|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
some3 Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 19:01 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.49 Kraj: most na soči
|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2013 7:29 am Naslov sporočila: WAGO 750 decentralizirana IO oprema |
|
|
pozdravljeni
Imam en siemens s7 318 krmilnik ter profibus mrežo na par naprav.
Sedaj sem pa na to mrežo priklopil še en WAGO 750-301 s dodatnim 750-637 modulom za branje inkrementalnih enkoderjev.
Problm:
S tem prvič delam in nekih pravih informaciji za človeka ki prvič dela s tem ne najdem in me zanima kako sploh konfiguriram ali rabim kakšno dodatno programsko orodje za konfiguracijo (kabel imam) dgs datotekie imam (mislim da vse potrebne)
ali je dovolj da samo v hardweru nastavim konfiguracijo?
končen cilj tega pa je da dobivam pozicijo enkoderja v eno PIW (procesno spremelnjivko) tako da vse skupaj porabim naprej v programu
poizkusil sem narediti samo konfiguracijo vendar mi na krmilniku sveti lučka SF ter krmilnik gre takoj v STOP ter BUSF2 na samem wago modulu pravtako sveti BF (bus faliur) ter IO ERR
prosim za kakšen nasvet/idejo
PS adresse samih elementov so takšne kakor so ker je to za enkrat šele testna postavitev na mizi
na linku slika konfiguracije
https://dl.dropboxusercontent.com/u/44110022/wago.JPG |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.93 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Avg 26, 2013 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti bo Manual v pomoč? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
some3 Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 19:01 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.49 Kraj: most na soči
|
Objavljeno: Ned Sep 01, 2013 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadevo sem kar dobro preučil vendar mi ni prav jasno ali moram zadevo konfigurirati oziroma s kakšnim programom.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.93 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Sep 01, 2013 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Z njihovim firmwarom, saj tako piše. Tudi postopek je ilustriran.
Če ne drugače, ti posredujem telefonsko od kolega, ki se bavi s temi krmilniki. Mogoče ti bo voljen pomagati. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 470 dni