www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

delilnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
janbaj
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 22 Nov 2010 13:51
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 2:22 pm    Naslov sporočila:  delilnik Odgovori s citatom

Na navadni TV sem kupil MPEG4 dekodirnik in povezal da vse deluje kot treba. Slika se mi zdi rahlo temnejša ampak je vseeno še vredu.

Edino za delilnik imam vprašanje. Na izhodih imam en TV, zato je eden izhod prost. Na vhodu pa imam združeno navadno anteno in satelitsko anteno, zato se na enem vhodu gužvata dva.
Imam tak delilnik kot je na naslednjem linku
http://www.lotos.si/Antene%20in%20antenski%20pribor/Antenski%20pribor/TV%20delilnik%20P%20802/default.aspx?Product=3830023412132&Group=601

Piše torej:
Opis izdelka: - razdelilec 1. antena /2. televiziji
ali 2. antene / 1. televizija

Ali to pomeni da lahko dam tudi kontra....na izhoda anteni in na vhod TV?

Zanima me tudi ali je zdaj ko je digitalni signal smiselno kupit kak drug delilnik, ki je mogoče boljši?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.59
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvidevam, da imaš satelitski sprejemnik in DVB-T sprejemnik. Oba dva ti po vsej verjetnosti dajeta izhod AV na SCART konektorju. Če na TV sprejemniku nimaš 2 x SCART priklopa išči raje SCART preklopnik. V Lj. vem kje ga dobiš, v [url]Butalah[/url] pa ne. Sicer pa malo več podatkov ne bi škodovalo.
janbaj
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TV je star in nima SCARTa zato sem kupil MPEG4 dekodirnik ki ima poleg SCART izhoda tudi izhod za koaksialni antenski kabel.
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

janbaj je napisal/a:
TV je star in nima SCARTa zato sem kupil MPEG4 dekodirnik ki ima poleg SCART izhoda tudi izhod za koaksialni antenski kabel.

To pa mislim, da nebo šlo. Vsi digitalni sprejemniki, ki sem jih mel so imeli samo vhod za anteno ter loop zanko, da je lahko šel signal naprej oz. na TV. Video signala ni šlo nastaviti preko antenskega priključka ampak samo preko SCARTA, S-VIDEO ter HDMI priključka.
Nazaj na vrh
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To da si se obrnil na stokovnjake na tem forumu je povsem zgrešeno, saj tega ne obvladajo. Za to delo so bistveno bolj primerni gasilci. Lahko tudi upokojenci.

http://dne.enaa.com/Foto-TV-video/TV-in-video/Imate-tezave-pri-prehodu-na-digitalno-TV-Poklicite-gasilce.html

Najbolje bo, če si najdeš kakega upokojenega gasilca.
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ali to pomeni da lahko dam tudi kontra....na izhoda anteni in na vhod TV?
Ja.
Citiram:
Zanima me tudi ali je zdaj ko je digitalni signal smiselno kupit kak drug delilnik, ki je mogoče boljši?
Na strani, na katero si podal link, ni podatkov o frekvenčem območju in slabljenju. Če je slika ok (brez kock) in sprejemaš dovolj programov, pusti tako kot je.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.59

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstajajo tudi dvb-T sprejemniki z RF modulatorjem. Če ima človek že sedaj SAT TV na RF-u in kupi še DVB-T sprejemnik z RF izhodom, je moj odgovor DA! "izhod" razdelilnika poveži s sprejemnikom, "vhoda" pa na RF izhoda tvojih SAT in DVB-T sprejemnikov.
Očitno je to lahko bodisi razdelilnik, bodisi združevalnik signalov. Pa ni drag! Poizkusi in poročaj.

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

janbaj je napisal/a:

Kateri sprejemnik je to ?

Če ima res še antenski izhod, na katerem dobiš v analogno obliko pretvorjen dvb-t signal , potem lahko združiš skupaj z antenskim signalom sat sprejemnika.

Obe napravi morata delati na svojih kanalih in nikar potem tega signala peljati v anteno, saj se utegne pred hišo znajti nek zanimiv kombi z več antenami kot ruska ambasada.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi delilnik na F konektor. Je boljši, pa tudi cena v navedeni spletni trgovini je močno pretirana, v iskri teli ga dobiš za pol cene.
Nazaj na vrh
janbaj
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(MPEG4 dekodirnik ki ga imam je Edision Triton)

1.) Kakšna je razlika med delilnikom ki ga imam in med priporočenim F konektorjem?

2.) Še preden sem kupil dekodirnik se je dogajalo (nekaj dni, potem pa kakšen mesec spet vse ok, zatem pa spet par dni problemov, in spet en mesec vse ok, itd) da so se na TV *ko je bil dalj časa prižgan* na celotni levi strani ekrana pojavile tanke bele vzporedne črte (ena pod drugo) v razdaljah cca 1 cm. Tudi barve po celem ekranu so izginile tako da je imel tv rjavo-belo sliko in bolj temno je bilo vse skupaj.
To se mi je zgodilo tudi včeraj v še močnejši obliki.

Kriv je lahko TV ali pa delilnik.

Ko je prišlo včeraj do tega sem povezal na scart dekodirnika manjši rezervni tv ki ga imam, kjer pa je bila slika brezhibna.

Tudi danes zjutraj sem oba prižgal in moram rečt da je slika na TV ki ga imam vezanega preko koaksialnega kabla precej temnejša čeprav se še niso pojavile tiste črte.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

F konektor je kot te ktenice na sliki...

http://www.iskra-tela.si/?subpageid=312

Na tej sliki je F konektor.

Na tej sliki je pa navaden antenski konektor.

Pri F konektorju je spoj boljši.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Pri F konektorju je spoj boljši.

Ali pa tudi ne. Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni