www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Solar Array Simulator

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dejan_007
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2010 12:14
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 9:56 am    Naslov sporočila:  Solar Array Simulator Odgovori s citatom

Rad bi naredi Solar Array Simulator (SAS) pa ne najdem nobenega funkcijskega diagrama oz sheme. Gre se za to, da simulira I-U karakteristiko, neke vrste napajalnik (Programmable DC Power Supply).

Že v naprej se vam zahvaljujem

HVALA
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi navaden laboratorijski napajalnik s tokovno omejitvijo. Napetost nastaviš, kot jo ima panel pri odprtih sponkah, tok omejiš, kot je kratkostični tok panela.
Nazaj na vrh
Dejan_007
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj takšnega bi naredil vendar ne za tako visoke moči.

http://www.youtube.com/watch?v=WEw7-MUhbd8
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 01, 2010 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš x W in Y napetosti. Je težko po OHMOVEM zakonu poračunat?

Recimo "solarni panel" 22V 0 mA = 22V

18V 100 mA

14V 250 mA

12V 320 mA

Samo za primer. Kaj bi ti rad?

A ja podatki za enako osončenje, pa zelo približni.

Dejan_007
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2010 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo tole je zadeva, ki bi jo rad naredu.

05449475.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  05449475.pdf
 Velikost datoteke:  265.49 KB
 Downloadano:  39 krat

Nazaj na vrh
Dejan_007
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2010 7:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Noben nič ne ve, kako bi se stvari lotil ?
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2010 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisi napisal kaj točno bi rad s tem delal, lahko pa si mislim, da bi rad simuliral solarni panel Rolling Eyes

No, za simulacijo solarnega panela lahko vzameš že osnoven "laboratorijski usmernik" (napajalnik z regulacijo napetosti in regulacijo toka).

Za kaj bi simulator solarnega panela sploh potreboval? hmm, jaz sem ga potreboval za kontrolo in testiranje solarnih regulatorjev in če ni sonca, kaj naj drugega, kot pa simuliram sonce in solarni panel in če je oblačno ali pa noč, nimam izbire, pa še najbolj enostavno je Wink

Na napajalniku nastavim maksimalno napetost, tok pa spreminjam tako, kot bi simuliral jakost sonca, seveda do tiste maksimalne vrednosti, ki jo sicer daje panel.

Ker ne vem, zakaj bi ti simulator rabil, lahko samo ugibam, zato sem napisal, zakaj sem simulator potreboval jaz in kako sem to rešil.

Sicer je že spy napisal, kako rešiš simulacijo, jaz sem samo še dodal in potrdil, da to zadostuje za osnovne potrebe.

Tista povezava na youtube je pa nekakšen sintetizirani simulator, ampak sem v dvomih, če to sploh potrebuješ. Raje napiši kaj TOČNO bi rad počel, če je pa skrivnost, potem pa ostani zavit v skrivnostno tančico in ne sprašuj Wink

.

Dejan_007
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2010 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za testiranje inverterjev.

Sicer sem nekaj najdu, ampak bi jaz to naredu z mikrokontrolerjem.

solarpanelsimulation.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  solarpanelsimulation.pdf
 Velikost datoteke:  677.2 KB
 Downloadano:  11 krat

Nazaj na vrh
Dejan_007
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z mikrokontrolerjem bi rad krmiliv tranzistorje po sledečem primeru, ki sem ga narisal in je v priponki. Zanima me kako bi vse skupaj izvedel in katere tranzistorje bi uporabil ter seveda kater mikrokontroler bi bil primeren. Kako bi to izvedel z PWM modulacijo. Kako bi bilo treba vse skupaj zvezat z mikrokontrolerjem ter tranzistorji. Če ima kdo še kakšen boljši predlog bom še bolj vesel. Recimo od točke A do točke B je odprt tranzistor, kater je priklopljen na R1 in, ki da seveda karakteristiko tega upora. Vsak upor ima svojo karakteristiko in je uporaben samo v določenem predelu, med točkami.

Slika.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  78.7 KB
 Pogledana:  5 krat

Slika.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni