|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
domenpipi Član

Pridružen-a: Čet 15 Apr 2010 14:54 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 11:35 pm Naslov sporočila: Temperaturno stikalo |
|
|
V conradu sem nasel tole temperaturno stikalo (http://www.conrad.de/ce/de/product/194883/TEMPERATUR-SCHALTER-BAUSATZ-10100) in me zanima kaj menite ali bo normalno delovalo tudi pri -20°C. Namreč nastavitev do -10°C mi zadostuje skrbi pa me da pri nižjih temp. zadeva ne bo delovala pravilno. HVALA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.86 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na vezju je 741. Standardna izvedba - mislim, da oznaka nosi sufiks "C" je za temperaturno območje od 0-70°C. Če bo samo vezje izpostavljeno nižjim termperaturam kot so deklarirane, lahko pride do težav. Vem za primer, ko je bilo z omenjenim čipom narejeno vklapljanje vzdrževanja temperature v prostorih pred zmrzovanju. Žal je "zmrznilo" tudi vezje. Škoda, ki je nastala potem je bila kar velika. (to se je zgodilo članu tega foruma - če bo sporočilo videl lahko napiše kaj več) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni