www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dilema pri nakupu novega TV spejemnika
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
WaterBoy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Sep 2010 19:39
Aktiv.: 0.41
Kraj: Šoštanj

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 6:50 pm    Naslov sporočila:  Dilema pri nakupu novega TV spejemnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Doma kupujemo nov TV sprejemnik in ker ste tukaj dobri znalci glede taga imam nekaj vprašanj kaj nabaviti. Smile

Razdalija gledanja je 4m. Gledalo se bo večinoma kabelsko,tu pa tam pa [slovenščina je zame španska vas] kak HD film. Računalnik se bo gor priklopu samo tedaj da se bo gledali HD filmi.

Velikost bo pomoje primerna 107cm in proračuna je od 700 do 800€.

Tako sedaj pa vas prosim za predloge, ker več ko berem na internetu, slabše je in bol zmeden [slovenščina je zame španska vas] d'oh!

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj nasvet - počakaj še pol leta oz. vsaj do novoletnih razprodaj. V tem trenutku se TV-ji prodajajo za med. Temu primerne so tudi cene.
WaterBoy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo je problem ko je sedanji televizor skoraj na koncu življenske dobe
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Splača se pogledati tukaj. Naročiš in greš iskat.

PHILIPS 40PFL5605H 100Hz Full HD LED LCD 678€

velikost zaslona: 102 cm (40"), Direct LED
ločljivost: 1920 x 1080, FULL HD, Pixel Plus HD
vgrajen digitalni DVB-T/C tuner MPEG-4
kontrast: 500.000:1, 100Hz Clear LCD
odzivni čas: 2 ms, vidni kot 178/178
Virtualni 2.1 zvočni sistem, Clear Sound, RMS 20W
3 x HDMI, SCART, VGA, USB 2.0
svetilnost 450 cd/m2
izboljšava gibanja v sliki: HD Natural Motion
USB priključek + multimedijski predvajalnik
(za JPEG, MP3, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 AVC/H.264)
izhodi: S/PDIF coax, stranski za slušalke
HDMI1 verzija 1.4 za povratni avdio kanal,
EPG (elektronski programski vodič)
povprečna poraba 71 W,
v stanju pripravljenosti 0.15 W

PHILIPS 46PFL5605H 100Hz Full HD LED LCD 826€

ČE pogledaš primerjavo tukaj, vidiš kakšne so razlike v ceni pri nas ....
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.45
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne mislim delati nobene reklame vendar imamo pri nas po novem 2 takšna TV sprejemnika in moram reči, da je zadeva odlična. En je za staro mamo (babico), katera se ga je naučila uporabljati zelo hitro, saj resnično ni zakompliciran (seveda je to subjektivno mnenje Very Happy ), za to ceno se mi zdi da ponuja zelo veliko. Pred tem sem tudi kontaktiral par serviserjev, katere poznam osebno in je bil med priporočili tudi ta Sony-eva serija Smile

Mojih 5 centov Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem kupil televizor tu "www.moj-tv.com/home.php"! Pripeljejo in prinesejo do vhodnih vrat, ti samo odpakiraš, priklopiš in uživaš! Cool [/url]
WaterBoy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbol me zanima kaj bi glede na moje pogoje bolj pasalo. Plazma ali LCD. LED lcd so tako iz mojega ranga. Smile
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2010 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plazma zna precej kuhat (velika poraba elektrike), če misliš TV tlačiti v regal, potem raje ne.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
WaterBoy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tv bo na polici, tak da vročina ni problem.
Kakšno mnenje glede tega:
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/plazma-tv-sprejemniki/474109-lg-50pk350-plazma-tv

ali tega
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemniki/plazma-tv-sprejemniki/470347-panasonic-txp42s20e-tv-plazma
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

10 minut do najbližjega servisa in (verjetno) 5 let garancije
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.11
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi serviserji pravijo samo proč od gorenja. Mogoče zato, ker je na njih slovensko samo še ime Shhh
Šalo na stran. Zelo se kvarijo!

elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povedal ti bom iz svojih izkušenj. Sem zelo zahteven, ko nekaj kupujem za več let. Pred pol leta sem kupoval tv in ker sem zelo slabovidna oseba imam drugačne zahteve kot normalno videči ljudje. Če ti povem po resnici, da sem 3 mesece samo prebiral po internetu in klical po trgovinah. Šel sem tudi osebno v trgovino in delal teste. Najbolj bodi pozoren na "ELEKTRIČNO PORABO". Pri moji je pisalo na nalepki 250w max., ko sem jo pa priklopil na el. števec, je pa kazalo 320w. Ko sem nastavil par stvari, je sedaj poraba 250w. Ima omejevalnik porabe. Vzel sem 130cm Panasonic plasmo in sem kar zadovoljen. Je Full hd in 100hz. Greje se skoraj nič, proti starejši Lg plasmi. Pri stari plasmi sem gledal na razdalji 15cm in sem bil kar rdeč v glavo. Sedaj je pa mlačno.
Pa bodi pozoren na meni, da ne boš iskal in rabil inštruktorja zraven. Philips novjše lcd-led 100hz, imajo kar dobro sliko in dober meni. www.moj-tv.com, je res v redu in najbolj ugodni. Se profesionalno ukvarjajo samo z tv in hodijo po svetu in še preden pride v Slo. oni že vejo v naprej, kaj bo prišlo. Če imaš denar na roko, potem imaš dobre cene, če pa jemleš na obroke pa lih ne. Jaz sem se tudi posvetoval pri ljudjeh, ki testirajo tv in so mi povedali, kaj je bolje. Pri moj-tv, najbolj pohvalijo Panasonic, ker naj bi imeli najboljše zaslone. Pri plasmi bo vse prej zanič, kot pa ekran.
Naj ti še to povem, da lcd ima full svetlo sliko in slabše barve. Lcd-led je boljše, so boljše barve in slika je še kar svetla. Plasma je pa na ravni crt tv. Ima 1.000.000:1 kontrast in 500m2 svetlobo. Jaz dam pri moji na dinamičen izbor in je taka slika, da bi jo lahko z nožem rezal. Ogromna razlika med 50 in 100hz.
Lcd in led tv, imajo konstantno porabo kot piše na tehničnih podatkih. Plasma je pa tako, da bolj je svetla slika, večja je poraba. Če imaš na funkciji filmi, je malo temnejša slika in poraba el. 180w.
Upam, da sem ti kaj pomagal. Ne vem, koliko si zahteven in kaj ti je naj bolj pomembno.
Nazaj na vrh
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor je meni poznano, imajo boljši LCDeji svetilnost 500cd/m² , kontrastno razmerje pa nekateri dosegajo 10 000 000:1. Novejše plazme od LG in tudi nekateri Samsungi pa dosegajo svetilnost 1500cd/m². Pri Panasonicu pa zadnje čase te podatke malo skrivajo. Ne vem iz katerega razloga, če bi bili boljši od konkurence jih verjetno nebi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 28, 2010 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja ima 1500mm2 svetlobo ja. Kontrast je pa 1.000.000:1. Sam ti povem, daje super slika, proti Lg plasmi, ki je imela kontrast 150.000:1 in svetlobo 1500m2 in 50hz. Meni lcd ne odgovarja, ker mi je presvetla slika. Led mi je pa bila bol tako. Naj še to povem, ko sem delal test med Philips lcd-led 106cm, ne vem kateri model. Je bila slika slabša od moje. Sem gledal z lupo in ni bila tako čista slika. Men je bila najbolj pomembna poraba el. energije, svetilnost, kontrast in velikost. Moja ima tudi čitalec kartic in nima vga vhoda za pc.
Nazaj na vrh
WaterBoy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2010 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj me še zanima. Če kupim Panasonic TX-P42S20E, predvaja HD filme če ga zaženem na laptopu in ga povežem preko HDMI kabla na TV? Laptop je sposoben brez problema predvajati 1080p filme. Če prav razumem bi se moral po hdmi kabli tudi zvok pretakati?

Hvala
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni