www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Software za LPT port
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 3:05 pm    Naslov sporočila:  Software za LPT port Odgovori s citatom

Zanima me če ima kdo izkušnje s programiranjem LPT porta. Potreboval bi program (freeware) ki bi mi lahko krmilil izhode na paralelnem portu. Še bolj praktično bi bilo da bi imel še par vhodov hkrati pa tudi izhodov. Torej moje vprašanje je ali obstaja tak freeware in če je možno napisati program za kontrolo LPT porta (I/O), s katerim jezikom in programom.

LP, Matej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=20820&sid=6e80acfff3887579972d2849b9b828ad
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj s priloženim programom (ni freeware, je pa zastonj Wink ). Pisano je v Visual Basic-u.
Kopiraj "Inpout32.dll" v c:\WINDOWS\system32.

ProgramLPT.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  ProgramLPT.zip
 Velikost datoteke:  42.95 KB
 Downloadano:  106 krat

Albert Einstein

Nazadnje urejal/a Branez Sre Apr 30, 2008 7:16 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 7:10 pm    Naslov sporočila:  Re: Software za LPT port Odgovori s citatom

LEDuser je napisal/a:
......Še bolj praktično bi bilo da bi imel še par vhodov hkrati pa tudi izhodov.......
Kaj si s tem mislil?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2008 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred časom sem napisal preprost programčič v Delphiju za test paralelnega porta.

lpt.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  lpt.zip
 Velikost datoteke:  199.42 KB
 Downloadano:  84 krat

PC_Master
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 20:10
Aktiv.: 1.52
Kraj: Domžale , Blizu Ljubljane , Poštna 1230

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 01, 2008 12:19 am    Naslov sporočila:  Re: Software za LPT port Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
LEDuser je napisal/a:
......Še bolj praktično bi bilo da bi imel še par vhodov hkrati pa tudi izhodov.......
Kaj si s tem mislil?

Mogoče je mislil da bi imel in pa out porte še poleg parrarelnega komuniciranja čipov?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 01, 2008 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za razširitev števila vhodov in izhodov uporabi 74HC165 (Parallel In Serial Out) in 74HC595 (Serial In Parallel Out) registre.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Neoxy
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45
Aktiv.: 0.25
Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 12, 2008 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Probaj s priloženim programom (ni freeware, je pa zastonj Wink ). Pisano je v Visual Basic-u.

A mogoče gdo ime source za programLPT bolj natančno centronics.exe?? Lep pozdrav
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.32
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 12, 2008 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
Za razširitev števila vhodov in izhodov uporabi 74HC165 (Parallel In Serial Out) in 74HC595 (Serial In Parallel Out) registre.
LP,
Igor

Misliš da bi šlo s tem tudi pretvoriti Serial singal v Parallel?

Ker imam na računalniku 2x COM port pa nobenga LPT. Ali obstaja kaki tak čip (Serial->Parallel ali pa še boljše USB->LPT).

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 12, 2008 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
igo je napisal/a:
LP,
Igor

Misliš da bi šlo s tem tudi pretvoriti Serial singal v Parallel?

Ker imam na računalniku 2x COM port pa nobenga LPT. Ali obstaja kaki tak čip (Serial->Parallel ali pa še boljše USB->LPT).

Ne!Obstaja adapter iz USB na LPT,vendar programatorji ne delajo,dela pa tiskalnik,kateri je prav za te narejen. Obstaja pa LPT kartica,ki jo vstaviš v PCI režo,poglej malo po mimovrste.

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.32
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 12, 2008 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A, hvala. Saj imam kartico (1x LPT, 2x COM), pa zgleda da je nekaj "crknilo". Morem kupit novo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
alen666
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Maj 2010 20:00
Aktiv.: 0.09
Kraj: okolica Podčetrka

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:

Naj boljši program. Sem iskal na netu, podobne vendar jih nisem našel.
Super pa bi bilo če bi lahko videl source kodo(da bi se lahko učil).

ZA cestitat. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neoxy je napisal/a:
A mogoče gdo ime source za programLPT bolj natančno centronics.exe?? Lep pozdrav
Mislim da ga ima oni ki ga je "gorpripopal". Wink

alen666 je napisal/a:
Naj boljši program. Sem iskal na netu, podobne vendar jih nisem našel.
Super pa bi bilo če bi lahko videl source kodo (da bi se lahko učil).

ZA cestitat. Very Happy
Hvala za pohvale. Če se boš učil, boš sam prišel do tega. Ne išči gotovih receptov. Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
igor07
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Jan 2008 17:53
Aktiv.: 0.44
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2010 7:47 pm    Naslov sporočila:  Prošnja Odgovori s citatom

@Branez lahko daš datoteko na kakšen neodvisni strežnik. Ta forum me vztrajno blokira ker nerad pišem kr neki..
Sicer je moj problem sledeči. Imam St katico 2S + 1P vendar gonilnik dopušča nastavitev samo v ECP. Za programiranje AVR pa je potrebno nastaviti EEP, vsaj po moje. V računalništvu sem za luno, ker je anaolgno zakon Laughing, sin pa je izdelal stikalni polnilec za 24V električni skuter in bi rad dodal praznilec-osvaževalec z tiny13+buk555. Tega hudiča pa je potrebno programirati. Evil or Very Mad

Hvala

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2010 9:22 pm    Naslov sporočila:  Re: Prošnja Odgovori s citatom

igor07 je napisal/a:
...V računalništvu sem za luno, ker je analogno zakon...

tudi jaz sem dolgo prisegal na to. Ko sem potem končno zagrizel v AVR vode, sem videl da sem dooolgo predolgo čakal s tem. Analogno umira, vsaj kar se tiče projektov, ki se lahko enako oziroma dosti boljše naredijo s kontrolerji. En banalen primer: naredi analogno tri ali štiri timerje, ki se eden za drugim v določenih časih vključijo, po možnosti gledajo eden drugega, v kakšnem stanju so ...rabiš par čipov, polno kondenzatorjev, uporov...ali pa en sam Tiny13, tri oz. štiri tranzistorje in si zmagal. Moj nasvet: ne odlašaj. Ti ne bo žal. Ni noben bav-bav. Vsaj kar se osnov tiče.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni