www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pokvarjen Kontakt Za Tipkovnico Na Prenosniku
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cle_man
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 15 Jan 2011 11:49
Aktiv.: 0.05
Kraj: Maribor\Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 11:51 am    Naslov sporočila:  Pokvarjen Kontakt Za Tipkovnico Na Prenosniku Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Zaradi popolne bedarije se je pokvaril kontakt, kjer se prikljuci tipkovnica na prenosnik. Razstavljen je bil z namenom, da se scistijo hladilne komponente, a pri tem se je namesto prednjega dela -črni zatič, navzogor rahlo potegnil sivi del zatiča, ki je fixen. -Pa je šel kontakt rakom žvižkat. Kot potrdilo, da je kriv kontakt in ne tipkovnica je to, da če rahlo pritisneš z mini izvijačem, kjer je prikazano na fotografiji, na specifičen del sivega dela zatiča tipkovnica deluje a še to žal tri četrt tipk,... Gre pa sicer za HPjev prenosnik 6830s.

Prva težava je, da ne vem kako je z servisom oz. kam se obrniti. Vem sicer za nekaj servisov, kjer so pooblaščeni za hpjeve prenosnike, a sam mislim, da se zadeva bol nagiba k kakšnemu mikrotehniku po možnosti z izkušnjami z računalniškimi komponentami (če je sploh kak tak človek v sloveniji Smile )???
Ker predvidevam, da se na servisu nebi ubadali z specifičnim kontaktom na osnovni plošči, lahko pa bi zamenjali celotno ploščo. Vendar jaz nebi rad, da se zamenja cela osnovna plošča prenosnika, zaradi enega uničenega kontakta, pa me zanima, če je tukaj sploh kakšna rešitev kar se tega tiče,... Se kakšen servis na koroškem ali okolici Maribora ukvarja s takimi rečmi???
Prilagam pa še sliko kontakta.

Hvala za pomoč. Začasna rešitev je sicer usb tipkovnica, a pri tem se pomen prenosnika izgubi Smile .

tipk.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  67.09 KB
 Pogledana:  82 krat

tipk.jpg

Nazadnje urejal/a cle_man Čet Jan 20, 2011 9:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.13
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole bi znalo biti pa precej sitno delo.

Izpolni si kraj v profilu, da bomo vedeli kdo je najbližji.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.76
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Treba je najti nov konektor ali ga odmontirati s kakšne stare plošče in zamenjati tega, ki je očitno polomljen / skrivljen.

V principu zadeva ni ravno težavna, potrebno je imeti le pravo opremo, da se ne uniči matične plošče.
In seveda prej rastaviti pol računalnika.

cle_man
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj poudarim, da je konektor vizualno bil cisto vredo ko se je uničil, le zgleda se je od osnovne plosce odlomil kakšen "pin" pri poizkuso povzdiga sivega dela -torej bi mogoče kakšen strokonvjak lahko spajkal le tega nazja na svoje mesto?,... Risi in ostalo je nastalo naknadno, ko se je rahlo poskusil pritisniti navzdol in je tipkovnica pokazala "znake življnja", Ni se pretiravalo, a tista plastika je kar občutliva pa se je hitro videl ris... Drugače pa sem iz koroškega konca slovenije, če je kakšen dober mikrotehnik v Mariboru pa še boje, ker se med tednom nahajam tam.
Torej tukaj klasični HP servis odpade ?

Vendar tukaj je spet vprašanje, kdo se bo tega lotil za spremeljiv strošek, saj nebi rad, da je znesek enak novi osnovni plošči oz. da se preveč približa le temu. -saj je cisto človeško, da bi se pri tem raje odločil za novo osnovno ploščo, kar pa je spet velik znesek zaradi enega konektorja :/
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prideš do mene, lahko poskusim stvar popraviti for free. Zgolj stvar izziva.
Sem pa daleč, to je res.

cle_man
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Če prideš do mene, lahko poskusim stvar popraviti for free. Zgolj stvar izziva.
Sem pa daleč, to je res.

Sliši se super. No seveda bi ob uspešnem popravilo bil pripravljen plačati. -Vsekakor me pride neko honorarno delo ceneje kot nova osnovna plošča. Ampak je pa ta ponudba res malo predaleč ja. :/
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponudba vedno velja, če ne najdeš koga bližje. In kot pravim; zgolj kot izziv neglede na rezultat.

Tudi kak konektor se najde pri hiši. Upam, da nima vsak model hp-ja drugačnega.

cle_man
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za pomoč. Računalnik sem dostavil na servis Rolan na jadranski cesti v mb, kjer so mi pripravljeni zalotat novi konektor za 60€ (2 delovni uri). Cena se mi je zdela dokaj spremeljiva, glede na to, da bi nova osnovna plošča stala 300€. Upam, da bojo uspešni. Pa slučajno že kdo ma pozitivne izkušnje z njimi?
Nazaj na vrh
cle_man
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2011 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tezavo resili po dogovorjeni ceni. Bilo je odtrganih cca. 20 pinov iz maticne plosce oz. konektorja, katere so pod mikroskopom zaspajkali nazaj..(res je, da se je zavleklo en dan od dogovora, pa to "prebolis" ce je za tem le popravilo uspesno).

Je pa zanimivo, ker sem videl kar nekaj slabih kritik po forumih glede njihovega odnosa in slabih serviserjev.
Res je, da bi pri domačem mojstru mogoče prešparal kakšnih dvajset evrov-saj vrjamem, da tudi te nekateri obvladajo takšne zadeve, a se mi zdi, da je pri uradnem servisu le malo več garancije, če se pri popravilu kaj zaplete oz. se pojavijo težave pri popravljenemu prenosniku takoj po popravilu.

Tako, da jaz sem dobil pozitivno mnenje kar se tiče Rolanovega serviserja prenosnikov. Saj ne, da sem vesel, da sem se po bedariji znebil kar nekaj evrov, a so bili v manjsini servisov (tudi hp partnerjev), ki so mi odpisali na mail, in so bili pripravljeni pomagat, in edini dali pozitivni odgovor, postavili konkretno ceno v naprej in se je tudi držali.
Se enkrat hvala za nasvete. lp

Nazadnje urejal/a cle_man Pet Jan 21, 2011 3:32 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2011 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nauk: Naslednjič ne bom nič ponudil zastonj.
PonosniSlovenec
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Maj 2010 11:46
Aktiv.: 0.75
Kraj: Ljubjana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2011 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:

Ljudje nismo navajeni dobivati stvari zastonj in se ponavadi vprašamo kaj ima človek za bregom, pa čeprav le ta hoče biti samo dober do nas Smile
Nazaj na vrh
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2011 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RoLAN ni uradni HPjev serviser ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
cle_man
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:

Eh, sploh ni tezava v tem -saj je bilo res prijazno od tebe, da si bil pripravljen pomagat,...
Ampak recimo, ce se vsedem v avto in odpravim v smeri Divače nebi porabil veliko manj goriva, kot me je stal servis.

Kar pa se tice tistih uradnih zadev -vrjamem, da bi bil sposoben popravit. Le nesreca nikoli ne pociva delo pa je res specificno,
in ce bi imel slab dan oz. bi se zadeve zakomplicirale (se naprimer po nesreci dodatno unici maticna plosca,...) od tebe nebi mogel zahtevati urejenih zadev oz.
da mi vrnes racunalnik vsaj v stanju kakrsen je bil, niti nebi bilo fer, ce bi od tebe to zahteval. Ce pa mi na servisu se bolj
unici osnovno plosco, bi pa ze lahko imel kaksno pritozbo kar se tega tice, glede na to, da zagotovijo popravilo oz. dobis v roke papir.
To pa se ne pomeni, da nebi sprejel tvojega dobrega namena, ce bi bil doma blizje temu koncu Slovenije.
In "PonosniSlovenec" ma prav kar se tice prvega dela stavka-danes ti res redko kdo kaj ponudi zastonj zato toliko bolj cenim tvojo ponudbo.

jvolk je napisal/a:
RoLAN ni uradni HPjev serviser ...

Kar pa se tice RoLAN-na in hp servisa se pojavi na uradni strani HP servisa osebnih sistemov: http://h40033.www4.hp.com/support/servisnipartnerji/osebni-sistemi.html
Torej bi vrjetno naj imeli licenco popravila HP prenosnikov. Ne vem pa kako je misljeno uradno/neuradno, mogoce ker je omenjena le kot servisna tocka Protek-a?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 12:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cle_man je napisal/a:
Ampak recimo, ce se vsedem v avto in odpravim v smeri Divače nebi porabil veliko manj goriva, kot me je stal servis.

To je sicer res. A dela je pa za 15 min, če si hudo neroden. Torej bi ti ostalo celo uro in pol za doživet še marsikaj zanimivega.

cle_man
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 1:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
cle_man je napisal/a:

To je sicer res. A dela je pa za 15 min, če si hudo neroden. Torej bi ti ostalo celo uro in pol za doživet še marsikaj zanimivega.

Tudi to je res,... Mogoce pa bom naslednjic res razmislav se v tej smeri, saj smo dandanes ljudje res prevec nervozni in iscemo kar se da hitro oz. najblizjo resitev, namesto, da bi kot iz tvojega primera iz tezave potegnili se nekaj dobrega.
Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni