|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
štirjak Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Mar 2012 17:45 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 5:55 pm Naslov sporočila: Atmel 2313 |
|
|
Lep pozdrav
Prosim vas če mi lahko nekdo pomaga pri iskanju pragramatorja za atmel 2313 ker sem še začetnik in mi zmešnjava različnih modelov programatorjev dela težave. Najbolje bi bilo če bi se takšna stvar našla v kakšni slovenski trgovini. Potrebujem še podnožje za ta mikro kontroler.
Hvala za vaše odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jani18 Član

Pridružen-a: Sob 18 Sep 2010 10:22 Prispevkov: 133 Aktiv.: 0.74 Kraj: Ojstri Vrh
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
lahko si sam sestaviš programator STK200.
malo pobrskaj po internetu.
drugače pa je bilo o tem govora tudi že na tem forumu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.23 Kraj: Zasavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2012 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Vem, da si napisal, da bi najraje iz SLO trgovine, ampak tista cena iz zgornjega linka se mi zdi rahlo pretirana.
Na eBayu za 8$ http://www.ebay.com/itm/New-USB-ISP-USBasp-Programmer-for-ATMEL-AVR-with-Case-/260981232641?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc3b19401 dobiš ISP programator (sam ga sicer še nisem preizkusil, me pa mika, da bi ga). Sam uporabljam VolkD-jev programator, ki lepo deluje, zaenkrat sem sprogramiral vse, kar sem rabil. Zanj sem si naredil priključne kable "na vse živo", kot tudi kable na 6 in 10-pinske ISP konektorje (če te zanima, lahko poslikam ob priliki). Kabli imajo nalepko z oznako pinov, zato jih lahko direktno priključim na ustrezne pine kontrolerja. Odprem datasheet in natikam pine kontrolerja na kabel, enega za drugim. Odlično za enkratno programiranje!
Za večkratno spreminjanje programa je dobra rešitev ZIF podnožje http://www.ebay.com/itm/New-Universal-40P-40Pin-ZIF-ZIP-DIP-IC-Test-Tester-Board-Socket-/170792728679?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c40a3867 ki ga (spet na eBay-u) dobiš že za 1.59$ (včasih je bilo to drago kot sam hudič, odkar pa zadeve štancajo Kitajci, je postalo skoraj zastonj). Ožičiš za "svoj" kontroler in to je to. BTW, rabiš samo eno takšno podnožje za vse DIL kontrolerje - da ne bi slučajno šel nabavljat pet kosov (za različno število pinov)... Pazi le, da je podnožje takšno, da omogoča tudi vstavljanje "ozkih" chipov (nekateri tega žal ne podpirajo).
Za frekventne spremembe programa je še boljša uporaba ISP (In-System-Programming).
Edina težava (?) eBay-a je čakanje na robo. Če se ti mudi, pač greš v SLO štacuno in odkartaš 60€
Če nimaš PayPal-a, se zmeni z nekom, ki ga ima in ti bo zadeve nabavil. _________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GopherB Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 11:44 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.52 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2012 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljame tale programator:
LINK
Edina slabost je, da ne moreš programirati direktno iz AvrStudia, ampak le s priloženim programom (ni moteče; določiš tip uC-ja in lociraš .elf datoteko in to je to).
Pri Conr@du lahko prevzameš robo v Grosupljah in ne rabiš plačevati poštnine. Traja pa cca 1 teden. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm...odvisno od človeka...zame je npr. Edina stvar ki me malce moti pri darkotovem programatorju ravno ta, da moram programirati izi avr studia, ker to pomeni da moram namestiti celoten program samo zato da lahko programiram. PICKIT programator ima svoj programček in to je edino, kar rabi.
Pa ne narobe razumet - programator je več kot odličen, odkar ga uporabljam še ni zatajil in tako bi ga še enkrat kupil, če bi kupoval programator. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
....... ki me malce moti pri darkotovem programatorju ravno ta, da moram programirati izi avr studia, ...... |
Trditev ne drži ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi lahko poveš, s katerim programom je mogoče programirati? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Mi lahko poveš, s katerim programom programiraš? |
preizkušeno dela direktno iz CodevisionAvr in Bascom. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, res dela...ravno preizkušeno (se ravno ukvarjam z enim AVR-jem). Resnici na ljubo iz Bascoma sploh še nisem poskusil programirati, vedno imam odprt studio, pa tam programiram...
zdaj se spomnim da je Vilko na tečaju bascom tudi programiral direktno iz Bascoma, sicer ne vem ali je imel tvoj programator ali ne, ampak je šlo, ja.
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni