|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jahtba Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 12:18 pm Naslov sporočila: exploer 8 ne odpre stran od klika ? |
|
|
To je odgovor na željo da se povežem na klik.
Internet Explorer cannot display the webpage
Kaj bi bilo lahko narobe,kaj se da narediti,da odpre določeno stran ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.13 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pobriši piškote, pa probaj še enkrat....
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.00 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če hočeš povezavo na klik rabiš imeti veljaven certifikat naložen. To je za začetek.
Brez njega ne moreš izvesti varne povezave, in klik se ne prikaže.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jezikač Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.83 Kraj: swamp
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabiš Firefox
_________________ na tekočem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.72 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri firefox-u bo enako, če ne bo digitalnega potrdila naloženega. Klik najprej preveri, če je certifikat naložen in če je pravilen, potem šele odpre stran.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je že res, ampak pri prvem obisku strani, firefox zajamra da gre lahko za nevarno stran in moraš kliknit na "dodaj izjemo". Če tega ne narediš, nikoli več firefox ne bo odprl klika. Dokler ročno ne nastaviš izjeme, seveda.
Predvidevam das ie8 blokira stran, ker se mu zdi, da je potencialna grožnja. Nekje v nastavitvah je treba povedat, da je stran varna, pa bo delovalo. S certifikatom predhodno naloženim seveda.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Testiral sem zadevo. IE8 nič ne jamra in blokira. Samo certifikat je treba naložit in deluje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je. IE8 ne blokira, niti ne vpraša za potencialno nevarno stran...
Kar pa je pri IE8 skrajno neumno in deloma tudi drago je dejstvo, da ima ob nalaganju potrdila možnost "izvozi zasebni ključ s certifikatom" privzeto IZKLJUČENO, kar pomeni da ko enkrat uvoziš potrdilo, le-tega ne moreš več ne izvoziti ne narediti varnostne kopije. In ko se Winsi sesujejo, gas na banko in zahtevat novo potrdilo... Jaz vedno uvozim certifikat, seveda to možnost vključim, potem naredim varnostno kopijo, izbrišem certifikat in ga ponovno naložim z to možnostjo izključeno. Tako imam kopijo, izvoz pa kljub vsemu ni možen, kar vsaj malce zmanjša možnost kakšne kraje (upam).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvo,certifikat imam naložen,edino ne morem trditi ali sem najprej preizkusil odpiranje strani in potem naložil certifikat. Če je bilo tako bi lahko v odgovoru "Predvidevam das ie8 blokira stran, ker se mu zdi, da je potencialna grožnja. Nekje v nastavitvah je treba povedat, da je stran varna, pa bo delovalo. S certifikatom predhodno naloženim seveda" bilo logike,samo kje pa so nastavitve,da bo veselica še večja imam angleško verzijo naloženo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi izbrisati vso zgodovino, vse piškotke itd...to imaš v settings -clear ali nekaj podobnega.
Tudi če si prej poskusil odpreti stran, dvomim da jo je dal pod nevarne strani. Klik-ova stran se odpira v varnem načinu (htpps), zato je že zaradi tega privzeto varna in ne škodljiva.
Pa tudi prepričaj se da imaš svoj certifikat naložen v osebni mapi, dvoklikni nanj in poglej če piše da imaš zasebni ključ, ki ustreza temu potrdilu in v zadnjem zavihku da piše da je certifikat v redu. Če je karkoli od tega drugače, ga odstrani in ponovno naloži (saj imaš varnostno kopijo, kajne?)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Certifikat ni naložen v osebno mapo (osebno,drugi ljudje,vmesni certi...)čeprav ga uvažam v osebno mapo se pojavi v mapi drugi ljudje ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
skoraj sem prepričan da je to vzrok, da klik-a ne odpre. A si pogledal če ima certifikat veljaven zasebni ključ? Dvoklik na certifikat ti odpre lastnosti. Na prvi strani spodaj mora to pisati - če ne piše, potem cerfitikat ni popoln. A je certifikat, ki ga uvažaš ime.cer ali ime.pfx ? Če ima končnico cer, potem si enkrat v preteklosti izvozil certifikat BREZ zasebnega ključa (ki je nepogrešljiv del) in to pomeni da moraš na banki zaprositi za nov ključ. IE ima napako - preberi moj prejšnji post. Veliko ljudi to ne vidi in konča tako, kot po vsej verjetnosti ti. Problem je to ker moraš tisto kljukico(omogoči izvoz zasebnega ključa) vključiti OB PREVZEMU certifikata iz bančne strani - takoj potem je že prepozno.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
75.15 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jahtba Član

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rešeno,certifikat sem izvozil z prenosnika kjer imam prav tako IE 8,kjer pa je možno izvoziti samo potrdilo - ne pa ključa. To je omenil tudi protonček (gas na banko če se ne motim). Malo me je oblila kurja polt ko sem mrzlično iskal ključ,ki sem ga nekam še shranil in našel sem ga in zadeva deluje.
Hvala vam za trud,veliko pomoč,ko sem doumel,da je zadeva problematična okoli certifikata,je problem postal rešljiv,naprezanje v sam eksploer pa ni imelo nobenega učinka,ker je bilo z njim vse ok. Hvala prijatelji !!!!!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 5:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Samo da dela!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 Ur