|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Avg 29, 2010 6:32 pm Naslov sporočila: 2 NALOGI (meritve) |
|
|
Lep pozdrav, mi lahko pomagate rešit tile dve nalogi. Malo se mi je zalomilo pri računanju le teh, če ima kdo mogoče kje izračunano podobne.
Prva:
Določite absolutni pogrešek, relativni pogrešek in relativni pogrešek v odstotkih, ter minimalno in maksimalno vrednost izmerjene napetosti za podatke merjenja z digitalnim A-metrom! Podatki instrumenta: merilni doseg 4A, maksimalno število digitov 3999, prikazana vrednost je 1,200 A, podatek točnosti inštrumenta je 1% prikazane vrednosti + 3 digite
in še druga:
Določite konstanto skale za V-meter, ki ima merilni doseg 5V in skalo z 100 razdelki. Določite vrednost napetosti pri odklonu 75 razdelkov. Razred instrumenta je 0,5. Za omenjeni odklon izračunajte absolutni, relativni pogrešek in relativni pogrešek v odstotkih.
Bi bil zelo vesel, če ima kdo kaj takega rešenega.
Hvala in l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihec Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Avg 29, 2010 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pošlji mi mejl pa ti pošljem stare izpite iz Osnove meritev fakultete za elektrotehniko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni