www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Atmel 2313

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
štirjak
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Mar 2012 17:45
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 5:55 pm    Naslov sporočila:  Atmel 2313 Odgovori s citatom

Lep pozdrav

Prosim vas če mi lahko nekdo pomaga pri iskanju pragramatorja za atmel 2313 ker sem še začetnik in mi zmešnjava različnih modelov programatorjev dela težave. Najbolje bi bilo če bi se takšna stvar našla v kakšni slovenski trgovini. Potrebujem še podnožje za ta mikro kontroler.

Hvala za vaše odgovore.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jani18
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Sep 2010 10:22
Aktiv.: 0.74
Kraj: Ojstri Vrh

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lahko si sam sestaviš programator STK200.
malo pobrskaj po internetu.
drugače pa je bilo o tem govora tudi že na tem forumu
Nazaj na vrh
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.23
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2012 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če že hočeš slo trgovino...izvoli

http://trgovina.svet-el.si/productdetail.php?prodid=43
Nazaj na vrh
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 12:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem, da si napisal, da bi najraje iz SLO trgovine, ampak tista cena iz zgornjega linka se mi zdi rahlo pretirana.

Na eBayu za 8$ http://www.ebay.com/itm/New-USB-ISP-USBasp-Programmer-for-ATMEL-AVR-with-Case-/260981232641?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc3b19401 dobiš ISP programator (sam ga sicer še nisem preizkusil, me pa mika, da bi ga). Sam uporabljam VolkD-jev programator, ki lepo deluje, zaenkrat sem sprogramiral vse, kar sem rabil. Zanj sem si naredil priključne kable "na vse živo", kot tudi kable na 6 in 10-pinske ISP konektorje (če te zanima, lahko poslikam ob priliki). Kabli imajo nalepko z oznako pinov, zato jih lahko direktno priključim na ustrezne pine kontrolerja. Odprem datasheet in natikam pine kontrolerja na kabel, enega za drugim. Odlično za enkratno programiranje!

Za večkratno spreminjanje programa je dobra rešitev ZIF podnožje http://www.ebay.com/itm/New-Universal-40P-40Pin-ZIF-ZIP-DIP-IC-Test-Tester-Board-Socket-/170792728679?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c40a3867 ki ga (spet na eBay-u) dobiš že za 1.59$ (včasih je bilo to drago kot sam hudič, odkar pa zadeve štancajo Kitajci, je postalo skoraj zastonj). Ožičiš za "svoj" kontroler in to je to. BTW, rabiš samo eno takšno podnožje za vse DIL kontrolerje - da ne bi slučajno šel nabavljat pet kosov (za različno število pinov)... Shocked Pazi le, da je podnožje takšno, da omogoča tudi vstavljanje "ozkih" chipov (nekateri tega žal ne podpirajo).

Za frekventne spremembe programa je še boljša uporaba ISP (In-System-Programming). Very Happy

Edina težava (?) eBay-a je čakanje na robo. Če se ti mudi, pač greš v SLO štacuno in odkartaš 60€ Sad
Če nimaš PayPal-a, se zmeni z nekom, ki ga ima in ti bo zadeve nabavil.

GopherB
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 11:44
Aktiv.: 0.52
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljame tale programator:
LINK
Edina slabost je, da ne moreš programirati direktno iz AvrStudia, ampak le s priloženim programom (ni moteče; določiš tip uC-ja in lociraš .elf datoteko in to je to).
Pri Conr@du lahko prevzameš robo v Grosupljah in ne rabiš plačevati poštnine. Traja pa cca 1 teden.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 31, 2012 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm...odvisno od človeka...zame je npr. Edina stvar ki me malce moti pri darkotovem programatorju ravno ta, da moram programirati izi avr studia, ker to pomeni da moram namestiti celoten program samo zato da lahko programiram. PICKIT programator ima svoj programček in to je edino, kar rabi.
Pa ne narobe razumet - programator je več kot odličen, odkar ga uporabljam še ni zatajil in tako bi ga še enkrat kupil, če bi kupoval programator.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 31, 2012 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
....... ki me malce moti pri darkotovem programatorju ravno ta, da moram programirati izi avr studia, ......

Trditev ne drži !

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 31, 2012 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi lahko poveš, s katerim programom je mogoče programirati?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 31, 2012 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Mi lahko poveš, s katerim programom programiraš?

preizkušeno dela direktno iz CodevisionAvr in Bascom.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 31, 2012 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

d'oh! ja, res dela...ravno preizkušeno (se ravno ukvarjam z enim AVR-jem). Resnici na ljubo iz Bascoma sploh še nisem poskusil programirati, vedno imam odprt studio, pa tam programiram...
zdaj se spomnim da je Vilko na tečaju bascom tudi programiral direktno iz Bascoma, sicer ne vem ali je imel tvoj programator ali ne, ampak je šlo, ja.
Hvala!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni