www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ultrazvočni čistilec - predelava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 10:45 am    Naslov sporočila:  ultrazvočni čistilec - predelava Odgovori s citatom

Pozdrav
Za potrebe čiščenja TIV sem nabavil UZ čistilec. V upanju, da kupim malo boljšega sem vzel tega.
Stvar nekako dela, ampak daleč od pričakovanj. Tiskanino mi po pol ure čiščenja v 96% alkoholu bolj tako, tako očisti. Se pa tekočina (brez grelca) segreje tja do 50 st.C
Verjetno je reklamacija (garancijski rok) brezsmiselna. Na te čistilnike se prav nič ne spoznam. Ampak predvidevam, da bi se ga dalo nekako "uglasiti" - popraviti. Kakšni predlogi?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.82
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simon, namesto 96% alkohola poizkusi dat noter kako drugo kavsno,.. za začetej provaj z pivom.. d'oh! d'oh!
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 11:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V mislih sem imel izopropilni alkoho. Ta stvar odlično razpusti fluks ter ostale ostanke cinjenja...
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.65
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pi poizkusil še s Terpentinom. Je namreč zelo alergičen na kolofonijo in fluks. Wink
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam namesto UZ čistilca raje Č.z.Č.. Se zelo dobro obnese. Rolling Eyes

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.05
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Č.z.Č. = Čopič Za Čohanje ? Very Happy
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem uporabljal do sedaj. Sem se hotel malo posodobiti, pa so me kitajčki očitno malo nat*** Sad
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obelix je napisal/a:
Č.z.Č. = Čopič Za Čohanje ? Very Happy
čopič za čiščenje

Simon ne sekiraj se, jaz vem za enega, ki je tak UZP* hotel sam narediti. Kako bi se šele ta nat....

* ultrazvočni pisker

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam z Branez.
Sam nekajkrat dobro "mehansko" očistim z izopropilom + čopičem in šele ko je v bistvu že čisto, še dodatno v ultrazvočnem čistilcu (tudi z izopropilom). In sem z rezultati vedno zelo zadovoljen Very Happy

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.80
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za čiščenje je najboljši nitro, kolodonijo in vse ostanke raztopi v nekaj sekundah. Čez to pa še z izopropanolom (zato ker je nitro malce masten in pušča madeže), pa je zadeva v slabi minutki čista kot solza.
Pa ne spet začeti o tem, kako strupen je nitro...še vse kaj drugega je tudi. Količine so majhne, lahko pa se to dela zunaj, saj tudi pri minus 30 zdržiš teh 15 sekund da očistiš.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.65
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem poizkusil z nitrom, saj odstrani dobro, samo tudi oznake pobriše pa kakšno ohišje načne. Saj take so moje izkušnje.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.80
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, to je pa treba pazit, ja. Sicer oznak iz Lingva PCBjev preverjeno NE odstrani. Grejo pa adijo npr. oznake iz diod (1N4001 itd), pa SMD graetzov.... ampak mene ne moti, saj itak vem, kaj je, drugim ne delam, če pa že pa itak vedno jaz popravljam Dancing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni