www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ebay in "dodatni" stroški
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 9:20 am    Naslov sporočila:  Ebay in "dodatni" stroški Odgovori s citatom

Na nemškem Ebay-u sem zlicitiral artikel, po licitacijo pa sem dobil od prodajalca mail z končnim zneskom:
Subtotal: EUR 80.00 (OK to sem licitiral)
Shipping and handling via Hermes Paket International: EUR 4.30 (transport; cena velja za nemčijo)
Seller discounts(-) or charges(+): EUR 83.29 (OPA, kaj pa je tole - pričakoval sem kakšnih 10€-15€ dodatka za transport do Slovenije)
Total: EUR 166.58

Z dodatnimi stroški je prodajalec pokril razliko med zlicitirano ceno in tržno ceno! Sem mu sicer že poslal mail, ampak še ni nobenega odgovora. Zanima me če se da tale "problem" rešiti ali sem sedaj obvezan k plačilu?

Drugače sem na ebay.de hotel izkoristiti funkcijo Problem klären, ampak mi javi da to lahko storim šele po 10. dnevih.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo si načeloma kupil. Če je ne boš plačal, ti je ne bodo poslali. Zgodilo se ne bo nič, razen da te bo ebay parkrat pozval, da plačaj oz. da prodajalec še ni dobil tvojega plačila. Potem ti bodo prilepili zaznamek, da si enkrat odstopil od že kupljenega. Če se to ponavlja, te bodo kot kupca izbrisali in ti ne bodo dovolili več nakupov.
Drugič pa previdno, prej se prepričaj, koliko je poštnina za SLO. Včasih je lahko ubijalska, odvisno od prodajalca.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko se s kupcem zmenis, da ti nakup stornira.
Ce se kupil v ebay trgovini potem imas moznost odstopa. Poglej pod AGB/Widerrufsrecht.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz kaj takega še nisem doživel. Kar sem zlicitiral + poštnina in to je bilo to.
Nazaj na vrh
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je bila poštnina za Slovenijo označena??
Hermes Paket International EUR 4.30 (transport; cena velja za nemčijo) ?'
Kaj sedaj je International ali je samo za Nemčijo?

LP
Nazaj na vrh
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.01
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripni še link do prodajalca .
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si kupil kakšno večjo ( težjo ) zadevo ?
Potem je lahko poštnina do SLO ubijalska, oz. si jo lahko prodajalec zmišljuje, če tega nista razčistila pred koncem avkcije.
Prvo pravilo na ebayu: Preberi vse v oglasu do zadnje črke.
Če sodeluješ na nemškem ebayu je znanje nemščine obvezno.
Sicer imam sam na ebayu prek 100 nakupov in nobene slabe izkušnje.

LP

ps: prodajalca lahko prosiš, če je pripravljen poiskati najcenejši način dostave v SLO

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 12:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lp!

Sam imam kot sp pogodbo z GLS in lahko naročim dvig paketa v tujini. Cenovno je GLS za pakete daleč najugodnejši, pa tudi do sedaj mi ni še noben po ebayu kompliciral, ko sem rekel, da bom prevzem opreme zrihtal jaz sam.

LP, g

me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je uzgodilo. da sem namesto 7€ poštnine plačal 25€. Internetno stran sem imel shranjeno- je bilo jasno razvidno, da je 7€ do Slovenije.Ni nič pomagalo, da sem jamral na Ebay pa kupcu pa...Za v bodoče vedno vprašam prodajalca za ptt stroške.
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom poskusil odgovoriti na manjkajoče podatke in odgovoriti na vprašanja.
Prodajalcu (thomasnrw1976) sem že pred koncem avkcije poslal mail z vprašanjem koliko je poštnina, vendar odgovora nisem dobil. Ker je bilo tisti hip na dražbi nekaj podobnih/enakih artiklov sem podoben mail poslal tudi drugim in dobil odgovor da je poštnina med 6,5€ in 17€, kar je nekaj realnega glede na cene Deutsche Post ali Hermes. Ker je tudi ta prodajalec imel kot dostavno službo naveden Hermes, sem ceno dostave predvideval v rangu do 17€.
Po končani dražbi sem mu tudi poslal mail kjer sem ga prosil naj mi javi podatke o plačilu, saj je kot plačilo možno le nakazilo, ampak odgovora nisem dobil le "avtomatsko" sporočilo o plačilu. Od takrat pa nobenega odgovora!
Hm... zakaj prodajalec ne odgovori? Če bi se mu šlo da se zadeva razreši bi že odgovoril? Nemci bi temu rekli abzocke.

Kja sedaj? Čakam na kakšno ebay opozorilo? Mu kar sam javim da odstopam? Ga prijavim na ebay?

LP, Peter
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko mu pišeš, da boš sam organiziral prevoz - da naj ti javi podatke (ime in priimek, naslov, telefon) za naročilo prevzema.

Tako, da imaš v ebay mailih dokaz, da si ti k reševanju problema (ki si ga - realno gledano sicer naredil ti) pristopil konstruktivno. V prihodnje pa malo bolj paziti, kaj klikaš: če je deklarirana poštnina samo za Nemčijo brez vnaprejšnjega prodajalčevega maila o ceni (preko ebaya, ne privat!) nimaš kaj praskat.

Lp, g

p.s. Pa brez panike - gre za privat nakup. Mogoče tvoj prodajalec zdajle ravno smuča ali se namaka v kakšnih toplicah ... Ne čakajo vsi pri računalniku ... Sam sem imel take izkušnje ob kupovanju kitarskega efekta (tip kar ni odgovarjal itd. - sem bil že ves paničen, a na koncu je bilo vse dobro).

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
... saj je kot plačilo možno le nakazilo, ampak odgovora nisem dobil le "avtomatsko" sporočilo o plačilu...

En kratek nasvet za v naprej, ko prideš do prodajalca, ki ne omogoča PayPal samo preskoči, saj v tem primeru nisi zavarovan.

ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.65
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ima prodajalcec napisano, da je plačilo možno samo preko nakazila ali kreditne kartice, se jaz take zadeve na veliko izognem, ker v tem primeru nimaš popolnoma nobenega zavarovanja! Tudi e-bay opozarja, da ne sklepati posla s takimi prodajalci! Jaz plačujem zgolj in samo preko paypal-a!
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Resnično se izplača koristiti samo paypal, saj je to kar precejšnja varovalka, da se izognete nategu. Ravno pri nemškem prodajalcu me je paypal rešil, da mi je vrnil denar, ker ni mogel dostaviti kupljenega.
Kolega je ostal brez 1000 EUR, ki jih je nakazal v Italijo in jasno, brez blaga.
Niti italijanska policija ni uspela storiti ničesar, pa čeprav so lastnika računa našli.

hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.92
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Resnično se izplača koristiti samo paypal, saj je to kar precejšnja varovalka, da se izognete nategu. Ravno pri nemškem prodajalcu me je paypal rešil, da mi je vrnil denar, ker ni mogel dostaviti kupljenega.
Kolega je ostal brez 1000 EUR, ki jih je nakazal v Italijo in jasno, brez blaga.
Niti italijanska policija ni uspela storiti ničesar, pa čeprav so lastnika računa našli.

Če se je šlo za skuter, ga poznam tudi jaz. Če pa ne, pa je to drugi primer natega.

L.p.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni