Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.26 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2008 3:05 pm Naslov sporočila: Software za LPT port |
|
|
Zanima me če ima kdo izkušnje s programiranjem LPT porta. Potreboval bi program (freeware) ki bi mi lahko krmilil izhode na paralelnem portu. Še bolj praktično bi bilo da bi imel še par vhodov hkrati pa tudi izhodov. Torej moje vprašanje je ali obstaja tak freeware in če je možno napisati program za kontrolo LPT porta (I/O), s katerim jezikom in programom.
LP, Matej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2008 7:10 pm Naslov sporočila: Re: Software za LPT port |
|
|
LEDuser je napisal/a: |
......Še bolj praktično bi bilo da bi imel še par vhodov hkrati pa tudi izhodov....... |
Kaj si s tem mislil?
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Apr 30, 2008 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom sem napisal preprost programčič v Delphiju za test paralelnega porta.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
lpt.zip |
Velikost datoteke: |
199.42 KB |
Downloadano: |
84 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PC_Master Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 20:10 Prispevkov: 319 Aktiv.: 1.52 Kraj: Domžale , Blizu Ljubljane , Poštna 1230
|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2008 12:19 am Naslov sporočila: Re: Software za LPT port |
|
|
Branez je napisal/a: |
LEDuser je napisal/a: |
......Še bolj praktično bi bilo da bi imel še par vhodov hkrati pa tudi izhodov....... |
Kaj si s tem mislil? |
Mogoče je mislil da bi imel in pa out porte še poleg parrarelnega komuniciranja čipov?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2008 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za razširitev števila vhodov in izhodov uporabi 74HC165 (Parallel In Serial Out) in 74HC595 (Serial In Parallel Out) registre.
LP,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Neoxy Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.25 Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj s priloženim programom (ni freeware, je pa zastonj ). Pisano je v Visual Basic-u.
Kopiraj "Inpout32.dll" v c:\WINDOWS\system32. |
A mogoče gdo ime source za programLPT bolj natančno centronics.exe?? Lep pozdrav
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.32 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Za razširitev števila vhodov in izhodov uporabi 74HC165 (Parallel In Serial Out) in 74HC595 (Serial In Parallel Out) registre.
LP,
Igor |
Misliš da bi šlo s tem tudi pretvoriti Serial singal v Parallel?
Ker imam na računalniku 2x COM port pa nobenga LPT. Ali obstaja kaki tak čip (Serial->Parallel ali pa še boljše USB->LPT).
_________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
igo je napisal/a: |
LP,
Igor |
Misliš da bi šlo s tem tudi pretvoriti Serial singal v Parallel?
Ker imam na računalniku 2x COM port pa nobenga LPT. Ali obstaja kaki tak čip (Serial->Parallel ali pa še boljše USB->LPT). |
Ne!Obstaja adapter iz USB na LPT,vendar programatorji ne delajo,dela pa tiskalnik,kateri je prav za te narejen. Obstaja pa LPT kartica,ki jo vstaviš v PCI režo,poglej malo po mimovrste.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.32 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 3:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
A, hvala. Saj imam kartico (1x LPT, 2x COM), pa zgleda da je nekaj "crknilo". Morem kupit novo.
_________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alen666 Član

Pridružen-a: Ned 09 Maj 2010 20:00 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.09 Kraj: okolica Podčetrka
|
Objavljeno: Čet Jun 03, 2010 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj s priloženim programom (ni freeware, je pa zastonj ). Pisano je v Visual Basic-u.
Kopiraj "Inpout32.dll" v c:\WINDOWS\system32. |
Naj boljši program. Sem iskal na netu, podobne vendar jih nisem našel.
Super pa bi bilo če bi lahko videl source kodo(da bi se lahko učil).
ZA cestitat.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Čet Jun 03, 2010 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Neoxy je napisal/a: |
A mogoče gdo ime source za programLPT bolj natančno centronics.exe?? Lep pozdrav |
Mislim da ga ima oni ki ga je "gorpripopal".
alen666 je napisal/a: |
Naj boljši program. Sem iskal na netu, podobne vendar jih nisem našel.
Super pa bi bilo če bi lahko videl source kodo (da bi se lahko učil).
ZA cestitat.  |
Hvala za pohvale. Če se boš učil, boš sam prišel do tega. Ne išči gotovih receptov.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor07 Član

Pridružen-a: Sob 05 Jan 2008 17:53 Prispevkov: 94 Aktiv.: 0.44 Kraj: slovenija
|
Objavljeno: Pet Jun 04, 2010 7:47 pm Naslov sporočila: Prošnja |
|
|
@Branez lahko daš datoteko na kakšen neodvisni strežnik. Ta forum me vztrajno blokira ker nerad pišem kr neki..
Sicer je moj problem sledeči. Imam St katico 2S + 1P vendar gonilnik dopušča nastavitev samo v ECP. Za programiranje AVR pa je potrebno nastaviti EEP, vsaj po moje. V računalništvu sem za luno, ker je anaolgno zakon , sin pa je izdelal stikalni polnilec za 24V električni skuter in bi rad dodal praznilec-osvaževalec z tiny13+buk555. Tega hudiča pa je potrebno programirati.
Hvala
_________________ Ups... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jun 04, 2010 9:22 pm Naslov sporočila: Re: Prošnja |
|
|
igor07 je napisal/a: |
...V računalništvu sem za luno, ker je analogno zakon... |
tudi jaz sem dolgo prisegal na to. Ko sem potem končno zagrizel v AVR vode, sem videl da sem dooolgo predolgo čakal s tem. Analogno umira, vsaj kar se tiče projektov, ki se lahko enako oziroma dosti boljše naredijo s kontrolerji. En banalen primer: naredi analogno tri ali štiri timerje, ki se eden za drugim v določenih časih vključijo, po možnosti gledajo eden drugega, v kakšnem stanju so ...rabiš par čipov, polno kondenzatorjev, uporov...ali pa en sam Tiny13, tri oz. štiri tranzistorje in si zmagal. Moj nasvet: ne odlašaj. Ti ne bo žal. Ni noben bav-bav. Vsaj kar se osnov tiče.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|