www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spletna kamera Philips problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.92
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2010 11:54 pm    Naslov sporočila:  Spletna kamera Philips problem Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Ko vklopim spletno kamero se resetira računalnik(ponovni zagon). Isto se zgodi neglede zakaj uporabljam kamero. Ali za skype ali vklop same kamere iz namizja. Pri prvem vklopu(po formatiranju) jo jeračunalnik prepoznal in napisal, da je pripravljena na uporabo. Problem pa se je začel dogajati po zadnji posodobitvi skype. Menda. Računalnik je od tasta.
Kaj sem že poskusil brez rezultata:
-Menjava spletne kamere z drugo. Tudi philips.
-Menjava USB porta.
-kontrola z antivirusom.
-Poskusil sem jo zagnati brez drajvov in z novimi s spleta.
-V USB port vtaknem USB ključek in port normalno deluje.
-Formatiranje diska z novo inštalacijo xp in drajvov za matično.
-Dodal še 1 Gb rama

Računalnik pa je:
matična: ASUS P5VD2-VM
CPU Celeron 420
ram 1Gb/677Mhz ddr2
integrirana grafična
napajalnik 400W
Uporablja se za srfanje po spletu in kontakt z žlahto preko luže s skype.

Kaj bi lahko še poskusil???

Hvala in L.p.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2010 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A se res nobenemu ne sanja kaj bi lahko bilo narobe????
Kakšna ideja kaj še preverit??
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2010 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si poskusil to kamero inštalirat na katerem drugem računalniku?

Kateri točno model kamere je to?

hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2010 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k je napisal/a:
Si poskusil to kamero inštalirat na katerem drugem računalniku?

Kateri točno model kamere je to?

Zgoraj omenjena kamera je PHILIPS SPC530NC/00 in sem jo preizkusil na svojem računalniku in deluje.
Na tastovem računalniku pa sem poskusil svojo kamero PHILIPS SPC1000NC in se dogaja isto-se mu resetira računalnik.

A je možno, da je kaj narobe z integrirano grafično?
Ko dobi video signal iz USB-ja ji nekaj ne odgovarja in resetira računalnik?
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2010 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej bi stavil na to da nekaj ni v redu z nastavitvami v BIOS-u za USB porte na matični plošči (USB 1.1/2.0, podpora za HID) ali pa s sami gonilniki za matično ploščo (chipset, southbridge). Napačna verzija gonilnikov (najnovejše ni vedno najboljše) zna povzročat težave.

Katera verzija chipset (motherboard) gonilnikov je inštalirana? Je mogoče v PCI/PCIe režah vstavljena kakšna kartica?

hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 1:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

elson2k je napisal/a:
Prej bi stavil na to da nekaj ni v redu z nastavitvami v BIOS-u za USB porte na matični plošči (USB 1.1/2.0, podpora za HID) ali pa s sami gonilniki za matično ploščo (chipset, southbridge). Napačna verzija gonilnikov (najnovejše ni vedno najboljše) zna povzročat težave.

Katera verzija chipset (motherboard) gonilnikov je inštalirana? Je mogoče v PCI/PCIe režah vstavljena kakšna kartica?

V BIOS-u nisem tikal nič razen nastavitve za bootanje, ko sem naložil xp-je.
Gonilniki za matično so originalni iz cedeja kateri je prišel z računalnikom.
V režah ni nobene kartice.
Usb port deluje normalno s spominsko kartico. Tudi ko nalagam slike iz fotoaparata ni nobenega problema. Ima pa 2 porta in na obeh je isto.
Poskusim z novimi gonilniki za matično iz spleta?
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi odstraniti gonilnike za to kamero in nato naložiti katere druge gonlnike (druga verzija) za taisto kamero in uporabljen operacijski sistem, če je na voljo.

USB kramarija ima prepogosto gonilnike, ki ne delajo dobro z vsemi izvedbami USB čiperaja na matičnih ploščah (USB ni tako univerzalen, kot naj bi bil) in se dogaja, da nek gonilnik na neki kombinaciji strojne opreme deluje odlično, na malo drugačni strojni opremi pa z njim dobiš BSOD.

Zaradi tega, je v primeru težav z gonilnikom potrebno preizkusiti več verzij gonilnikov za dotično napravo, da se najde najbolje delujočega.

Seveda ob predpostavki, da si preizkusil na tvojem računalniku ne samo kamero, ampak tudi povezovalno kablovje in morebiten hub, saj tudi to lahko povzroča težave. Če tega nisi storil, kamero priklopi neposredno na računalnik in ponovno testiraj kaj bo.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej sem imel spletno kamero z kablom na PC.Kupil sem za program Mac.Ker se večkrat pogovarjam preko luže.Uporabljam "ooVoo".Pa sem imel težave zaradi kretnje(zatikajoče ali prepozno).Potem sem zamenjal monitor ki ima vgrajeno kamero in je v redu.To pomeni da spletna kamera z kablom na Usb ima motnje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Poskusi odstraniti gonilnike za to kamero in nato naložiti katere druge gonlnike (druga verzija) za taisto kamero in uporabljen operacijski sistem, če je na voljo.

Zadnji poskus, ki sem ga naredil je, da sem formatiral disk in na novo namestil XP.
Nato sem priklopil kamero brez gonilnikov. Računalnik jo je prepoznal(protokol pri 1. vklopu USB naprave) in napisal, da je pripravljena na uporabo. In to vse brez gonilnikov. Na novo sem naložil skype in vklopil videoklic-reset(ponovni zagon).
Spet sem zagnal skype in poklical prijatelja. Pogovor je potekal normalno dokler nisem vklopil video in spet reset(ponovni zagon).
Zgoraj opisani postopek sem ponovil po namestitvi gonilnikov in ponovila se je ista zgodba.
Pri namestitvi gonilnikov dobim na namizje ikono za kamero. Pri dvokliku te ikone bi se mogel pokazati program od kamere in avtomatično zagnati kamero. Meni pa ob dvokliku resetira računalnik.
To pomeni, da se računalnik resetira vsakič ko vklopim kamero, neglede ali je to samo kamera ali v skype-u.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni