|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 8:03 pm Naslov sporočila: Priklop LCD-ja NLL75 |
|
|
Prosil bi, če mi kdo pove, kako pravilno priklopit ta LCD zaslon, ki je sicer originalno namenjen namestitvi v avto. Vendar ga bom jaz porabil za drug namen.
Napajanje ima 12V ter video vhod in ravno ta priklop na 12V me najbolj zanima, ker ne bi rad kaj skuril.
Model LCD-ja je NLL75-8686-111 690A1 l04 91014 (to piše na nalepki v notranjosti, ki je vidna tudi na sliki).
V priponkah sta dve sliki. Na drugi se vidi, da v kablu pridejo tri žice. Ena rumena se razcepi na dve tanjši: črno in rumeno. To se vidi tudi iz slike.
kako bi lahko jaz ugotovil, kaj je napajanje in kaj video signal?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.63 MB |
Pogledana: |
27 krat |

|
|
1.41 MB |
9 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.72 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Pet Sep 24, 2010 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
zgornja dva sta po svej verjetnosti napajanje, spodnja dva pa video vhod(se vidi koaksialen kabel).
Nad priklopom sta dva elektrolita, poglej kako sta prikloplena pa boš 100% prepričan.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

|
Objavljeno: Sob Sep 25, 2010 7:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Boriskozjan hvala za nasvet. črna je -, rumena pa +. Imam dva taka. Eden dela, drugi pa ne.
Sem se pozanimal pri prejšnjem lastniku. Menda je nekaj eksperimentiral in verjetno narobe priklopil.
Ali obstaja kak univerzalen napotek, kateri element(i) odletijo pri zamenjavi polaritete? Ali je to čisto odvisno od vezja?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Sep 30, 2010 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
gorazdkop je napisal/a: |
Ali obstaja kak univerzalen napotek, kateri element(i) odletijo pri zamenjavi polaritete? Ali je to čisto odvisno od vezja? |
To je različno od vezja do vezja. Slikaj zgornje vezje bolj od blizu (da se vidi oznake elementov) pa se bo lažje dal kakšen nasvet.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

|
Objavljeno: Pet Okt 01, 2010 7:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem dodal sliko in upam da se kaj vidi. Tiste rjave packe na robu elementa IC4 (oznaka 1CZ2 1H (sharp)) pa v živo ni videt.
|
2.08 MB |
14 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni