|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2010 12:38 am Naslov sporočila: Wifi internet |
|
|
Lep pozdrav.
Nevem ali sem pravilno postavil naslov teme, ne mi zamerit.
Imam sledeco tezavo.
Prek Siola imam tole zadevo -> http://img.bolha.com/0/image/36141/36274/-Modem-SIOL-ISKRATEL-Sinope-568--R2-ANNEX-B-P2-_4c29050a5b480.jpg
Modem in router v enem. Wireless naj bi deloval na razdalji 10m, ce se ne motim (odvisno od debeline zidov, ovir...)
V moji sobi, kjer imam laptop, mi sprejema slabih 20-40% signala. Kabel za LAN pa je izpeljan vse do sosednje sobe, kjer je hisni racunalnik. Sedaj me zanima, glede na to da imam doma se prijateljev modem Sinope (od siola, isti kot na prejsnjem linku) ali ga lahko uporabim kot modem za hisni racunalnik in hkrati, kot WIFI...
Torej sedaj imam iz dnevne, kjer je router speljan LAN do sobe, ali lahko ta LAN kabel vstavim v siolov modem in tako bi imel anteno za WIFI mnogo blizje, kakor prej?
Oz. kaksno napravo moram kupiti da bo delovalo?
Hvala _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2010 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Živijo!
Ne zameri, ker ti priporočam drugo stvar, saj *res* nisem siguren, če je to kar ti misliš, možno. Glede na to, da se je kdo že tega lotil (http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=23688), bi jaz počakal na rezultate, verjetno JE možno, če pa misliš graditi svoje omrežje na WiFi, pa definitivno priporočam Linksys WRT54GL (pazi da ima L ozako!). Je približno 50e, ko pa zamenjaš firmware pa je vreden več kot 500e (Lahko ti garantiram, da če ne narediš nič narobe, ga ne boš nikoli oddal )
Vsaj tako je tukajle. Jaz bi ti rekel, da počakaj za tisto temo, glede na to da je starejši modem - pa saj je po moje isto, zdi se mi da ni dosti razlike v firmwareju.
Za eksperimentacije - lahko poskusiš, a ne poskušaj preveč  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni