Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.89 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 1:29 pm Naslov sporočila: Naročanje preko Ebay |
|
|
Pozdravljeni .
Ima kdo kakšne iskušnje naročanje preko Ebaya? Kdaj kdo prodaja na tem oglasu, kar mi je všeč pa ne vem kako so postopki,zanesljivost itd. Tudi kakšna je poštenost s strani prodajalcev, ter kako nakazujejo plačilo denarja prek tega spleta prodajalcu.. Ali je bolje da ne reskiram. Nisem v tujini še nikoli nič naročal prek takega spleta, pa sem malo v dvomih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobre izkušnje....plačujem preko PayPala...glede poštenosti je pa tako; vse kar kupuješ preko spleta je malo rizično pa naj bo to E-bay, Bolha ali kateri drugi kanal za prodajo. Če si v dvomih pač ne greš v to varianto  _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za info. Imaš prav ampak nekaterim stvarem se je teško moč upreti,hi. Kako to s plačilom? .. To nakažeš gotovino preko njihovega računa..kot npr pošta,banka..Nakar izplačajo prodajalcu izdelka? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.23 Kraj: Zasavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do zdaj sem dobil vse kar sem naročil in stavri so bile res take kot videne, opisane. Na desni strani strani imaš positive feedback. Ponavadi je nekje med 98 in 100% . Takšni trgovci so sigurni.
Plačuješ pa s paypalom, ki je bil ustvarjen ravno v te namene--> plačevanje neznanim trgovcem. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.38 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
KlavdijC je napisal/a: |
To nakažeš gotovino preko njihovega računa..kot npr pošta,banka..Nakar izplačajo prodajalcu izdelka? |
Preko ebay-a plačuj edino s PayPal-om nikoli z bančnimi nakazili, western union ipd. saj imaš preko paypal-a nakup zavarovan, pa še trgovec ne vidi tvojih bančnih podatkov. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem bil skeptičen glede nakupov iz tujine preko spleta, pa sem za začetek izbral raje firmo in sicer Neuhold iz Avstrije in Futurlec iz Honk Konga. Avstrija - BP. Pri Kitajcih se je pri drugem naročilu zadeva malenkost zavlekla in sicer niso imeli neke malenkosti na zalogi in so čakali (seveda brez da bi me o tem obvestili). Ko sem jih po mail-u popvprašal o statusu naročila smo se hitro domenili, da pošljejo brez manjkajoče stvari, cenovno smo pa pokompenzirali z drugimi elementi.
Naslednje naročilo bo prvič preko e-bay (vertikalna veternica in generator).
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vam za nasvete. Kako pa se pomenkate z prodajalcem? Sem opazil da pod izdelkom piše "postavite uprašanje" ali je to to ali se pomnate preko emaila? Upam da mi bo šlo. Držal se bom nasvetov. Ebay je zanimiva stran . Kaj vse ljudje še imajo ter prodajajo..skoraj kot novo po ohranjenosti. Človek pomisli, da ni več moč dobiti. Po ogledu te strani pa kdaj padejo mi oči iz jamic..Zato sem ogret da bi naročil prek Ebaya. Ampak ravno vaše odgovore sem potreboval. Tako vem ščim imam opravka. Pa pošlje prodajalec v tujino npr. v našo državo pošiljko brez kakega komplicirajna? Poštne stroške v večini primirov zahtevajo ob ceni izdelka. Ali se pošti plača poštnino, ko izdelek dostavijo domov? Verjetno prodajalec izdelka računa le stroške pakiranja? (Sem ogledoval Grundig satellit 1000 oziroma 6001. ) Kar nekaj prodajalcev teh redkih aparatov .2000 sem pa dobil ga na našem spletu. Zbiram take aparate, čeprav cenovno so dragi. Se pa dobijo pa tudi po nekako sprejemljivi ugodni ceni. Bom dal slikco 2000ke pod nostalgijo.
Hvala. Lp. Klavdij
Nazadnje urejal/a KlavdijC Ned Nov 21, 2010 3:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nakupih iz Eu in drugih evropskih držav je največji minus poštnina. Kako je to možno, da nekdo iz Jesenic plača (npr. za pošiljko iz Hamburga ) tudi do trikrat toliko poštnine kot nekdo, ki je doma na severni strani Karavank (npr. Beljak)? Tukaj je po moje kriva (tudi) slovenska pošta. Ali je preveč oderuška ali pa se v mednarodnih krogih ne zna zmeniti za ustrezne tarife.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eden22 Član

Pridružen-a: Sob 30 Avg 2008 17:21 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.20 Kraj: Cerkvenjak
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slovenska Pošta je v primerjavi z tujino zastarela. Paket iz Anglije ali Nemčije dobim prej kot iz Celja v Maribor. Nevem mi živimo v svetu kjer so še uporabljali golobe za prenos pošte, še ti so hitrejši....
Drugače pa če plačuješ z PayPalom imaš pravico do povrnitve denarja če z izdelkom nisi zadovoljen ali če izdelek ni takšen kot je bil opisan.
Torej mislim da z PayPal je eBay dokaj varen.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorazdkop Član

Pridružen-a: Ned 28 Dec 2008 12:19 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.72 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
KlavdijC
S prodajalcem si dopisuješ kar preko Ebaya. Spodaj pod opisom artikla imaš možnost postaviti vprašanje. Pri angleški verziji je to "Ask a question". Klikneš, izbereš vsebino vprašanja ter napišeš svoje vprašanje. Seveda moraš imeti svoj uporabniški račun. Odgovor dobiš tudi na svoj email (vendar nisem siguren, če moraš to v profilu posebej označit, ali je že privzeta možnost).
Poštnina imaš v zavihku "Shipment and payments" oz. "Versand und Zahlungsmetoden". Tam si izbereš Slovenijo, in potem ti prikaže poštne stroške. To je končni znesek in skupaj s ceno izdelka predstavlja vsoto, ki jo moraš plačat ti. Poštarju mič več ne plačuješ.
Če prodajalec ne pošilja v SLO, ga lahko tudi vprašaš, če ti pošlje in za koliko. Kar sem imel takih nakupov iz Nemčije ali Avstrije, so mi vsi poslali. Stroški pa so bili od 5€ pa do 21€ (in začuda neodvisno od teže ali velikosti paketa).
Plačuj pa izključno preko PayPal-a, ker drugače v primeru zbrke nimaš veliko upanja za povrnitev denarja.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sajn Neznanec

Pridružen-a: Sre 20 Okt 2010 22:24 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Butale 1a
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
pri ebayu morš bit pozoren na opis izdelka. sem hotel kupit grafično kartico, ki je bila rabljena. že skoraj potrdim nakup ko vidim v opisu da je kartica skurjena  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Gorazd za podrobnosti. Seveda sem pogruntal, da je potrebno z miško iti bolj dol da se prikaže še prodajalčev opis izdelka. Če bo se mi karkoli zataknilo, se obrnem kar sem.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Nov 21, 2010 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
sajn je napisal/a: |
pri ebayu morš bit pozoren na opis izdelka |
To moraš biti pa tako in tako povsod, ne samo na Ebayu.
Ne verjet kar vse povprek.
Spomni se na Iztoka Mlakarja
"Je preveč tistih, ki živijo od tega, da na frišno
nafarbajo nas vsaki dan od uh pej do kalcet."
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|