|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tilc1234 Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Apr 2014 12:07 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ljubljana Polje
|
Objavljeno: Sob Apr 12, 2014 12:22 pm Naslov sporočila: Nedelujoč USB ključ |
|
|
Pozdravljeni, se opravičujem, če je tema odprta na napačnem naslovu, nisem vedel kam drugam jo naj dam.
Moja težava je:
Imam nedelujoč USB ključ xPlore 8GB, ki pač ne dela. Čipovje izgleda v redu, nikjer nič skurjeno ali bilo kaj. Power in GND pini delujejo vredu, tok je 5V. Pa opazil sem, da pri data+ pin-u se hoče temno-zeleno-modra plastika dol "odlupit". Je to kaj slabega?
Tukaj so slike samega ključka. http://imgur.com/a/GEkcc
Hvala za pomoč in nasvete.
LP, tilc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sob Apr 12, 2014 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da je ena podatkovna linija poškodovana in verjetno ni kontakta. Se da tole lepo zalotati.
Popravi kraj, da ne bodo več Butale, pa je morda kdo v tvoji bližini, ki ti lahko pomaga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilc1234 Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Apr 2014 12:07 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ljubljana Polje
|
Objavljeno: Sob Apr 12, 2014 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha, hvala za nasvet. Sem posodobil kraj.
Edit: povezal manjkajoči del čipovja(tista plastika), ključek se ne da. Pa pritrdil sem ostale pin-e. Na pin-ih je elektrika, računalnik ga ne zazna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2014 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
tilc1234 je napisal/a: |
manjkajoči del čipovja(tista plastika) |
Povezave so bakrene in preklakirane, ne plasticne.. Pred spajkanjem moras na mestu cinjenja odstraniti lak.
Kako pa si spajkal? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni