|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matematik Član

Pridružen-a: Pon 11 Okt 2010 7:56 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.30 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2010 8:42 pm Naslov sporočila: Problem Samsung 2232BW |
|
|
Pri tem ekranu se je pojavila tezava. Ko ga prizgem ekran nekaj sekund hitro utripa:
http://www.youtube.com/watch?v=gSF3TcIC-o0
To se zgodi samo ce je ugasnjen vsaj eno uro. Zdaj enkrat pa mi je tudi po tem ostala luc od ekrana ugasnjena (slika se je videla samo zelo zelo temno). Ko sem ga ugasnil in potem cez nekaj ur spet prizgal pa spet dela. Zdaj ga bom raje pustil kar prizganega.
Pa imam nekaj vprasanj:
Kaj bi lahko bilo narobe?
Kako naj ga razstavim, ko nima nobenih sraufov (ekran ni vec v garanciji)?
Ce kdo ve koliko bi me stal uraden servis? A se sploh splaca ali naj raje kupim novga ce mi ne rata samemu popravt? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2010 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja če nima vijakov potem ima samo plastična zaskočna ušesa. Sigurno pa se da odpret, saj ni nobena takšna zadeva zalita. Mislim pa, da je najbolje da pregledaš kot prvo usmerniški del nato pa še inverter za osvetlitev....o stroških pa je težko govorit dokler zadeva ni odprta  _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2010 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri enem od mojih monitorjev ( LG L1970H) se dogaja prav enako.
Sem ga hotel razdreti in zamenjati elektrolite, pa ga nisem znal odpreti.
Preko spleta sem kupil service manual ( 7$ ). V manualu je lepo opisano, kako
se razdre. In res sem ga razdrl, brez da bi povzročil najmanjšo praskico.
Vendar ko sem v notranjosti videl kakšnih 30 smd elektrolitov sem se takoj premislil in ga lepo zaprl nazaj.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.68 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Ned Nov 07, 2010 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Glede odpiranja: najprej odvij vijake, ki držijo nogo, ob strani ekrana pa so zaskočna ušesa.
Napako pa bi jaz začel iskati v inverterju.
LP, Matic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bat Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.91 Kraj: Moste
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Hej hoj!
99,9% suhi elkoti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem ga danes razdrl. Tole je slika vezja:
Torej verjetno moram zamenjati tiste 3 napihnjene kondenzatorje. A bi bilo dobro zamenjati se kaksnega drugega?
Pa zanima me ce morajo biti tocno enaki (820uF, 25v 105C) ali lahko dam naprimer take? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko vgradiš tudi 1000uF 25V 105°C (tolerance elektrolitskih kondenzatorjev so ogromne), vendar bi priporočil, da se pozanimaš katero firmo ti dejansko ponujajo v trgovini, da ne kupiš še hujših smeti, kot so bile originalno vgrajene.
Kvaliteten 85°C kondi (Jamicon, Panasonic, Nipon Chemicon) je zlahka pod enakimi pogoji precej bolj trajen kot ničvreden (Teapo, Suntan...), ki je deklariran za 105°C.
Moje mnenje, menjaj vse elektrolite na tej plošči, saj je to manj dela, kot čez nekaj mesecev spet vleči monitor narazen.
Slike pa pripenjaj na forum (gumb Dodaj datoteko). Na zastonjkarskih servisih slike izginejo in potem tema izgubi precej informacij. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

|
Objavljeno: Čet Nov 11, 2010 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem zamenjal vse kondenzatorje. Sicer sem imel problem ker moj 30W "cheap" spajkalnik ni bil dost mocn, pol sem si pa eno 50W spajkalno postajo sposodu pa je slo.
No in zdaj zgleda da ekran dela. Hvala vsem za pomoc. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni