|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pic1n4001 Neznanec

Pridružen-a: Pet 30 Nov 2007 9:52 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pon Avg 30, 2010 9:19 pm Naslov sporočila: vprašanje glede spajkanja |
|
|
lep pozdrav
Že dolgo nisem pisal na tem forumu.
Upam, da sem vprašanje postavil v pravo rubriko.
Mene zanima, če mogoče obstaja kakšen stroj, ki bi lahko spajkal drobne kable (premer 2 mm) na tiskano vezje ?
Na žalost pa je več kablov (10), vse pa so drugačne barve in morajo biti prispajkane na določeno mesto na tiskanini.
Tiskano vezje nima luknjic za kable, tam kjer mora biti to prispajkano.
Tiskano vezje pa je veliko približno 30 x 30 mm.
Sem se že zanimal po podjetjih, pa tudi google sem uporabil.
Ampak zaenkrat neuspešno.
Če pa kdo zna narediti tak stroj, ki bi to delal, bi bilo pa super da mi to sporoči.
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Avg 30, 2010 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
To se rešuje s strojnim krimpanjem kablov na namenski "konektor", ki se ga potem strojno zaspajka na vezje. Tako da je že sam dizajn v osnovi zgrešen.
Če pa še vedno želiš na roke ogulit žico in jo prispajkat, potem pa najemi enega študenta za 4 eur na uro.
Edin primer, kjer se takega "konektorja" ne uporabi, je prostorska stiska ali kakšen drug utemeljen razlog, npr. kabel skozi luknjo in kratke žičke prispajkane na vezje. To je strojno težko rešiti. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni