www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iščem nekoga za spajkanje gpu-ja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dj_car
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2006 16:23
Aktiv.: 0.34
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2015 5:21 pm    Naslov sporočila:  Iščem nekoga za spajkanje gpu-ja Odgovori s citatom

Oprostite, če nisem dal pod pravo temo. Vglavnem rabim nekoga, ki ima doma postajo, da mi zaspajka gpu od apple prenosnika. Gpu je odstranjen in kupljen nov z novimi ball-si. Bil sem že na parih servisih in so me poslali domov z izgovorom da je rizik velik da mogoče ne bo ratalo. Prosim če se mi kdo javi da bi zadevo preizskusil izvesti, ker sicer mi prenosnik nič ne koristi in ga lahko samo stran vržem. Če je to kdo sposoben narest naj prosim sporoči tukaj ali pa pod privat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2015 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Imam BGA rework mašino in lahko poizkusim prispajakti. Tudi jaz ne morem garantirati, da bo delovalo. Procent uspeha je nekje 70-80%. Kako si odspajkal stari čip s plate?

Lp, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dj_car
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2015 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

hja hecna zadeva, prenosnik sem kupil preko bolhe od nekoga, ki mi je trdil da je prenosnik preko noči crknil in se ni več prižgal. Ko sem prenosnik rastavil, sem naletel na odspajkan gpu čip ki je bil preliman z rjavim selotejpom. Sam sicer mislim da je to naredil kakšen servis nisem se v to spuščal, kupil sem nov čip in sedaj iščem nekoga da mi to proba usposobit. Če si pripravljen poskustiti rade volje predam plato Smile

Lp, Dragan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2015 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A niso to čipi namensko sprogramirani za vsako serijo posebej ?
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 28, 2015 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=36276
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matic_scetinec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2015 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

@ dj_car mi je prinesel omenjeni prenosnik, da bi mu nazaj zaspajkal "North bridge" BGA čip, vendar je nekdo, ki je odspajkal stari čip potrgal kar nekaj padov (slika v priponki), tako da tukaj ni rešitve.

Lp, Matic

SANY0134.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.91 MB
 Pogledana:  116 krat

SANY0134.jpg

Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 07, 2015 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekdo se je učil, pa mu ni ratalo odstranit brez poškodb... za kateri model prenosnika pa gre ?
matic_scetinec
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 09, 2015 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Izgleda se je res nekdo učil, ali pa je poizkusil srečo. Po mojem je pade potrgal, ko je s pletenico odstranjeval staro spajko.

Vidim, da je celo mogoče popraviti potrgane pade: klik

Modela prenosnika pa ne vem, ker sem v popravilo dobil že razdrt prenosnik brez spodnjega pokrova. Naj model sporoči @ dj_car.

Lp, Matic
Nazaj na vrh
dj_car
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2015 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

bomo pa prenosnik v dele prodal nimamo kej Smile drugače pa ja model je a1278.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni