www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prenosnik Medion na zaslonu popačena slika
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.69
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 12:34 pm    Naslov sporočila:  Prenosnik Medion na zaslonu popačena slika Odgovori s citatom

Pozdravljeni, ima kdo kakšen nasvet za takšne simptome kot so na slikah. Če premikam zaslon gor in dol se slika ne spreminja, tako da dvomim da je povezovalni kabel med zaslonom in ploščo.

Hvala in lep dan!

DSC00874.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  386 KB
 Pogledana:  2 krat

DSC00874.JPG

DSC00875.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  317.79 KB
 Pogledana:  1 krat

DSC00875.JPG

Nazadnje urejal/a elpollo Pet Dec 10, 2010 3:28 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Grafična kartica.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Grafična kartica.

Tega me je bilo najbolj strah. Najbrž je integrirana, tako da pride v poštev samo menjava osnovne plošče, bi pomagalo če bi z vročim zrakom pogrel procesor grafične? Ali je mogoče odpovedal kakšen ic?

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Do neke mere bi, dolgoročno pa verjetno ne in bi moral dati na servis, da ti čip odlotajo ter očistijo in nanovo nanesejo spajkalne kroglice oz. pasto. To bo v najboljšem primeru, v najslabšem pa bo potrebna tudi menjava čipa.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
Do neke mere bi, dolgoročno pa verjetno ne in bi moral dati na servis, da ti čip odlotajo ter očistijo in nanovo nanesejo spajkalne kroglice oz. pasto. To bo v najboljšem primeru, v najslabšem pa bo potrebna tudi menjava čipa.

Ok, hvala za odgovore, bom pa tudi poskusil najti nekoga ki ima IR heater.

LP

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:

Tako bi bilo lepo ... Smile Še nisem videl računalniškega servisa, kjer bi to počeli - največ kar naredijo je, da zamenjajo osnovno ploščo. Lotanje (BGA?!?!) procesorjev - kaj pa to sploh je?! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

LP, g

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elpollo, če prenosnik ni več v garanciji se bojim da te čaka konkreten strošek. Če ti kdo mogoče lahko pomaga s kakšnim heaterjem, drugače se pripravi na nakup drugega prenosnika (glede na to da je menjava plošče praktično enak strošek kot nakup prenosnika).

@mucek; a sploh kakšen servis v Sloveniji "lota BGA čipe" na platah, pa naj bodo iz prenosnika ali pa kakšnega avtomobilskega ECU-ja?

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej za katerim, ki ponuja popravilo Xbox 360 z RROD. tam kaj dugače kot z tem ne morejo.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 24, 2010 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elpollo, ko boš že povsem obupal in se sprijaznil s tem, da je stvar za v kanto, prinesi k meni. Dva sem že rešil. Je pa stvar zelo negotova in ničesar ne obljubim.
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 7:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgodba je sicer naslednja; Prenosnik je od sestrične, dostavila mi ga je, ker se je zrušil sistem (Vista-blue screen) in je želela XP-je in ohranitev podatkov. Ko sem želel ohranit podatke sem z Linux ubuntu CD-jem zagnal računalnik in hotel kopirat podatke na zunanji disk, po petih minutah je zaslon začel spremijat barvo in nato je slika popolnoma izginila. Po ponovnem zagonu sem dobil rezultat ki je na slikah zgoraj. Neprijetno.
"Zdaj pa jaz vas vprašam" ali je možno, da linux ubuntu obremeni grafično do takšne meje, da bi se pregrela?

Prenosnik sem danes ponoči razstavil in ugotovil da je grafični procesor hlajen s pločevino ki je pod tipkovnico oz. ohišjem računalnika. Za toplotni prestop skrbi zelo mehka guma (kot žvečilka, prvič videl) debeline 2mm. Nato sem poskusil zagon razstavljenega prenosnika, rezultat enak, zato sem poskusil med obratovanjem z rahlim pritiskom na procesor vendar ni bilo sprememb. Nato pa sem poskusil s pritiskom na prcesor ob zagonu in glej ga zlomka, slika je normalna. Sestavim skupaj, slika še vedno ok. Joj, jaz pa sem se že veselil izleta v Kačiče Smile

Z namestitvijo sistema bom nadaljeval drugič, zdaj grem spat.
Skratka: Ova noč je bio moj dan.

LP

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 7:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Prenosnik Medion
- a to Hofer ? Če je bil kupljen po januarju 2008, ima verjetno 3 leta garancije
Nazaj na vrh
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elpollo je napisal/a:
Nato pa sem poskusil s pritiskom na prcesor ob zagonu in glej ga zlomka, slika je normalna. Sestavim skupaj, slika še vedno ok.LP

Tako se začne crkovanje matične plošče, na začetku bolj poredko, potem pa čedalje pogosteje.
Najbolj pogosta napaka (tukaj merim na cenene prenosnike z enoletno garancijo) je slab temperaturni profil lotanja, ki najbolj udari prav na BGA čipe.

Nekateri znajo to popraviti. Mojo defektno ploščo je že kupil eden od takih (na žalost nisem shranil številke - je pa iz Lj Zalog). Seveda pa ne popravijo vseh. Na trgu rabljenih prenosnikov je kar nekaj te robe (popravljenih prenosnikov).

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na Ebay kupil Toshibo s 60GB diskom, 1.6Ghz procesorjem, super zadeva, 147€ s poštnino iz Nemčije. Najprej je začela bezljati miška - touchpad odpovedal. Sem ga pač softversko izklopil, ni problema.
Včeraj vključim prenosnik - kontrolne lučke delajo, slike ni. Ponovim vajo 5-6-krat: slike ni, nič ne piska v opozorilo, a tudi pozdravne melodije od Win XP ni. Poskusil sem tudi tako, da sem S-VHS priklopil na video vhod televizorja - nič.

Vklopim prenosnik še danes, kar tako: vse dela normalno. Namizni PC sem imel že večkrat razmontiran na prafaktorje, tam bi si z menjavo delov znal pomagati. O prenosnikih pa ne vem nič. Kolikor sem razbral iz tega članka, tukaj ne moreš kaj dosti ugotavljati z menjavo delov, ker kaj dosti delov sploh ni ? HDD, CPU, matična plošča, monitor in napajalnik/akumulator ?
Ugotovil sem tudi, da na S-VHS izhodu ni stalno signala. Tega moraš vklopiti softversko pri nastavitvah grafične kartice. Mogoče bi bilo dobro, da bi tega takoj vklopil in ob ponovnem pojavu iste napake vsaj v grobem lociral - ali monitor, ali kaj od vsega ostalega.

Ker pa ni bilo niti pozdravne melodije od Win XP, se bojim, da ni monitor, ampak bolj "kaj od vsega ostalega".
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Grafa.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Grafa.

Ja to bo. Še en kandidat zame.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni