www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup avtomobila
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
primozsu
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11
Aktiv.: 1.74
Kraj: MB - Šentjur

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 5:56 pm    Naslov sporočila:  Nakup avtomobila Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam vprašanje v zvezi z nakupom avtomobila.
Na voljo je od 8-9 k€. Trenutno sta v obravnavi dva avta, Pasat (letnik okoli 05-06) ali Hyundai i30 (l. 08). Katerega mislite da bi bilo bolje vzeti. (Odtehta kvaliteta pri Pasatu toliko, da je dve ali tri leta starejši od Hyundai i30 ?). Vem da sta ta dva avta v različnih razredih pa vendar.
Kupuje se avto za daljše obdobje in da se bo z njim med delovniki naredilo čez 110 km na dan. Večino vožnje poteka po avtocesti. Bi priporočali nakup kakšnega drugega avtomobila za ta denar in potrebe?

Lp, Primož
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za take dnevne relacije bi jaz od teh dveh raje vzel passata. Bolje da imaš pol metra več pleha okoli sebe, saj je dosti kamikaz na cesti.
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
za take dnevne relacije bi jaz od teh dveh raje vzel passata. Bolje da imaš pol metra več pleha okoli sebe, saj je dosti kamikaz na cesti.

Kje pa piše, da je passat bolj varen? Sploh pa tri leta starejša skatla. Jaz defeintivno vzamem Hyundai-a.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oba crash testa:
Passat 2005. ***klik***
I30 2008 ***klik***

Velikost vozila danes praktično ne igra velike vloge pri varnosti. Recimo nov Swift je pratkično pometel z večjo konkurenco. ***klik***

PS.
Na strani gornje povezave so tudi filmsko dokumentirani testi. Glej pod sliko "Films"

crash test.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  515.21 KB
 Pogledana:  10 krat

crash test.jpg

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj glas v tem primeru je za Hyundaia.
Sicer bi se v tvojem primeru jaz odločil za povsem drug avto.
Lahko me kontaktiraš pod zasebno. Zadnjič sem imel avto v okvari leta 1993.

LP

primozsu
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11
Aktiv.: 1.74
Kraj: MB - Šentjur

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:

Sicer bi se v tvojem primeru jaz odločil za povsem drug avto.

Bi se priporočal če mi lahko prosim svetuješ katrega drugega za ta denar.

Lp, Primož
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70775.80

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
multizaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Okt 2009 19:51
Aktiv.: 0.08
Kraj: Šempeter v Sav. dol

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 9:30 pm    Naslov sporočila:  pasat Odgovori s citatom

Vsekakor pasat
Pred leti sem imel pasata ko je čel na odpad je imel 450 000 , ob nakupu jih je imel 200 000 če so sploh bili realni( ne vrjamem) pa razen vzdržavana ni bilo nikakršnih stroškov z njim Smile Bil je letnik 1993. Če jim kvaliteta do sedaj no padla vskakor bolje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obišči čim več preprodajalcev, ki ponujajo rabljene avte in preglej enega za drugim.
V avtu se moraš tudi dobro počutit, barve morajo biti zate "taprave", oceni preglednost,... Potem ko ti eden ustreza, prosi za testno vožnjo.
Meni je tak pristop ustrezal.

Pred nakupom priporočam še:
- obisk na ustreznem spletnem forumu za izbrano znamko, da ti pokomentirajo izbran avto
- obisk pooblaščenega servisa, da avto priklopijo na tester in ga pregledajo, saj tam najbolje poznajo "svoje" modele. Če se prodajalec ne strinja z obiskom na servisu pred nakupom, potem stran od tega avta in od tega prodajalca Exclamation

LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tem primeru i30. Zakaj? Tile letnik passatov imajo 2.0TDI motor na katerih pokajo bloki, glave in odpovedujejo šobe za vbriz.

Svetujem obisk foruma avtomobilizem.com (mini nasvet: ko boš odprl ne sprašuj o ali kupit i30 ali pa passata, ker bo sam kreg. Zato vprašaj samo kaj vse crkuje na 2.0TDI motorjih. Pa uporabi iskanje na tistem forumu.)

PS: Upam da ne sanjaš o kakih magičnih 150 tisoč prevoženih kilometrih Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš veliko skakal po mestu na kratke proge vsekakor i30.

Moja teta ima VW golfa karavan 1.9 TDI pa ker veliko skače po Ljubljani je imela že 3x na servisu zaradi turbine, pa še zadeva se ogreva kakih 10 kilometrov.

Na daljše proge je pa super.

maty
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57
Aktiv.: 0.66
Kraj: Svečina

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da imam zelo slabe izkušnje z vw-jem, bi osebno šel bolj na hyundai.
No kar se tiče motorja pri VW-ju nisem imel nikakršnih težav (ima trenutno 250000km), vendar je karoserija totalno zanič. Sicer zdaj sem kupil opla in se pustim presenetiti....
Pač pri avtu moraš imeti enostavno srečo....
Znanec je kupil novega VW Tourana....kot novemu ni šlo odpreti vrat na sovoznikovi strani, pri 200 km, je motor začel zgubljati olje...vzrok: semering na motorni gredi je crkno....
Nazaj na vrh
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakor kdo.
Jaz sem s svojim passatom več kot zadovoljen. Imam 2001 letnika, ampak še sigurno 5 let ne menjam, če bo seveda vse po sreči.
Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Pri vozilih izdelanih do 2004 se še ni pretirano šparalo sedaj ko pa je začela kupna moč upadati pa vsi šparajo an kvaliteti. Še najbolj se je za bati serviserjev, ki jim je v interesu da slabo servisirajo ker jim to prinese več dela in so priskrbljeni.

Lp.

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
maty
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57
Aktiv.: 0.66
Kraj: Svečina

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2010 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Profesor Einstein je napisal/a:
..... Še najbolj se je za bati serviserjev, ki jim je v interesu da slabo servisirajo ker jim to prinese več dela in so priskrbljeni.

Lp.

Darko

To pa drži kot pribito!!!!!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni