www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Radarji in neusposobljeni radaristi
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 5:53 pm    Naslov sporočila:  Radarji in neusposobljeni radaristi Odgovori s citatom

Evo, prvič po sedmih letih odkar imam izpit, so me ustavili in seveda zakasirali. Vrli policisti PP Jesenice (jaz pa z registracijo CE) so stali 300m za znakom 60 in me po njihovem namerili s 75 km/h. Toliko 100% nisem imel, ker je ravno konec kraja, tisti dan sem imel pa že itak zelo lahko nogo.

Torej, policist me ustavi, izvede tisti standardni postopek, potem pa pokaže na radarsko pištolo. Gor je bila izpisana samo cifra 75. Čisto nobenih drugih cifer. Ko sem se čez nekaj sekund spomnil in rekel, da bi rad videl še oddaljenost, mi je policist dejal: 'A veste, ta radar ima funkcijo, da po 30 sekundah izbriše zadnjo meritev'. Jaz pa samo Surprised Od takrat so postali ful tečni in samo ponavljali, da če kaj ni v redu, se lahko pritožim, jada jada ...

Ker uradni odgovor s policije je tole:

Citiram:
Glede vprašanja ali imajo laserski merilnik hitrosti res funkcijo 30-sekundnega »timeouta« pojasnjujemo, da ima laserski merilnik, ki je bil v konkretnem primeru uporabljen, možnost, da se npr. po 10, 20, 60 ali več sekundah izključi samo izpis na ekranu, vendar se lahko tako izmerjeni rezultat še vedno prikliče nazaj s pritiskom na gumb.

Torej, ima kdo kakšen 'user manual' za Jenoptik, tip TraffiPatrol radarje? Malo me zanima, predno napišem pritožbo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.13
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da karkoli boš pisal ne boš nič dosegel le še dodatne "težave" in stroške. Semizdi, da po novem, odloča o vseh pritožbah komandir postaje, torej ne gre recimo v LJ...., ampak se vse odloči na postaja, ki jo ima določen kraj; tam pa zelo malo da kaj dosežeš, ker sebi v škodo že ne bodo šli.

Bom pa spremljal temo, ker s temi radarji so tako zoprni, kolegu so pokazali za 2 sekunde, nato ga je obrnil ter šel v avto....da je začel pisati...

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tale "trik" sem slišal vezano na hrvaške policaje. Pokaže ti nastavljeno hitrost na aparatu, čeprav meritve sploh opravil ni. Če se bom spomnil, kje sem to zasledil napišem. Upam da se bo našel kdo, ki lahko pomaga s kakim priročnikom.

Je pa podlo, če se gredo take trike tudi pri nas. V takem primeru bi tudi jaz verjetno pisal pritožbo, čeprav neke velike verjetnosti za pozitivno rešitev najbrž ni. Gre pa za princip.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nam so pred nekaj tedni na Jesenicah po klancu dol proti rondoju izmerili 64 in je bilo le opozorilo, pa je omejitev 50, res pa je bilo to ob 23:30 uri Razz
Pa še mulc zadaj ni bil privezan, ker je bil pas nekako zataknjen pod sedež, pa je rekel policaj naj zrihtamo pas in lahko gremo Wink

Lahko da smo imeli srečo in res smo jo imeli, cesta popolnoma pazna in očitno je, da smo še počasi pripeljali in so nas zato spustili, nihče ni ugovarjal, samo mirno smo priznali, da je bilo prehitro, kaj pa naj drugega, če je bilo pa res Wink

igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pritoži se! Policaj ti mora pokazati hitrost in oddaljenost, če tega ne more potem je meritev neveljavna, tistih 30sec si pa lahko nekam vtakne. V tvojem primeru je razdalja pomembna, ker so te lahko izmerili pred znakom.
Moje pritožbe so bile do zdaj vedno ugodno rešene (3x).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.13

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igor_k je napisal/a:
Pritoži se! Policaj ti mora pokazati hitrost in oddaljenost, če tega ne more potem je meritev neveljavna, tistih 30sec si pa lahko nekam vtakne. V tvojem primeru je razdalja pomembna, ker so te lahko izmerili pred znakom.
Moje pritožbe so bile do zdaj vedno ugodno rešene (3x).

IN kako si dokazal, da ti je pokazal samo recimo 30 sekund, pojasni malo bolj? Veš tudi če rečeš, da si bil pripet pa pravi policaj da nisi bil, v večini primeri nimaš narediti ničesar, njegova beseda je vredna več, žalostno samo tako je d'oh!
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Za tale "trik" sem slišal vezano na hrvaške policaje. Pokaže ti nastavljeno hitrost na aparatu, čeprav meritve sploh opravil ni.

Mah, hrvaških policistov se sploh ne bojim. Veliko, veliko sem vozil po hrvaški. Nikoli nisem plačal polne kazni. 50kn ali 100kn je bilo vedno dovolj. Vsaj desetkrat sem šel tako skos. Nisem hiter voznik, se pa znajo postavit. Povsod ravnina, nikjer nikogar, naselje, omejitev 40 (tabla 40). Naselje je pa tako, da je najbližja hiša cesti 100 metrov stran. Tisti ki ste vozili po liki in dalmaciji veste kaj mislim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.siol.net/slovenija/aktualno/2010/08/pravni_nasvet_2_avg.aspx

požri cmok in plačaj da boš čimprej pozabil ( na kratko)

igor_k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ne rabim dokazovat, policisti morajo. On ti mora pokazat hitrost in razdaljo na kateri te je izmeril. Če tega ni storil ne bo zmagal, vsaj na sodišču ne, če bo že pri svojem komandirju. Treba je biti vztrajen. Meni so že pisali kazenske točke in nekaj 100€ kazni, pa na koncu vse stornirali.
Nazaj na vrh
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo link o trikih hrčkov....
http://www.dnevnik.si/novice/svet_vozil/324664

LP
M

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
igor_k
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni res, da policistova beseda velja več kot tvoja, vsaj pri sodniku ne.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si mogoče uspel izvedeti model merilnika? Konec koncev, bi taka stvar morala imeti nek dataloger in možnost, da se podatki pretočijo na drug računalnik, saj prepisovanmje podatkov zlahka pomeni napake.

In še vprašanje, kje so te ujeli? V okolici Jesenic je veliko mest, kjer so na manj kot 100m hitrostne omejitve zelo različne od 50 do 70km/h. In policaji seveda vedo kje pomeriti.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Merilnik TRAFFIpatrol sem pred leti testiral za neke druge namene in imam še originalna navodila proizvajalca JENOPTIK.

V njih piše, da se displej zatemni 10, 20, 60, 180 ali 600 sekund po meritvi. Odvisno od nastavitev, ki pa 30 sek. časa zatemnitve ne omogočajo. Po tem času pa je možno rezultat meritve priklicat nazaj s tipko "SEL".

V zgornjem LED displeju ti piše izmerjena hitrost, na spodnjem malo manjšem pa razdalja na kateri je bila izmerjena.

Vmes je še pet napisov z zelenimi LEDicami. Ob meritvi in po njej mora goreti vrhnja LED ob napisu "meas".

Pritoži se in povej, da ti dokazi kot to veleva zakon niso bili predočeni. Če boš omenil, da kot elektronik točno veš kako ta pištola dela pa še toliko bolje.

Vso srečo Smile

Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je z umerjanjem takšnih pištol? Nekateri trdijo, da ti na zahtevo morajo pokazat dokazilo o umerjanju pištole.

Pred leti mi je kolega policaj pravil, da ti laserji kažejo kar neke vrednosti. Špilali so se z njimi. Pravi, da so "ujeli" hišo, ki je drvela 20 na uro. hmmm...
Ne vem, če še danes uporabljajo iste pištole.

Pa tudi to... a ni bilo govora o tem, da je naša policija kupila pištole od avstrijske policije. Njim se namreč niso obnesli.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.78

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prevozil sem utripajoče luči na železniškem prehodu.
Ustavil pa me je najbolj za...ban policaj v domačem kraju.
Ko je rekel, da ta prekršek je pa za sodnika za prekrške sem
si takoj oddahnil.
Počakal sem na dopis in se takole pritožil:

Spoštovana gospa sodnica,
policaj me je opzoval brez kakršne koli naprave za opazovanje na daljavo,
saj je bila razdalja preko 800m. Pa še previs je na tem mestu in če je že karkoli
videl je to bil največ del strehe avtomobila. Na takšni razdalji pa se z prostim
očesom takšnih podatkov, kot jih je navedel policaj na da razbrati.

Gospa sodnica je pritožbi ugodila.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni