|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Maj 30, 2005 4:29 pm Naslov sporočila: AVR ATMega8515 + eeprom ali sht11 ??? |
|
|
Na AVR ATMega8515 bi rad priklopil čipe, ki sem jih že uporabil na Atmelovih 89C4051, vendar mi jih precej ne dela.
Dva sta recimo 24C02 eeprom in SHT11 senzor vlage. Ker se oba priklapljata preko I2C protokola, sem sprva mislil, da je nekaj narobe s programom. Vendar PCF8583 (ura) dela. . Sicer je bilo potrebno dodati pull-up upore, ki jih pri 4051 nisem imel.
Zakaj bi pri mega8515 sploh uporabil zunanji eeprom, če pa ta že ima vgrajenega? Zato ker vgrajenega prav tako ne znam uporabljeti.
Mogoče kakšen primer - pomoč.
lp,CarpeD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.37 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Sre Jun 22, 2005 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
SHT11 ni I2C !!
Ima sicer neak HW vmesnik, vendar je protokol drugačen!
Na www.fastavr.com dobiš primer v BASIC-u!
Sam uspešno oporabljam SHT75, kar je približno enaka zadeva...samo oblika malo drugačna!
Pull up mora biti 10k in ne cca 100k.....(to je namreč že vgrajeno v mikrokontroler!
LP _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jun 22, 2005 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
siljo je napisal/a: |
SHT11 ni I2C !!
Ima sicer neak HW vmesnik, vendar je protokol drugačen!
LP |
Res je. Tudi sam sem najprej mislil, da gre za I2C protokol. Celo linije so označili enako. Protokol pa je zelo podoben. Koliko sem takrat pogledal se razlikuje po start bitu. Ne razumem, zakaj so šli "izumljat toplo vodo". Lahko bi uporabili I2C, tako, da bi lahko senzor dal na isto vodilo z ostalo I2C periferijo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni