|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
M.Pecar Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56 Prispevkov: 142 Aktiv.: 0.63 Kraj: Lj.Crnuce
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2010 10:24 am Naslov sporočila: RGB v VGA |
|
|
Pozdravljeni,
morda kdo ve, kje bi lahko dobil RGB to VGA konverter, seveda v Sloveniji. Iščem nekaj takega: http://www.ambery.com/rgbcgatovgac.html
In sicer rabim na 13 let stari mašini, ki ima video kartico z RGB izhodi. Poskusil sem z RGB-VGA kablom na LCD monitor, pa ne dela. Pa tudi katodni monitorji (8 let stare Iiyame z RGB vhodi) ne prepoznajo signala, ker ni vertikalne oz. horizontalne sinhronizacije. Delajo samo stari 12 do 15-colski monitarji, pa nikjer ne dobim še delujočega.
Prosim za kak nasvet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 20:57 Prispevkov: 162 Aktiv.: 0.80 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2010 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Potrebuješ monitor, ki zmore pokazati SoG signal (to je SyncOnGreen). Ne vem kako resolucijo imaš, pri pretvorbi na video boš izgubil pa še interlaced bo, za dolgo delo neuporabno.. _________________ Ko sem naredil , nisem vedel da se tega ne da...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.13 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti sem se trudil z enim 19" RGB monitorjem da bi ga na VGA priklopil. Ampak je bil uspeh klavrn(ni podpiral resolucij takratnih grafičnih) in je letel v smeti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domen_puncer Član

Pridružen-a: Čet 01 Maj 2008 13:30 Prispevkov: 78 Aktiv.: 0.37 Kraj: Ljubljana, Mozirje
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Eh, to je component vhod? Moj LG L246WH ga namrec ima. Takrat se mi je zdelo pomembno, uporabil pa se nisem  _________________ Tiskanje sudoku |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
basa Neznanec

Pridružen-a: Čet 23 Dec 2010 17:26 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: DORNBERK
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 7:43 pm Naslov sporočila: Re: RGB v VGA |
|
|
M.Pecar je napisal/a: |
Pozdravljeni,
morda kdo ve, kje bi lahko dobil RGB to VGA konverter, seveda v Sloveniji. Iščem nekaj takega: http://www.ambery.com/rgbcgatovgac.html
In sicer rabim na 13 let stari mašini, ki ima video kartico z RGB izhodi. Poskusil sem z RGB-VGA kablom na LCD monitor, pa ne dela. Pa tudi katodni monitorji (8 let stare Iiyame z RGB vhodi) ne prepoznajo signala, ker ni vertikalne oz. horizontalne sinhronizacije. Delajo samo stari 12 do 15-colski monitarji, pa nikjer ne dobim še delujočega.
Prosim za kak nasvet. |
ta podalšek ti ga lahko pošljem plačaš poštnino.Če si blizu Nove Gorica lahko ge prideš iskat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni