|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2005 9:30 am Naslov sporočila: Ali dela polnilec GSM aparata tudi na 110V? |
|
|
GSM Siemens CX70 imam namen vzeti s seboj preko velike luže.
Ali mi bo priloženi polnilec akumulatorja (switcher) polnil tudi, če ga napajam s 110V? Sprašujem, ker imam izkušnjo z brivskim akumulatorskim aparatom Phillips, kjer sem brez problema napolnil akumulatorček in se bril tudi tam.
Uraden odgovor je seveda, da si kupim drug polnilec, ki je prilagojen za njihove razmere. Ali avtomobilski polnilec. Vendar imam zaradi izkušnje občutek,da bi vrgel denar stran.
Vem, da imajo tam gabaritsko drugačne doze, a imam adapter, ki pa seveda ne transformira napetosti.
Hvala
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2005 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Vzami ga v roke in poglej na tehnično nalepko v kakšnem napetostnem območju deluje. ZDA imajo nazivno napetost 120V 60Hz. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2005 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
najdi en trafo, ali še bolje variak, nastavi izhod na 110V in priklopi telefon.
Najboljše izveš, če poskusiš!
Frekvenca pa pri switcherjih itak nima pomena.
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2005 4:53 am Naslov sporočila: DELA! |
|
|
Potem, ko sem se dva meseca v Kanadi zafrkaval in polnil svoj GSM aparat z avtopolonilcem, kadar sen prisel do avtomobila, sem se zjezil in prikljucil aparat na obicajni polnilec, ki sem ga prinesel s seboj in je predviden za 220V in ga priljucil na vticnico 110V kot jih imajo tukaj, in zadeva je napolnila akumulatorcek v 2 urah!
Torej naj se ve:
Polnilec GSM aparata predviden za 220V lahko uporabis tudi v ZDA in Kanadi, kjer imajo 110V. Obratno pa verjetno ne velja.
Pozdrav
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2005 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
še ena opomba... na atapterčku lahko piše:
100V - 250V (to je potovalni)
ali
210V - 240V (to je evropski, ponavadi malo cenejši)
ali
90V - 130V (to je ameriški)
te oznake bi morale biti napisane. Razen, če ni nalepka dol padla.
Če ima napisano pa samo eno primarno napetost (in ne razpon) in je precej težji kot "prazna plastična škatla", potem ima trafo notri in ni potovalni (razen če ima spodaj preklopno stikalo - taki so bili starejši polnilci za kalkulatorje).
p.s. moj brivski aparat na baterije ima switcher, ki dela od 12V do 240V
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni