www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ARM razvojna ploščica za $5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.37
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 10:33 pm    Naslov sporočila:  ARM razvojna ploščica za $5 Odgovori s citatom

ARM razvojna ploščica za $5 za potrpežljive(po treba počakati vsaj kak mesec).
Verjetno marsikdo od forumašev ne spremlja twitterja, zato bom objavil povezavo, ki sem jo zasledil tam, če bo koga zanimalo Stellaris ARM Cortex-M4F LaunchPad Evaluation Platform

Skratka, če se prijaviš na njihovo mailing listo boš imel možnost kupiti ARM razvojno ploščo za $5 v predprodaji(verjetno omejeno na 1 kom).
Citiram:
Register now for our Launch Alert! We’ll notify you when we begin accepting pre-orders for the Stellaris LaunchPad at the promotional price of $4.99 USD. That guarantees a Stellaris LaunchPad will already be headed to your door when we start accepting regular orders on September 25th! You’ll be one of the first to get your hands on the industry’s lowest cost ARM Cortex-M4 based development kit.

To je nekako opis družine ARM Cortex-M4:
80MHz, Floating-point performance, Up to 16 PWM outputs, 8 UARTs, 6 I2Cs, SSI/SPI, CAN

Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da ima večina opravka z mikroti z jedrom Cortex-M3 in morda kdo ni prepričan čemu bi vzel M4, samo informacija, da je vsa koda z M3 binarno kompatibilna z M4. Bistvena razlika med M3 in M4 je, da ima M4 hardwersko podporo za računanje s plavajočo vejico ter/ali DSP instrukcije.

Torej - vse kar ste naredili na M3, lahko uporabljate na M4, saj mikrokontrolerji z M4 niso bistveno drugačni od tistih z M3. Proizvajalci običajno naredijo tako, da periferija mikrokontrolerev ostane enaka, le jedro je drugo. Primeri so LPC1800/LPC4300, STM32F200/STM32F400.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 6:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Bučke! Tale Stelaris niti pod razno ni enak LPC1800/LPC4300 ali pa STM32F200/STM32F400.

Podoben je kvečemu Stellaris-u LM3S.

LPC4300 dela na 204MHz.

Žal si narobe razumel, ali pa morda nisem dovolj povdaril. Podal sem primere parov znotraj proizvajalcev. Primer je tudi SAM3S/SAM4S.
Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 23, 2012 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar prejel dve razvojni ploščici. Zdaj moram samo še najti čas...

stellaris.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  88.52 KB
 Pogledana:  50 krat

stellaris.JPG

MvE
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2009 12:24
Aktiv.: 0.73
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi k meni je že prišla in za kaj drugega razen demo aplikacije, ki je že naložena, še ni bilo časa Sad Me pa kar firbec muči kako bo šlo, veliko izkušenj z ARM-i nimam.

Boste za pisanje kode uporabljali CCS, Keil ali kaj drugega?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz imam namen(še nisem bil doma) v CCSju, ker sem ga že vajen. Predvsem me me zanima tistih 256kb spomina, saj naj bi bilo dovolj za izvedbo XSVF programatorja za manjše CPLD/FPGA čipe, kar je za $5 verjetno en cenejših

Sem že dal delat ploščico na lingva 6. Upam samo, da nisem kaj zafrknil, glede na to, da sem prvič načrtoval vezje s CPLDjem gor.

Jenc0
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13
Aktiv.: 0.41
Kraj: Cerklje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče veste, ali je board namenjen v komercialne namene, ali bo bol raziskovalen? Nekaj podobnega za tako ceno bi potreboval.
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A da bi board uporabil v komercialni aplikaciji, brez da razvijaš svojo tiskanino? Mislim, da ne bi šlo, ker ne moreš kupiti več kot dva boarda. Poleg tega nima nobene periferije gor in kot tak je bolj malo uporaben. V vsakem primeru bi tako ali tako moral izdelati nosilno tiskanino s periferijo...

A kdo ve kje je mikrokontroler sploh dobavljiv?

EDIT: popravljam izjavo glede količine. Na Farnellu vidim, da jih prosto prodajajo. Sicer za rahlo višjo ceno, ampak so dobavljive v večjih količinah.

Dorijan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 06, 2012 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da texas objavi vse sheme in vezja od svojih orodij. Ni nekega problema narediti lastne ploščice.
S to razviješ prototip in ko ti vse dela in ugotoviš katere stvari sploh rabiš greš v izdelavo tiskanine.

Pa še razvojna orodja pogosto nimajo certifikatov za komercialno prodajo. In če boš že plačeval za testiranja je boljše, če za svojo ploščico.

matjazkariz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 06, 2012 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, eno cvetko sem zdaj izvedel. Ta mikrokontroler s te ploščice bo dobavljiv komaj februarja. Mi je kar dol padlo. Bom pospravil to zadevo raje v predal in počakal, preden se lotim kaj resnejšega delat s tem...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni