|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 8:50 pm Naslov sporočila: Kanali za prezračevanje |
|
|
Pripravljam se za priklop toplotne črpalke z vodenim zrakom. V nadaljevanju nameravam narediiti avtomatsko upravljanje s primarnim zrakom. (elektronika je že narejena) S sekundarnim zrakom nameravam ohlajat klet. V poletnih dneh pa še bivalne prostore. Za sekundarni zrak sem uporabil plastične kanalizacijske cevi 160mm. Primarni zrak pa nameravam v poletnih časih zajemati tudi od zunaj. Ker je v prostoru, kjer je črpalka postavljena tudi instalacija centrale mi cevi predstavljajo oviro, v koliko bi želel narediti tudi primarni s plastičnimi cevmi. Prišel sem na idejo, da bi primarni vod naredil s kanali. Take kanale sem v praksi sicer že videl, a na spletu nisem našel nič konkretnega. Višina kanala ne bi smela presegati 100mm. (Kanal bi potem lahko dal nad cevi centralne kurjave) Širina ni problematična. Pretok bi moral biti ekvivalenten cevi premera 150mm. Najraje bi uporabil plastične. Varianta je tudi izdelava aluminijastih ali iz OP iverne plošče.
Torej zanima me, če pozna kdo kako trgovino s tovrstno robo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Merkur-železo.
Drugače pa povprašaj pri kakšnem podjetju, ki se ukvarja s prezračevalnimi sistemi, vendar znajo biti dragi. Material itak kupujejo drugje. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo malo poglej po raznih ba**vih in ob**jih imajo sigurno, vsaj
v Ljubljani. Nisem pa prepričan če odgovarja to presekom 160mm
okroglih cevi.
Lp,R |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egonh Član

Pridružen-a: Pon 22 Jun 2009 10:27 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.32 Kraj: koper
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
To lahko rešiš tudi z PVC instalacijskimi kanali ( IBOCO ) tako, da silikoniraš pokrov na kanal ampak mislim da ni potrebe po takem tesnenju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem mislil predlagati inštalacijske kanale, ampak so verjetno dražji napram namenskim izdelkom... _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70760.90
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem razmišljal v tej smeri, da če bi imel tč, bi hladen zrak pošiljal v mansardo.
Pa je zrak iz tč suh ali je vlažen. Ker, če je prevlažen, bi znal biti tudi problem? _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zrak je suh. Črpalka z vodenim zrakom je narejena za tak namen. Termotehnikin katalog z opisom lahko snameš na njihovi strani. Je pa dobavni rok kar dolg. Sam sem čakal na njo več kot mesec. Še opis ***klik*** _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Okt 07, 2010 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sekundarni zrak je suh.
Primarni pa topel in vlažen, zato nikar kanalov iz ivernih plošč. Bo po enem letu vse plesnivo. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni