Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
janbaj Neznanec

Pridružen-a: Pon 22 Nov 2010 13:51 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 2:22 pm Naslov sporočila: delilnik |
|
|
Na navadni TV sem kupil MPEG4 dekodirnik in povezal da vse deluje kot treba. Slika se mi zdi rahlo temnejša ampak je vseeno še vredu.
Edino za delilnik imam vprašanje. Na izhodih imam en TV, zato je eden izhod prost. Na vhodu pa imam združeno navadno anteno in satelitsko anteno, zato se na enem vhodu gužvata dva.
Imam tak delilnik kot je na naslednjem linku
http://www.lotos.si/Antene%20in%20antenski%20pribor/Antenski%20pribor/TV%20delilnik%20P%20802/default.aspx?Product=3830023412132&Group=601
Piše torej:
Opis izdelka: - razdelilec 1. antena /2. televiziji
ali 2. antene / 1. televizija
Ali to pomeni da lahko dam tudi kontra....na izhoda anteni in na vhod TV?
Zanima me tudi ali je zdaj ko je digitalni signal smiselno kupit kak drug delilnik, ki je mogoče boljši? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam, da imaš satelitski sprejemnik in DVB-T sprejemnik. Oba dva ti po vsej verjetnosti dajeta izhod AV na SCART konektorju. Če na TV sprejemniku nimaš 2 x SCART priklopa išči raje SCART preklopnik. V Lj. vem kje ga dobiš, v [url]Butalah[/url] pa ne. Sicer pa malo več podatkov ne bi škodovalo. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janbaj Neznanec

|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
TV je star in nima SCARTa zato sem kupil MPEG4 dekodirnik ki ima poleg SCART izhoda tudi izhod za koaksialni antenski kabel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
janbaj je napisal/a: |
TV je star in nima SCARTa zato sem kupil MPEG4 dekodirnik ki ima poleg SCART izhoda tudi izhod za koaksialni antenski kabel. |
To pa mislim, da nebo šlo. Vsi digitalni sprejemniki, ki sem jih mel so imeli samo vhod za anteno ter loop zanko, da je lahko šel signal naprej oz. na TV. Video signala ni šlo nastaviti preko antenskega priključka ampak samo preko SCARTA, S-VIDEO ter HDMI priključka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Ali to pomeni da lahko dam tudi kontra....na izhoda anteni in na vhod TV? |
Ja.
Citiram: |
Zanima me tudi ali je zdaj ko je digitalni signal smiselno kupit kak drug delilnik, ki je mogoče boljši? |
Na strani, na katero si podal link, ni podatkov o frekvenčem območju in slabljenju. Če je slika ok (brez kock) in sprejemaš dovolj programov, pusti tako kot je. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajajo tudi dvb-T sprejemniki z RF modulatorjem. Če ima človek že sedaj SAT TV na RF-u in kupi še DVB-T sprejemnik z RF izhodom, je moj odgovor DA! "izhod" razdelilnika poveži s sprejemnikom, "vhoda" pa na RF izhoda tvojih SAT in DVB-T sprejemnikov.
Očitno je to lahko bodisi razdelilnik, bodisi združevalnik signalov. Pa ni drag! Poizkusi in poročaj. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
janbaj je napisal/a: |
Kateri sprejemnik je to ?
Če ima res še antenski izhod, na katerem dobiš v analogno obliko pretvorjen dvb-t signal , potem lahko združiš skupaj z antenskim signalom sat sprejemnika.
Obe napravi morata delati na svojih kanalih in nikar potem tega signala peljati v anteno, saj se utegne pred hišo znajti nek zanimiv kombi z več antenami kot ruska ambasada. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi delilnik na F konektor. Je boljši, pa tudi cena v navedeni spletni trgovini je močno pretirana, v iskri teli ga dobiš za pol cene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janbaj Neznanec

|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
(MPEG4 dekodirnik ki ga imam je Edision Triton)
1.) Kakšna je razlika med delilnikom ki ga imam in med priporočenim F konektorjem?
2.) Še preden sem kupil dekodirnik se je dogajalo (nekaj dni, potem pa kakšen mesec spet vse ok, zatem pa spet par dni problemov, in spet en mesec vse ok, itd) da so se na TV *ko je bil dalj časa prižgan* na celotni levi strani ekrana pojavile tanke bele vzporedne črte (ena pod drugo) v razdaljah cca 1 cm. Tudi barve po celem ekranu so izginile tako da je imel tv rjavo-belo sliko in bolj temno je bilo vse skupaj.
To se mi je zgodilo tudi včeraj v še močnejši obliki.
Kriv je lahko TV ali pa delilnik.
Ko je prišlo včeraj do tega sem povezal na scart dekodirnika manjši rezervni tv ki ga imam, kjer pa je bila slika brezhibna.
Tudi danes zjutraj sem oba prižgal in moram rečt da je slika na TV ki ga imam vezanega preko koaksialnega kabla precej temnejša čeprav se še niso pojavile tiste črte. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2010 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Pri F konektorju je spoj boljši. |
Ali pa tudi ne.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|