|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.85 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 3:07 pm Naslov sporočila: Iskalnik datotek po disku. |
|
|
Načeloma je to že v sklopu windovsov. Sam tega iskanja ne uporabljam, ker je precej zamudno ter počasno. Do sedaj sem uporabljal TotalCommander, ki je malo hitrejši. Ker sem bil ravno v "momentu" za pisanje programa, sem spisal en programčič. (v prilogi) Program se prekopira v poljubno prazno mapo. Ob prvem zagonu je potrebno izvesti pripravo podatkov. Koristil sem kar dos-ov ukaz dir s katerim podatke prepišem v datoteko, ki je ob enem potem tudi baza. Zaradi tega se ob pripravi podatkov za čas priprave odpre dos-ovo okno. Ko se okno zapre, je program pripravljen za iskanje. Dovolj je, da se v vnosno polje vpiše del iskanega naslova. Dvojni klik na datoteko v seznamu najdenih bo le to odprl. Podatki se ažurirajo, če se ponovno požene priprava podatkov.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Iskalnik.zip |
Velikost datoteke: |
225.27 KB |
Downloadano: |
26 krat |
_________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Sre Avg 04, 2010 3:54 pm; skupaj popravljeno 3 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
O kul, meni zelo uporabno, hvala Čimveč takšnih "momentov" ti želim
LP
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.85 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naložena nova verzija. ( prej nisem pripel čisto zadnje) Onemogočen je gumb "maximize", ki čudno raztegne okno. Program ni pisan za celozaslonsko uporabo.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.69 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne razumem, priprave programa... Novo mapo sem vstvaril, kako naprej?
Hvala
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Ne razumem, priprave programa... Novo mapo sem vstvaril, kako naprej?
Hvala |
Določiš disk ter tip podatkov, katere želiš, da ti program "posrka".
|
37 KB |
Pogledana: |
42 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.69 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ojej ta je pa bila zacetniska. Hvala!
Deluje odlicno.
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.19 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
POhvale še z moje strani.
Zanimiva zadeva in bliskovito hitra gledano na hitrost vgrajenega iskanja, tudi če se ga (v XP) potweaka s Power toys.
Vidim, da išče tako, da najde vse kar ustreza napisanemu npr., če se napiše 1.jpg bo našel tako datoteko 1.jpg kot tudi naprimer Skenirana slika 321.jpg
Če se želi omejiti iskanje na točno določeno ime datoteke (npr. najti izvirno sliko, ki sem jo pripel na forum in tako poznam njeno polno ime), je potrebno pred ime datoteke dodati poševnico \
Če iščem tako kje se nahaja datoteka 1.jpg moram torej njeno ime napisati na naslednji način: /1.jpg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Popravek - dodan še doc,xls,pps.
Če je še kaka ideja, lahko poskusim narediti.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.19 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja predlogai, če je mogoče izvesti pa ne vem:
- Bi bilo mogoče, da se po vnosu besedila, ki se išče, iskanje začne že s pritiskom na Enter in ni treba klikniti na "Najdi" ? Konec koncev se že tipka in z Enter ni treba umakniti rok s tipkovnice, da se zapelje z miško na tipko "Najdi".
- Tipka "Najdi" bi bilo dobro, če bi bila onemogočena (neaktivna) med iskanjem. Z besnim klikanjem po njej, mi sicer ni uspelo sesuti programa, sem pa zelo zavlekel čas do prikaza zadetkov, saj je program naredilk toliko ciklov kot je bilo pritiskov na tipko "Najdi", preden so se prikazali rezultati iskanja.
Nazadnje urejal/a Azrael Sre Avg 04, 2010 4:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MCAT Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06 Prispevkov: 306 Aktiv.: 1.43 Kraj: Moravče (JN76JD)
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj!
Dobra ideja za ta program in tudi, da si uporabil DOS ukaz dir.
Vidim pa tudi, da si program napisal v Delphiju, tako, da ti lahko dam en predlog.
Namesto ListBox1 daj ListView1 (najdeš pod Win32). Potem pa lahko z lastnostjo ViewStyle določiš stil ikon (daš na voljo uporabniku, da izbira). TListView ima to prednost, da lahko prikazuje ikone. Seveda, pa moraš poti do ikon ob začetku programa pobrati iz registra in jih nato shraniti v TImageList.
Pa pri "Priprava podatkov" daj en TEdit, da uporabnik lahko tudi sam poljubno določi konjčnico datotek.
Pa še en nasvet: TForm-i določi lastnost Position na "poScreenCenter", ker se lahko na drugih računalnikih zgodi, zaradi različnih resuolucij, da se okno ne pokaže na sredini ekrana in ga lahko večina gleda "čez" ekran- se ga ne vidi.
Drugače, pa moram zelo pohvatiti idejo.
P.S.: Če pa imaš source code, se pa priporočam.
_________________ Gregor, S53SL
Think out of .
Nazadnje urejal/a MCAT Sre Avg 04, 2010 4:28 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodan "enter" za iskanje. Onemogočen gumb Išči v času iskanja. Dodano zapiranje v taskbar.
|
 Download |
Ime datoteke: |
Iskalnik.zip |
232.67 KB |
Downloadano: |
16 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Noro! Iz minute v minuto bolse!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.65 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko bi uporabil tudi vgrajeno funkcijo za iskanje vseh datotek za pripravo baze: FindFirst, FindNext, FindClose.
copy-paste iz helpa:
FindFirst Routine
Searches for the first instance of a file name with a given set of attributes in a specified directory.
Unit
SysUtils
Syntax
[Delphi] function FindFirst(const Path: string; Attr: Integer; var F: TSearchRec): Integer;
Description
FindFirst searches the directory specified by Path for the first file that matches the file name implied by Path and the attributes specified by the Attr parameter. The result is returned in the F parameter. Use the fields of this search record to extract the information needed. FindFirst returns 0 if a file was successfully located, otherwise, it returns an error code.
The Path constant parameter is the directory and file name mask, including wildcard characters. For example, '.\test\*.*' specifies all files in the test subdirectory.
The Attr parameter specifies the special files to include in addition to all normal files. Choose from these file attribute constants when specifying the Attr parameter:
Constant Description
faReadOnly
Read-only files
faHidden
Hidden files
faSysFile
System files
faVolumeID
Volume ID files
faDirectory
Directory files
faArchive
Archive files
faAnyFile
Any file
Attributes can be combined by adding (Delphi) or or-ing (C++) their constants or values. For example, to search for read-only and hidden files in addition to normal files, pass (faReadOnly + faHidden) in Delphi or (faReadOnly | faHidden) in C++ as the Attr parameter. To include only normal files, pass zero for the Attr parameter.
Note:
FindFirst allocates resources (memory) which must be released by calling FindClose.
Note:
Some of the file attribute constants are not valid on all platforms. For example, faVolumeID and faArchive will not work on Linux.
Related Information
SysUtils.FindClose
SysUtils.FindNext
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole bi bilo pametno naštudirat. . Ker sem pač še iz DOS-ovih časov, mi je bila trenutna rešitev najenostavnejša.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 Ur