|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 9:39 am Naslov sporočila: Avto-pendolino |
|
|
Se spominjate, kakšen halo so zagnali železničarji, ko so od italijanov kupili vlak Pendolino, ki na ovinkih nagiba vagone v ovinek?
Ko smo se zadnjič vozili po srpentinah nad Ilirsko Bistrico, smo se pogovarjali, kakšna prednost je motocikla pred avtomobilom: na motociklu ni potnikom nikoli slabo, ker ni stranskih pospeškov, ker se motocikel nagne v ovinku.
Potem sem se spomnil, da sem videl na cesti motocikel manjše kubature, ki je imel spredaj dve kolesi, a se je vseeno lepo nagnil v ovinek, ko se je pa ustavil, ni bilo potrebno iskati ravnotežja, saj je bil na treh kolesih.
Ko bi nekaj takega naredili na štirih kolesih s kabino, neke vrste avto-pendolino, bi morda dosegli udobno vožnjo tudi tistim potnikom, ki jim v avtu rado pride slabo.
Kar tako, brez poizkusa ne smemo reči ne ne, ne ja. Toliko norih idej, pred vsem na dveh kolesih, so ljudje že poizkusili, in nekater so uspele.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je bil Piagio Mp3.
So pa nekje v tujini, sem gledal na Discoveryju naredili tudi nek avto na tri kolesa, samo, da ima krepke pospeške in veliko končno hitrost.
Po mojem pa so te zadeve stabilne samo na cesti.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Kupiš avto z aktivnim vzmetenjem in ga malo "shekaš"...
_________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
T-Rex ali TT-busa
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 12:01 pm Naslov sporočila: Re: Avto-pendolino |
|
|
vilko je napisal/a: |
... sem videl na cesti motocikel manjše kubature, ki je imel spredaj dve kolesi, a se je vseeno lepo nagnil v ovinek, ko se je pa ustavil, ni bilo potrebno iskati ravnotežja, saj je bil na treh kolesih. |
To je Piaggio MP3. Zadeva niti ni tako majhne kubature, voziš pa jo lahko kar z izpitom B kategorije. Vozil sem 400ccm različico z 34km in imaš not lahko zelo hitro 100km/ in še več ...
Kar simpatična zadeva, le pri tisti hidravliki moraš pazit kako jo uporabljaš še posebej na mestu, ker znata prednji kolesi blokirat v različnih višinah in ga moraš potem kar močno zagrabit, da sploh ostane pokonci ...
vilko je napisal/a: |
Ko bi nekaj takega naredili na štirih kolesih s kabino, neke vrste avto-pendolino, bi morda dosegli udobno vožnjo tudi tistim potnikom, ki jim v avtu rado pride slabo.
Kar tako, brez poizkusa ne smemo reči ne ne, ne ja. Toliko norih idej, pred vsem na dveh kolesih, so ljudje že poizkusili, in nekater so uspele. |
Ideja ni slaba je pa tehnološko zahtevna kar bi precej povečalo težo in ceno vozila, kar pomeni da nima ravno neke prihodnosti. Pa tudi avto bi izgledal malo čudno v ovinkih. Si zamišljaš kako bi izgledal povprečen osebni avto, ko bi se v ovinku kolesa na zunanji strani ovinka pomaknila za pol metra iz blatnikov kot pri kakšnem visokem džipu ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Okt 17, 2010 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kamion je že dolgo v prodaji.
Kabina je na zračnih blazinah.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
26.82 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni