoznavanja izrazov, ki jih Slovenci uporabljajo, pa jih nebi smeli. Take izraze sistem avtomatsko zamenja v [slovenščina je zame švedska vas] ali v [slovenščina je zame španska vas]. Tu se stvari dogajajo popolnoma avtomatsko.
Konkreten primer se nanaša na besedico "t k o", ki ima v srbohrvaškem jeziku svoj pomen in je napisana pravilno. Žal pa pradvsem Slovenska mladina uporablja to besedo namesto lepe slovenske besede "tako". Beseda "t k o" je torej spačenka in zato je posebej označena.
Neljubi tekst v prispevku zoran7kk gre torej jemati z aspekta, da forum poskuša vplivati na navade izrazoslovja Slovencev, nikakor pa ne želimo nagajati tujcem. Kot ste verjetno opazili, se celo jaz ne morem izogniti avtomatske cenzure, zato sem besedo napisal s presledki med črkami.
Običajno ne prevajam, a se mi tokrat to zdi potrebno (moje poznavanje jezika ni ravno bleščeče pa se vnaprej opravičujem za napake):
Eto ovo je potpun offtopic, ali ču se ipak potruditi da odgovorim: U forumski kodi ugradžen je sistem koji prepoznaje riječi, koje Slovenci upotrebljavaju, ali jih nebi smijeli. Takve riječi sistem avtomatski pretvori u [slovenščina je zame švedska vas] ili vu[slovenščina je zame španska vas]. Ove se stvari dogadžaju potpunoma avtomatski.
Konkretan primer nanaša se na riječ "t k o", koja ima u sbohrvaškom jeziku svoj smisao a i napisana je pravilno. Žao mi je, ali Slovenska mladina upotrebljava ovu rečenicu umijesto lepe slovenske reči "tako". Riječ "t k o" je dakle izkrivljena, pa je zbog toga specialno označena.
Ovaj neželjeni tekst u članku zoran7kk treba uzimati z aspekta, kako forum nastoji utjjecati na ponašanje Slovenaca, a nikao ne želimo smetati strancima.
Kao što ste vjerojatno primjetili, čak i ja ne mogu izbjeći automatskoj cenzuri, pa sam napisao riječi s razmacima između slova.
Brez obzira na vse to, pa moram povdariti, da je na forumu dobrodošel vsak neglede od kje je. Tako smo imeli že tudi pogovore v angleškem jeziku in celo v grščini je nekaj postov.
Vsem sodelujočim želim prijetno strokovno sodelovanje na forumu.
Darko Volk
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 6:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Ovde su članci iz Elektora 10,11 1990 i naknadne korekcije. Radi se o 400W laboratorijskom ispravljaču. Neznam, izgleda kao da je protoncek objavio samo štampu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek, res je, spregledal sem. Članek, ki sem ga pripel je prav za prav tvoj. Pretekla so že skoraj štiri leta od takrat, ko si ti pripel. Se opravičujem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
ni bilo mišljeno tako. Ni potrebe po opravičevanju. Niti sam nisem bil prepričan če je shema tam dokler nisem šel gledat.
BTW...ŠTIRI LETA? Ufff, koliko časa že moj usmernik nastaja...ja, takole se pa dela če se ne mudi - namreč stari usmernik mi še prav lepo deluje...saj če bi mi umrl, bi šlo v parih dneh
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
@zoran7kk:
Našel sem samo španski Elektor 1990, v katerem sta dva linearna usmernika:
1. 0-25V 0.2-2A narejen z LM338
2. simetrični 0-50V 0-5A narejen z LM317, LF357, LM323, 2XMJ15023.
Če potrebuješ shemi mi sporoči na ZS.
Kompleten letnik je v eni pdf datoteki velikosti 75MB.
Opis: |
Del sheme drugega usmernika |
|
Velikost datoteke: |
99.08 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran7kk Član

|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 5:01 am Naslov sporočila: Hvala |
|
|
Zahvaljujem se vsem kolegama na forumu za trud oko mojih pitanja.
Prosim Vas lepo oprostite mi što nisem baš dobar v slovenskoj jeziku i znajte da u svakom tekstu koji sam pročitao učim se nekaj novega.
Kao osoba volim učiti jezike , a radio amateri će me posebno razumeti.
Još jedan put hvala i ako koji puta budem pisao oprostite na jeziku.
Prosim Vas nemojte ni kaj zameriti.
Hvala .
LP
73
PS-Za Jaka57 taj elektor je v nemčini in 1990 april.
5 A Labornetzteil
LP
_________________ 7KK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 9:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Usmernik iz Elektorja 4/90 je 1.2-20V 0-5A. Po vsej verjetnosti je narejen s LM317.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 4:47 pm Naslov sporočila: Re: Hvala |
|
|
zoran7kk je napisal/a: |
Zahvaljujem se vsem kolegama na forumu za trud oko mojih pitanja.
Prosim Vas lepo oprostite mi što nisem baš dobar v slovenskoj jeziku ........Za Jaka57 taj elektor je v nemčini in 1990 april.
5 A Labornetzteil
LP |
Ni problema, če ti ni kaj jasno lahko vprašaš na ZS in odgovorili ti bomo v tvojem jeziku!
Tudi ta usmernik iz španskega Elektorja ima ime laboratorijski (0-50V, 0-5A).
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni