|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
61kW Neznanec

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2010 20:49 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Sep 28, 2010 9:04 pm Naslov sporočila: Krmiljenje 3f asinhronca s frekvenčnim pretvornikom |
|
|
Živjo,
kako deluje frekvenčni pretvornik za krmiljenje 3f asinhronskega motorja na osnovi IGBTja s PWMjem. Osnovni princip mi je jasen: usmernik - DC link - inverter (na osnovi IGBTja). Ampak kakšen signal da inverter ven - kakšna je oblika, amplituda, frekvenca signala?
Za enosmerni motor mi je jasno, da lahko z duty ciklom nastavimo hitrost vrtenja motorja - imamo napetostne pulze različnih širin in različnih razmikov. Tukej ni inverjetrja, ampak samo pwm.
Za enofazni izmenični motor predvidevam, da mamo pozitivne in negativne pulze različnih širin, ki tvorijo magnetno polje sinusne oblike.
Kaj pa frekvenčni pretvorniki za 3f asinhronce - zasledil sem, da imajo nekateri "kvazi" sinus, nekateri pa "true" sinus na izhodu. Kakšne je "kvazi" sinus - stopničasta aproksimacija sinusa?
Kaj pa problem s "common mode" napetostjo - pri "true" sinusu je verjetno ni - ali se motim?
Kaj ima pri teh pretvornikih veze pwm - kvazi sinus in true sinus imata čist drugačno obliko kot jo da pwm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni