|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 9:22 pm Naslov sporočila: Poseben IC za logiranje koordinat na SD |
|
|
Lep pozdrav,
Zanima me če je možno dobiti kakšen mikrokontrolerji kateri ima direkt priklope za SD kartico, jo lahko kar priklopiš gor in ima dodan USB.
Namreč imam GPS modul in ta GPS modul bruha vsako sekundo ven podatke (koordinate, čas, itd) rad bi naredil da bi mi vse te podatke shranilo v neko tabelo, lahko tudi txt file (podatki ločeni s tabulatorjem - pripravljeno za SQL izvoz baze) na SD kartici.
Pa me zanima če bi obstajal že kar namenski IC, da ne bi uporabljal PIC, AVR itd. pač nekaj drugega.
Nekaj sem na hitro prebral v sosednji temi , ST Cortex mikrokontrolerji, rabil bi predvsem pač domačo pomoč (v živo) s temi mikrokontrolerji.
Namen je da se programira čim manj (pa ne zaradi tega ker ne bi znal) in je vzet t.i. namenski čip. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11 Prispevkov: 1133 Aktiv.: 5.83 Kraj: Medvode
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi pa kupil če lahko sam naredim in spoznam nekaj novega? _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
drVrh je napisal/a: |
Zakaj bi pa kupil če lahko sam naredim in spoznam nekaj novega? |
Res je ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lako uporabiš AVR npr ATMEGA32 v kombinaciji s CVAVR V2.04.4 ali novejšim, ki ima že vgrajene knjižnice za SD kartico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj to vem, pač rad bi uporabil namenski IC če sploh obstaja. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni