|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
saso Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.15 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 5:05 pm Naslov sporočila: Router problem |
|
|
Pozdravljeni,
Kupil Linksys WRT54G2 ruter. Zmontiral nastavil, dela.
Problem:
Vsake toliko časa cca vsake 2 dni pade brezžična povezava (žične ne uporabljam).
Ne pomaga nič rdugega, kot da ruterju odkliopim napajanje in ga vklopim nazaj.
Še to, povezavo do ruterja imam, nimam pa povezave z internetom. Modem naj bi bil uredu.
Skratka verjetno se routerju vsake toliko časa mal zblede in se ne zna več sam postavit nazaj.
Kak nasvet, kako odpravit ta problem bo zelo dobrodošel, ker nebi rad menjal routerja, če pa bo to nujno pa tudi to ne izključujem.
Hvala. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi probal menjat firmware.
Lahko zlovdas originalnega z originalne strani, lahko pa poskusis z kakim od tukaj http://www.dd-wrt.com . Obvezno prej preveri če je tvoj model podprt in če ima dovolj prostora da lahko nalozis cel firmware v njega. Če nisi siguren kaj pocneš potem ti priporočam originalni firmware. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DejanX Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09 Prispevkov: 72 Aktiv.: 0.35 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se preobremeni in zaradi tega se routerju zmeša.
Menjaj firmware z novejšim ali poizkusi DD-WRT, uporabljam tudi sam in še nisem imel težav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Firmware je zadnji, originalni z LinkSysove strani.
Nekega drugega firmware ni (tommato ali dd-wrt) nista podprta.
Preobremeninev??? neverjamem, ker nič ne delam, samo prižgan imam PC. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je router pregreval. Najprej se je obešal na nekaj dni, potem večkrat na dan, na koncu je delal samo par minut, preden je zmrznil. Sedaj brez škatle in z enim hladilnikom z ventilatorčkom na procesorju dela brez težav cele tedne... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo danes pada ven ko po tekočem traku.
3 x v treh urah. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
multicopy Član

Pridružen-a: Ned 25 Feb 2007 23:26 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.19 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 7:34 pm Naslov sporočila: Re: Router problem |
|
|
saso je napisal/a: |
Pozdravljeni,
Kupil Linksys WRT54G2 ruter. Zmontiral nastavil, dela.
Problem:
Vsake toliko časa cca vsake 2 dni pade brezžična povezava (žične ne uporabljam).
Ne pomaga nič rdugega, kot da ruterju odkliopim napajanje in ga vklopim nazaj.
Še to, povezavo do ruterja imam, nimam pa povezave z internetom. Modem naj bi bil uredu.
Hvala. |
Lahko prosim malo natančneje opišeš tvoj problem. Kar si zgoraj opisal je malo protislovno. Praviš, da imaš povezavo do routerja (brezžično ?), nimaš pa povezave z internetom. Kako pa si od routerja povezan v internet - žično ali brezžično? Kot si opisal se mi zdi verjetneje, da te internet provider občasno odklaplja, npr. če imaš dinamični ip - se to običajno zgodi enkrat na 24 ur. Kdo je tvoj internet provider ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Statični IP,
Ja povezava računalnik ruter je in je brezžična, ni pa interneta.
Ko resetiram ruter pa je vse ok.
Danes mi pada dol kot za stavo, modem pa je vedno online.
TušTelekom kabelski internet. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DejanX Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09 Prispevkov: 72 Aktiv.: 0.35 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
piroman je napisal/a: |
Meni se je router pregreval. Najprej se je obešal na nekaj dni, potem večkrat na dan, na koncu je delal samo par minut, preden je zmrznil. Sedaj brez škatle in z enim hladilnikom z ventilatorčkom na procesorju dela brez težav cele tedne... |
Jaz sem WRT54GL navil iz 200MHz na 250MHz in ni opaznih težav zaradi večjega gretja.
Slučajno kaj downloadaš? Če ne je pa mogoče res krivo pregrevanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
multicopy Član

Pridružen-a: Ned 25 Feb 2007 23:26 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.19 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Svetujem ti, da potem priključiš nek Pc z žično povezavo direktno na kabelski modem, router pa začasno pospraviš. Če ti potem povezava ne bo padala, je vzrok v routerju, drugače pa pri providerju in boš vedel, kje naprej reševati. Po mojih izkušnjah - imel sem vsaj 10 linksys routerjev na različnih lokacijah, mi ni še nobeden crkoval. Seveda pa to ni izključeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.50 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2008 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam podoben primer, ampak router je Netgear Wpn824v3 in kabelski ponudnik Telemach. Kateri modem imaš, mogoče thompson thg540 (tega imam jaz)? Pri meni se zgodi lahko 5x na dan ali pa 1x na teden naključno, da izgubi router povezavo internetom (ping modema čez router dela bp). Ampak sem pa ugotovil, ker sem opazoval modem, da se modem sesuva, ne router. Modem se začne kar naenkrat čudno obnašati, lučke gorijo kot na novoletni jelki, potem se spet postavi in povezava do interneta ne dela, dokler ne izklopim/vklopim utp kabla iz routerja v modem. Potem spet začne delat. Preveri log modema (192.168.100.1) če se pojavlja tole:
10/07/2008 07.18 68000300 03 DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
10/07/2008 07.18 82000200 03 No Ranging Response received - T3 time-out
potem je problem v modemu/liniji kabelski. Jaz imam zdaj dva modema priklopljena, da ugotovimo kje je problem, modem ali linija, ampak kot zakleto zdaj linija noče pasti .
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2008 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj podobnega je tam zapisano.
Pridejo v ponedeljek reševat zadevo pa bom videl kaj bodo uredili. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matija5ka Član

Pridružen-a: Sre 18 Jan 2006 0:06 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.06 Kraj: Ljubljana/Bled
|
Objavljeno: Pet Okt 31, 2008 2:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Saso, so ti uredili? Ti zdaj dela?
Namreč imam podoben problem:
ISP=telemach
modem=THG540
router=WRT54GL
prav tako ne uporabljam žične povezave.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Sre Jun 09, 2010 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom postavil vprašanje kar sem.
Tudi sam imam problem z ruterjem in sicer Level one WBR-5400. Omenjeni model ima tako žično kot brezžično povezavo.
Problem je sledeč: če je na ruter priklopljen samo en določen računalnik, potem internet dela, ko pa se v mrežo vključi še nek drug, ne glede na to ali preko kabla ali brezžično, internet ne deluje več. Kaj bi lahko bil vzrok, da je temu tako ?
Je mogoče, da se ruter tudi pregreva in, da zaradi tega pade dol ? Ker se pa tudi zgodi, da sta v mreži lahko oba računalnika, pa internet vseeno dela.
EDIT: no hlajenje ne pomaga torej se ne pregreva. Je pa problem samo v točno določenem računalniku, ko se priklopi v mrežo zmrzne vse ostalo . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Jun 09, 2010 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj pogost vzrok "obešanja" usmerjevalnikov je preveliko število povezav oziroma odprtih vrat TCP in UDP. najpogostejši vzrok temu je poganjanje raznih emul, torrentov,...morda celo kak čuden virus. _________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni