|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Eisenhorn Član

Pridružen-a: Tor 08 Dec 2009 11:50 Prispevkov: 200 Aktiv.: 1.06 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Okt 06, 2010 9:14 pm Naslov sporočila: Daljinec za CNC |
|
|
Odločil sem se, da bom malo posodobil svoj CNC z daljincem. To pa sem si zamislil tako, da bom kupil 7" LCD in foljo, ki se uporablja za touch zaslone in tako imel majhen zaslon na dotik, na katerem bodo vse potrebne komande za CNC. Tako bom lahko mirne volje odstranil miško, tipkovnico in monitor, ki bodo (upam) postali nepotrebni in bom sprostil malo prostora. Tukaj pa mi bodo prav prišle vaše izkušnje. Ena izmed najcenejših folij je tale. Sem pa malo skeptičen o kvaliteti, točno o potrebni sili pritiska. Leto dni nazaj sem imel v rokah neko kitajsko kopijo i-phona, pri katerem si moral malce bolj pritisniti da je to zaznal. Tega pri svojem projektu če se le da nebi rad, zato bi prosil za kakšen nasvet ali link z ebay-a, katera "touch" folja bi bila v redu.
Nisem vedel kam naj temo uvrstim in sem jo dal sem, ker konec koncev izdelujem nekaj za uporabo s CNC.
Hvala za odgovore in lep pozdrav,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
če hočeš, lahko tako folijo prinesem na piknik s sabo, da malo stestiraš.
Drugače si pa poglej mimo USB display(7" lcd touchscreen), ki dobi napajanje in video preko USBja _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eisenhorn Član

Pridružen-a: Tor 08 Dec 2009 11:50 Prispevkov: 200 Aktiv.: 1.06 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
To bi bilo odlično, če bi se dalo. Hvala.
Sem pogledal te LCDje, dobra stvarca, ampak malo predraga za moj žep...
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni