www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MSI K8M Neo4 (matična plošča)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zhAba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Okt 2010 12:19
Aktiv.: 0.28
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 2:09 pm    Naslov sporočila:  MSI K8M Neo4 (matična plošča) Odgovori s citatom

Živjo.Eto spet imam probleme Smile
Imam matično ploščo http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1770
MSI K8M Neo4, pri kateri mi je nehal delati ta majhen ventilatorček,sedaj pa mene zanima, kaj on hladi in če imam lahko zaradi tega kakšne probleme ali lahko kar ignoreram to da ne dela.Mi je pa ta ventilatorček dolgo časa cvilil, vendar je vedno nehal ko se ga dreznil z svinčnikom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

menjaj s pasivnim hladilnikom.

Če ne boš menjal hlajenja bo plata odpovedala.
Nazaj na vrh
bosko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57
Aktiv.: 0.80
Kraj: Vače

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi si automatski svinčniški drezalnik.
Brick wall
Ventilator je tam verjetno z nekim razlogom, a ne??
LP

zhAba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:

A naj bi bilo to to mogoče http://www.mlacom.si/article.aspx?docid=23613
Nazaj na vrh
Emaster
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Sep 2010 20:38
Aktiv.: 0.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 5:41 pm    Naslov sporočila:  Re: MSI K8M Neo4 (matična plošča) Odgovori s citatom

zhAba je napisal/a:
Živjo.Eto spet imam probleme Smile
Imam matično ploščo http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1770
MSI K8M Neo4, pri kateri mi je nehal delati ta majhen ventilatorček,sedaj pa mene zanima, kaj on hladi in če imam lahko zaradi tega kakšne probleme ali lahko kar ignoreram to da ne dela.Mi je pa ta ventilatorček dolgo časa cvilil, vendar je vedno nehal ko se ga dreznil z svinčnikom.

...nalepko na motorčku dol, kapljica olja na osovino in bo ok...
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zhAba je napisal/a:
Pyr0Beast je napisal/a:

A naj bi bilo to to mogoče http://www.mlacom.si/article.aspx?docid=23613

Ne, premali in prevroč.

Citiram:

...nalepko na motorčku dol, kapljica olja na osovino in bo ok...

Nimaš kej ker je ležaj zluftan. Sicer bi pomagalo če bi dal gosto motorno olje gor.

Tale bi bil sicer v redu, če ga kje dobiš in da paše gor.

http://www.cool-pc.org/artikel/2163/thermalright-high-riser-hr-05-sli-ifx-pasivni-hladilnik-za-cipovje
Nazaj na vrh
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z malo improvizacije lahko pritrdiš kaj takega gor

TOLE ali pa TOLE

če pa se ti ne dopade pa je pri nas na voljo

LP TOLE
Nazaj na vrh
zhAba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 10, 2010 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HEHE "...nalepko na motorčku dol," in stvar dela Wink
Tako ,da je bilo verjetn vse skupaj malo preveč zaprašeno al kaj.Bo pa verjetno potrebno mal razstavit, dobro spucat zadevo preverit kako je z kontakti in upati da bo zdržal do nakupa novega.

Me pa še nekaj zanima ali moram kaj posebno pazit kje šlatam ko razderam računalnik, ker me je ta stvar glodala že danes, ko sem mogel odstranit grafično kartico, da sem prišel do tega ventilatorčka.
Nazaj na vrh
Emaster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2010 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zhAba je napisal/a:
HEHE "...nalepko na motorčku dol," in stvar dela Wink
Tako ,da je bilo verjetn vse skupaj malo preveč zaprašeno al kaj.Bo pa verjetno potrebno mal razstavit, dobro spucat zadevo preverit kako je z kontakti in upati da bo zdržal do nakupa novega.

Me pa še nekaj zanima ali moram kaj posebno pazit kje šlatam ko razderam računalnik, ker me je ta stvar glodala že danes, ko sem mogel odstranit grafično kartico, da sem prišel do tega ventilatorčka.

...to da prašne stvari v računalniku spucaš je itak samo po sebi umevno...sam delam to s kompresorjem vsake 3 mesece...

Smile
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2010 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Emaster je napisal/a:
...to da prašne stvari v računalniku spucaš je itak samo po sebi umevno...sam delam to s kompresorjem vsake 3 mesece...

Smile

Kompresor ni ravno pametna ideja

Emaster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2010 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Emaster je napisal/a:

Smile

...zakaj ne? Uporabljam ga že 20 let za čiščenje račualnikov in ostale elektronike...

Question
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2010 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hladi ti chipset.....meni je ventilatorček nekaj blokiral in je šlo vse papa Cool
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 11, 2010 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Emaster je napisal/a:
...zakaj ne? Uporabljam ga že 20 let za čiščenje račualnikov in ostale elektronike...

Lahko se temeljito zafrkneš:

- Ves prah ne odpihne, nekaj ga zabije tja kamor ne sodi (sloti, ležajni sklopi ventilatorjev in ostalih mehanskih delov.
- Tiskane plošče se pri pihanju zraka čeznje naelektrijo in potem statična elektrika lahko pokvari ali okvari občutljive elektronske dele.
- Ventilatorji, če jih ne zadržiš, bodo ob pihanju dosegli tako visoke vrtljaje, da se bodo pokvarili.
- V raznih malo bolj zaprtih hladilnikih prah samo premikaš levo-desno, ven pa ga ne spraviš.
...

Verjetno sem še kaj pozabil, bodo že drugi pripisali.

Se strinjam, da s kompresorjem gre spraviti ven precej prahu, vendar ni dobro če samo kompresor napumpaš do kamor gre in gasa. Bolje bo, manj riskantno, če razdreš zaprte dele hladilnikov, omedeš s čopičem, posesaš prah in šele nato spihaš, če je treba, ampak z majhnim tlakom.

Ventilatorjem pa potem privoščiš še novo mazivo (kar seveda ni WD-40).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 12, 2010 3:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kompresor je efektiven. Sam pa raje celo operem hladilnike v vodi, sploh za kompe.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni