|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
GregaG Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.41 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2010 9:13 pm Naslov sporočila: problem DVB-T sistem |
|
|
menjali smo streho in smo morali celotne ojačevalce in vse prestaviti, priklopimo nazaj, ne dela
seveda leži sedaj na meni da zrihtam , s tem da je sistem 20 let star, konektorji pa so tako nekvalitetno nareti, oziroma nasplošno bi moral kablovje po celi hiši zamenjati, ampak bi se temu za sedaj rad izognil do kasneje ko bo služba
nasplošno nas o tem v šoli niso nič učili
sicer sem pogoglal, pa rajši še tukaj vprašam
o tem da sem moral že zamenjati delilnik, ker mi je bananca od IEC-m konektorja na starem delilniku dobesedno z konektorjem na kablu od TV ostala
trenutno imamo naslednje ojačevalnike
tpo 3344 (36,40)
tpo 3333 (k6)
tpo 3365
tpo 3144 (61,63)
tpo 3344 (22)
in pa tpo 3320 (21,60)
Vsaj po izgledu sodeč imamo 3 UHF, 1 VHF in 1 širokopasovno anteno, s tem da na 2 UHF in širokopasovno dobim samo SLO signale na preostalo UHF anteno pa hrvaške
vsi ojačevalci razen tpo 3320, če jih priklopim ne dajejo nikakršnih programov, ne glede na to kako kombiniram z antenami
z tpo 3320 pa lahko lovim SLO ali Hrvaške programe, glede na to katero UHF anteno imam, dejansko lahko VHF in širokopasovno odmislim, ali pa le to uporabim namesto UHF za slo programe
trenutno sem naredil zasilno, da lahko gledajo starši Slo programe preko tpo3320 (21.66)
torej kolikor sem zasledil lahko ojačevalce povezujemo samo vzporedno, pravtako pa anten ne moremo vezati vzporedno, oziroma zato potrebujemo združilnik
http://antene-zupancic.si/trgovina/catalog/product_info.php/cPath/59_106/products_id/391
zatorej sem prišel do sklepa, da kupim združilnik in tako povežem nanj obe anteni za SLO in Hrvaške programe, vse to pa pripeljem na tpo3320, edina razlika od prejšnega sistema je le ta da ne bodo morali poslušati radijskih postaj, ki jih pa zdaj tako ali tako ne, oziroma zato uporabljajo klasični radijo
kakšna mnenja, predlogi, oziroma napake v mojih ugotovitvah ?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
330.17 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni