|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zoki Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50 Prispevkov: 119 Aktiv.: 0.50
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2004 1:05 pm Naslov sporočila: TISKANJE v EPS_datoteko |
|
|
Zdravo!
V poplavi raznovrstnih programov(in seveda Avtorjev), za izdelavo tiskanih vezji,sem že velikokrat prišel do problema,kako tiskati ,da mere ostanejo OK.
Nato sem,na strani našega kolega "REBER",prebral ,naj mu pošiljajo tiskanine v "EPS" datotekah,(ter seveda tudi navodilo).Stvar seveda poznam ,vendar mi nikoli ni prišlo na misel da bi jo uporabil.Ko pa sem začel tiskati v EPS datoteke ,sem zelo enostavno rešil probleme z kompatibilnostjo raznih programov.
Želel bi, da se vsaj na tem forumu,objavljajo projekti tudi v EPS datoteki.
Seveda me zanima tudi vaše mnenje,o tej zadevi?
P.S Upam da me REBER ne bo tožil za njegovo izvirno idejo,kako standardizirati print tiskanin. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2004 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, zakaj pa da ne. Vsaj ne rabis 100 razlicnih programov..... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2004 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
V koliko gre za končni izdelek ter se v dokumentaciji ne bo več kaj sporeminjalo je zelo primeren tudi PDF format. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2004 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
HAJ !
Osebno se strinjam z Zoki-jem in z Silvom. Pdf je dober za prenašanje preko interneta, v njem je lahko tekst, shema in tudi tiskano vezje. Vendar večkrat pride do tega, da moraš malo modificirat osnovno tiskano vezje. Transformator ki ga želiš vgradit na samo tiskano vezje, ni enak, oziroma se razlikuje od tistega, ki ga ima lastnik projekta, različni razpored priključkov, prav tako različni uporabljeni releji itd. Modificiranje iz pdf seveda gre, vendar že z malo več znanja in poznavanja grafično obdelovalnih programov. Če pa bi bilo samo tiskano vezje v enotnem EPS formatu, ga lažje spremeniš po svojih potrebah, z avtorjevim dovoljenjem pa ga lahko celo objaviš in morda komu olajšaš nepotrebno delo.
To je samo moje mnenje, vsakdo pa se bo verjetno odločil tako, kot mu je lažje za objavo.  _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Sep 21, 2004 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, ideja ni moja, izvirna pa je ... pojma nimam, nekoč sem en moj problem postavil na forumu elektro-n in najbrž še kje in nekdo je odgovoril na moje vprašanje. Zadeva se zelo obnese v vseh programih, tako da iz vseh programov lahko na ta način izvozimo v eps. deluje preverjeno na win 98se in xp.
Ravno iz tega razloga, da je vsem znano, sem objavil na moji strani. Če bi bilo dobro kaj dopisat, mi pošljite na mail in bom dodal, karkoli (skoraj). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki Član

|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2004 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Seveda je PDF,odlična rešitev ,vendar za to potrbuješ Adobe Acrobat,ki pa ni ravno poceni zadeva(uradno).Ali ,pa je možen še kak drug nacin izdelave v"pdf",pa ga ne poznam?Vseeno tiskati V EPS,se po mojem zdi zelo enostavno,tako da nebi bilo problemov,če bi avtor pripel še EPS datoteko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2004 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drugače pa, predloga tiskanega vezja je lahko tudi gif bitna slika b/w resolucije 600 dpi. Resolucija je lahko tudi nižja, vendar je 600 dpi še najbolje, kar je več je nesmiselno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez03 Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.60 Kraj: tržič
|
Objavljeno: Čet Sep 23, 2004 7:28 am Naslov sporočila: |
|
|
L.p.
PDF datoteko lahko tvoriš tudi iz free pisarniškega paketa Open Office (je tudi v slovenščini), kjer imaš opcijo "tiskanja" v PDF format. .
[url=http://ooz.agenda.si/]
Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Čet Sep 23, 2004 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
janez03 je napisal/a: |
L.p.
PDF datoteko lahko tvoriš tudi iz free pisarniškega paketa Open Office (je tudi v slovenščini), kjer imaš opcijo "tiskanja" v PDF format. .
[url=http://ooz.agenda.si/]
Janez |
Priporočam , izredno enostavno in predvsem zastonj. _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki Član

|
Objavljeno: Čet Sep 30, 2004 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
No pa imamo še eden programski paket več,naložen v računalnik-rabil ,bi ga samo za tiskanje v PDF ?!?!
Zame to ni rešitev,za druge pa ne vem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.19
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2005 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Za izdelavo pdf datotek obstaja tudi ZASTONJ rešitev brez nepotrebih megabitnih inštalacij na:
http://www.pdf995.com/
Zadeva deluje kot tiskalnik, pri tiskanju enostavno izbereš ta vmesnik.
Poleg samega gonilnika je na voljo tudi program za konfiguriranje, ki omogoča "vse" in še kaj poleg  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2005 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam CutePDF writer, ki je podoben pdf995. Namesti se kot tiskalnik.
Ne spomnim se zakaj, samo pdf995 mi ni bil všeč. Mislim, da ima neke omejitve, ker je drugače plačljiv.
Slabost je le to, da ne more več PDF dokumentov sestaviti v enega, kot zna to Acrobat. Je pa zastonj. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.19
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2005 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri pdf995 ni problema, dokumente lahko zlagaš poljubno
Najprej izpis iz worda, nato acad, nato access nato, nato, nato...
Svoj dokument lahko dopolniš n.pr. s poljubnim listo iz kakšnega drugega dokumenta, ki je tudi v pdf obliki itd... itd..., neskončno možnosti.
Slabost pdf995 je ena sama, pri zastonj verziji se ti odpre brskalnik z reklamami. A se temu sploh lahko reče slabost  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni