www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TISKANJE v EPS_datoteko

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2004 1:05 pm    Naslov sporočila:  TISKANJE v EPS_datoteko Odgovori s citatom

Zdravo!

V poplavi raznovrstnih programov(in seveda Avtorjev), za izdelavo tiskanih vezji,sem že velikokrat prišel do problema,kako tiskati ,da mere ostanejo OK.
Nato sem,na strani našega kolega "REBER",prebral ,naj mu pošiljajo tiskanine v "EPS" datotekah,(ter seveda tudi navodilo).Stvar seveda poznam Embarassed ,vendar mi nikoli ni prišlo na misel da bi jo uporabil.Ko pa sem začel tiskati v EPS datoteke ,sem zelo enostavno rešil probleme z kompatibilnostjo raznih programov.
Želel bi, da se vsaj na tem forumu,objavljajo projekti tudi v EPS datoteki.
Seveda me zanima tudi vaše mnenje,o tej zadevi?

P.S Upam da me REBER ne bo tožil za njegovo izvirno idejo,kako standardizirati print tiskanin.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.11
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2004 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda, zakaj pa da ne. Vsaj ne rabis 100 razlicnih programov.....
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2004 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V koliko gre za končni izdelek ter se v dokumentaciji ne bo več kaj sporeminjalo je zelo primeren tudi PDF format.
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2004 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HAJ !

Osebno se strinjam z Zoki-jem in z Silvom. Very Happy Pdf je dober za prenašanje preko interneta, v njem je lahko tekst, shema in tudi tiskano vezje. Vendar večkrat pride do tega, da moraš malo modificirat osnovno tiskano vezje. Transformator ki ga želiš vgradit na samo tiskano vezje, ni enak, oziroma se razlikuje od tistega, ki ga ima lastnik projekta, različni razpored priključkov, prav tako različni uporabljeni releji itd. Modificiranje iz pdf seveda gre, vendar že z malo več znanja in poznavanja grafično obdelovalnih programov. Če pa bi bilo samo tiskano vezje v enotnem EPS formatu, ga lažje spremeniš po svojih potrebah, z avtorjevim dovoljenjem pa ga lahko celo objaviš in morda komu olajšaš nepotrebno delo.
To je samo moje mnenje, vsakdo pa se bo verjetno odločil tako, kot mu je lažje za objavo. Wink

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2004 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, ideja ni moja, izvirna pa je ... pojma nimam, nekoč sem en moj problem postavil na forumu elektro-n in najbrž še kje in nekdo je odgovoril na moje vprašanje. Zadeva se zelo obnese v vseh programih, tako da iz vseh programov lahko na ta način izvozimo v eps. deluje preverjeno na win 98se in xp.
Ravno iz tega razloga, da je vsem znano, sem objavil na moji strani. Če bi bilo dobro kaj dopisat, mi pošljite na mail in bom dodal, karkoli (skoraj).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2004 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Seveda je PDF,odlična rešitev ,vendar za to potrbuješ Adobe Acrobat,ki pa ni ravno poceni zadeva(uradno).Ali ,pa je možen še kak drug nacin izdelave v"pdf",pa ga ne poznam?Vseeno tiskati V EPS,se po mojem zdi zelo enostavno,tako da nebi bilo problemov,če bi avtor pripel še EPS datoteko.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2004 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugače pa, predloga tiskanega vezja je lahko tudi gif bitna slika b/w resolucije 600 dpi. Resolucija je lahko tudi nižja, vendar je 600 dpi še najbolje, kar je več je nesmiselno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
janez03
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43
Aktiv.: 0.60
Kraj: tržič

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2004 7:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

L.p.
PDF datoteko lahko tvoriš tudi iz free pisarniškega paketa Open Office (je tudi v slovenščini), kjer imaš opcijo "tiskanja" v PDF format. Very Happy Very Happy .

[url=http://ooz.agenda.si/]

Janez
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 23, 2004 8:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

janez03 je napisal/a:
L.p.
PDF datoteko lahko tvoriš tudi iz free pisarniškega paketa Open Office (je tudi v slovenščini), kjer imaš opcijo "tiskanja" v PDF format. Very Happy Very Happy .

[url=http://ooz.agenda.si/]

Janez

Priporočam , izredno enostavno in predvsem zastonj.

zoki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa imamo še eden programski paket več,naložen v računalnik-rabil ,bi ga samo za tiskanje v PDF ?!?!
Zame to ni rešitev,za druge pa ne vem?
Nazaj na vrh
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.19

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za izdelavo pdf datotek obstaja tudi ZASTONJ rešitev brez nepotrebih megabitnih inštalacij na:
http://www.pdf995.com/
Zadeva deluje kot tiskalnik, pri tiskanju enostavno izbereš ta vmesnik.
Poleg samega gonilnika je na voljo tudi program za konfiguriranje, ki omogoča "vse" in še kaj poleg Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.01
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam CutePDF writer, ki je podoben pdf995. Namesti se kot tiskalnik.

Ne spomnim se zakaj, samo pdf995 mi ni bil všeč. Mislim, da ima neke omejitve, ker je drugače plačljiv.

Slabost je le to, da ne more več PDF dokumentov sestaviti v enega, kot zna to Acrobat. Je pa zastonj.

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.19

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri pdf995 ni problema, dokumente lahko zlagaš poljubno Shocked

Najprej izpis iz worda, nato acad, nato access nato, nato, nato...
Svoj dokument lahko dopolniš n.pr. s poljubnim listo iz kakšnega drugega dokumenta, ki je tudi v pdf obliki itd... itd..., neskončno možnosti.

Slabost pdf995 je ena sama, pri zastonj verziji se ti odpre brskalnik z reklamami. A se temu sploh lahko reče slabost Twisted Evil
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni