|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gusti Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 17:34 Prispevkov: 112 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kotlje - Koroška
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 7:35 pm Naslov sporočila: SR (slew rate) operacijskega ojačevalnika |
|
|
Imam signal 6.6Vpp f=200kHz. Kakšen SR mora imeti op ojačevalnik, da mu je sposoben slediti. Če sem jaz prav izračunal je SRmin=2.64V/us. Zračunal sem enostavno po formuli dV/dt ... napetost se mi spremeni za dV=6.6V v času polovice periode dt=1/(2*200000) *10^(-6) [us]
Naj me prosim kdo popravi, če sem se kje zmotil. Rabim nujno še danes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je signal sinusen, mu izračunaj strmino dV/dwt na prehodu skozi 0V. Tam ima največjo strmino. Koliko je to za 200kHz boš pa sam ugotovil.
Če je signal pravokoten, dvižni čas in amplituda določata minimalno potreben SR. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gusti Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 17:34 Prispevkov: 112 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kotlje - Koroška
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Če je signal sinusen, mu izračunaj strmino dV/dwt na prehodu skozi 0V. Tam ima največjo strmino. Koliko je to za 200kHz boš pa sam ugotovil.
Če je signal pravokoten, dvižni čas in amplituda določata minimalno potreben SR. |
aha ... kapiram kaj si mislil z tem ... huh že grem računat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni