|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.65 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 5:59 pm Naslov sporočila: Serijski IR sprejemnik |
|
|
Lep pozdrav!
Predvčerajšnjim sem na protoboardu izdelal princip tega sprejemnika, da sem na izhod vezal ledico s preduporom, namesto konektorja za serijski port. Ker je moj IR sprejemnik aktiven, ko pri nizkem stanju, sem dodal še negator z NPN tranzistorjem (open-collector), tako da se izhod postavlja v visoko stanje pasivno preko upora. Ledica je utripala, če sem pritiskal tipke na daljincu. Potem sem vse skupaj priklopil na računalnik. Zadeva se je odlično odzvala in računalnik sem lahko naučil par komand iz daljinskega uporavljalnika.
Problem pa je nastal sedaj, ko sem izdelal tiskanino. Ko ga priklopim na računalnik in zaženem LIRC (da je napetost na serijskem portu pozitivna), mi LEDica ves čas sveti, če pa pritiskam na tipke daljinskega upravljalnika se ne zgodi nič. Zamenjal sem še upor, ki je povezan na kolektor tranzistorja z manjšim in nato še z manjšim, ampak se nič ne spremeni.
Še moja shema:
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
IR_sprejemnik_sch.pdf |
Velikost datoteke: |
7.07 KB |
Downloadano: |
18 krat |
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni