|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bpotoc2 Neznanec

Pridružen-a: Tor 14 Sep 2010 10:04 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 10:19 am Naslov sporočila: LCD Philips- napaka? |
|
|
Imam problem s tv philips 42 pfl 5405 starim 2 meseca (http://www.nakupovanje.net/tv-42-pfl-5405h-12-lcd-philips-pr-1232592).
Doma imamo kabelsko tv (analogni programi - amisova programska shema od telekoma). Do pred kratkim je bila lepa slika in dobil sem vseh 82 programov. Sedaj je pa problem, ker sprejema tv samo 41 programov in še ti so v zelo slabi kvaliteti, da se komaj da gledati. Res so medtem nekaj v naši bližini "popravljali". Boste rekli, da je s signalom nekaj narobe. Morda. Vendar na drugih tv (star panasonicov crt tv in na philipsovi plasmi) je pa sedaj veliko bojša slika in tudi sprejemata vseh 82 programov. Doma sem instalacijo pregledal in je vse ok. Tudi kabel sem potegnil od enega do drugega tv - isto. Isti signal v star tv - dobra slika, istega v nov lcd - slaba slika in manj programov.
Sedaj mi pa ni nič več jasno.
A naj pokličem serviserja kabelske in mu rečem : na enem tv vredu , na drugem slabo. Če je pameten, seveda ne bo prišel.
Ali je lahko napaka na novem lcd tv?
Hvala za odgovor in lp, Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče so na kabelski uvedli digitalne programe, in jih tvoja televizija ne najde?
Tile philips LCD-ji so sicer super (za moj okus imajo precej boljšo sliko kot druge, sploh cenejše televizije), je pa problem s temi digitalnimi sprejemniki. Namreč ne moreš izbrati, kakšen točno sistem imaš, izbereš lahko samo državo. Ponavadi potem dela, da izbereš Nemčijo, Italijo, Dansko, ...
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpotoc2 Neznanec

|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Pardon ni amisova programska shema ampak siolova. Program so pa 99% vsi analogni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.79 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Če dobiš dobro sliko in vse programe na drugih dveh televizijah,potem ni problem v dohodnem signalu ampak v tej novi TV.Torej,glede na to da je še v garanciji čimprej na servis-no ja,vsaj jaz bi naredil tako,čeprav popravljam TV-je že doooooolgo let. _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi, ponastavit na tovarniške nastavitve, da še enkrat preišče kanale, ki so na voljo, ter preglej kontakte od antene |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpotoc2 Neznanec

|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse sem že poskusil: nastavil na tovarniške nastavitve in tudi preveril antenski vtič, vendar nič ni pomagalo.
Torej mi preostane samo servis. Še prej bom pa tv k sosedu nesel, ki ima tudi lcd philipsa in boljšo sliko in preveril, če sta sliki približno enake kvalitete.
Hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenivec Član

Pridružen-a: Ned 17 Avg 2008 19:39 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.12 Kraj: sb
|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
za državo izberi finsko in bi naj delalo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni