|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Sep 18, 2010 1:34 pm Naslov sporočila: Pomoč - osciloskop A(m)ron BS-635 |
|
|
Torej, pod roke mi je prišel osciloskop z oznako Aron ali Amron, model BS-635. Gre za starejšo zadevo, za katero pa ne najdem ne manuala, še manj pa kakšne sheme ali kaj podobnega. Glede tehničnih specifikacij, kaj naj bi zmogel - tema.
Glede na to da mi na zaslonu ne pokaže ničesar (intensity/focus sem premaknil v vse možne smeri), med preklapljanjem stikal (recimo trigger) se dejansko v samem osciloskopu nekaj dogaja - to sklepam po utripanju ustreznega indikatorja/ledice.
Sem ga sicer že odprl in najprej preveril napajalni transformator, ki pa očitno dela. Za kaj več bi moral razdret komplet vse, pa glede na to da z osciloskopi v smislu popravljanja nimam nekih izkušenj, bi določene zadeve raje prej preveril "na papirju".
V prilogi se nahaja slika dejanskega osciloskopa, bi bil pa hvaležen če ima kdo kakršnokoli informacijo o tem osciloskopu, če mi jo zaupa.
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
120.01 KB |
Pogledana: |
28 krat |

|
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borut000 trgovec
Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 23:50 Prispevkov: 229 Aktiv.: 0.97 Kraj: Hraše
|
Objavljeno: Sob Sep 18, 2010 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na internetu so podatki da je osciloskop 2 * 20 MHz z delayem, drugega nič, preveri visoko napetost na cevi in gretje cevi, pomagaj si z oznako cevi, če je šla cev je to razlog da na njej ne vidiš nič.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jnz Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 22:11 Prispevkov: 112 Aktiv.: 0.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 19, 2010 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni se podobno dogaja in to na Hamegu. Pri meni je problem slabega stika na konektorju katodne cevi, torej tistem konektorju, ki je na majhnem tiskanem vezju nameščenem na zadnjem koncu ekrana. Podkušal sem že s čiščenjem, pa ni pomagalo. Na koncu sem an vezje prospajkal neko ploščico, ki pritisne tiskano vezje s konektorjem na eno stran. Je sicer bolje, vendar moram občasno še vedno odpret in razmigat konektor.
lp, Janez
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Sep 19, 2010 8:44 am Naslov sporočila: |
|
|
borut000 - hvala za info
jnz; vidiš, to pa še nisem poskusil... Bom še to danes poskusil.
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni