www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predalniki / omarica za elemente
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V delavnici se je povečala potreba po predalnikih in zato sem primoran dokupiti nove. Smile
Sicer me zanima, če kdo uporablja C*ONRADOV sortilni predalnik. Predvsem me zanimajo določene lastnosti. Če je ohišje predalnikov kompaktno ter kakšni so predali - se lahko ločijo na 2 ali 3 dele? Spodaj je povezava do trgovine ter slik.

povezava
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, jaz sem kupil sortiment predalnike v H**rju, so bili veliko cenejsi in sirina predalcka je taka, da lepo stoji upor po sirini. Tako imam 3 prostorcka v enem predalcku in tako 3 vrednosti uporov...

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Hm, jaz sem kupil sortiment predalnike v H**rju, so bili veliko cenejsi in sirina predalcka je taka, da lepo stoji upor po sirini. Tako imam 3 prostorcka v enem predalcku in tako 3 vrednosti uporov...
Tudi jaz sem kupil tri takrat. Se mi zdi, da so bili po 7€. Edino žal mi je, da jih nisem kupil več.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

strobos je napisal/a:
start je napisal/a:
Tudi jaz sem kupil tri takrat. Se mi zdi, da so bili po 7€. Edino žal mi je, da jih nisem kupil več.

Lp
Ali bi lahko kdo od vaju pripel kakšno sliko, da bi videl kakšni so ti predalčki. Komplet in posamezen predal. Nimam strašne sile jih kupit, pa bi počakal, da jih bodo spet prodajali.
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.22
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole izgledajo. Če jih boš kupil,ti lahko pošljem še napise za vrednosti uporov, ki pašejo v predalčke.
Tudi meni je žal, da jih nisem kupil več. Če bo kdo opazil, da se spet prodajajo, naj pove.

17092009741.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  123.57 KB
 Pogledana:  23 krat

17092009741.jpg

Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za delno pomoč ampak mene zanimajo točno tile iz C*onrada.
Sam sem tudi pred 2 letoma kupil predale iz H*oferja ampak sedaj mislim kupiti predale, ki imajo ohišje ( ogrodje ) kovinsko, da so bolj ''masivni"! Kupiti pa nameravam 4 in jih pričvrstiti na steno. Te iz H*oferja bi imel pa za druge stvari.

Prilagam še sliko zate kose19, da lahko vidiš kakšni so.
Predalčniki

Edit:
So me že prehiteli s povezavo...zato prilagam novo.
Predalčniki
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sadida je napisal/a:
Tudi meni je žal, da jih nisem kupil več. Če bo kdo opazil, da se spet prodajajo, naj pove.

Kupite jih lahko spet naslednje leto ob približno enakem času. Izdelki se ponavljajo, edino se včasih zgodi da jih nadomestijo novejši.
LP
Božo
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala @Bozo. Jaz sem tudi kupil samo 3 kose, ce bodo spet isti v prodaji, jih bom zagotovo kupil se 3 ali pa morda tudi vec. Very Happy
Upam da bo lahko kdo spomnil, ko/ce jih vidi v trgovini.
Hvala.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.22
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti iz conrada so praktično isti, kot tisti moj rdeč predalnik (mars), ki ga lahko kupiš v merkurju. Lahko greš pogledat tja kakšni so, cena pa mislim da ni preveč drugačna.
Nazaj na vrh
sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.56
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj podobnega se mi zdi, da sem videl v Bau**x-u po 18€. Mislim da je bil s 30 predalčki. Imajo pa različne velikosti predalnikov, z različnimi velikostmi predalčkov.
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam Mars-ove predalnike v službi. Ko bom enkrat opremljal svojo drugo delavnico, bom imel zagotovo marsove predalnike. Kot prvo ima predalnik kovinsko ogrodje, kar je še posebej dobro pri vijakih, predalčki so med seboj ločeni s kovinskimi pregradami, kar je dobro pri izvleku predala, da nam ne gre ven še sosednji predal, na koncu predalnika je ušes, ki preprečuje, da nam predalnik ne pade ven.
Sam imam tudi ene 2 plastična predalnika. Nad obemi nisem ravno navdušen, čeprav so v njih stvari prav tako sortirane.

klemen88
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
Sam imam Mars-ove predalnike v službi. Ko bom enkrat opremljal svojo drugo delavnico, bom imel zagotovo marsove predalnike. Kot prvo ima predalnik kovinsko ogrodje, kar je še posebej dobro pri vijakih, predalčki so med seboj ločeni s kovinskimi pregradami, kar je dobro pri izvleku predala, da nam ne gre ven še sosednji predal, na koncu predalnika je ušes, ki preprečuje, da nam predalnik ne pade ven.
Sam imam tudi ene 2 plastična predalnika. Nad obemi nisem ravno navdušen, čeprav so v njih stvari prav tako sortirane.

Točno takšen odgovor sem rabil! Ker tudi sam nisem preveč zadovoljen s temi iz H*oferja si hočem kupiti kovinske in zato me je zanimalo prav to kar je napisal Vajdo!

Najlepša hvala!
Lp
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Jaz sem pred leti kupil tak predalnik v Conrad*, potem pa sem videl, da imajo enake samo v rdeči barvi in za nižjo ceno v Just*. Imajo tri prostorčke za pregrade.
Prilagam še sliko.

LP

Predalnik.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  315.69 KB
 Pogledana:  5 krat

Predalnik.jpg

Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponižno prilagam link do teme, kjer so predalniki po katerih sprašuje uporabnik klpzm, že omenjeni.

Na kratko bi rad izrazil tudi svoje mnenje o teh predalnikih.
Ohišje je kovinsko in dovolj kompaktno in težko, da se pri izvleki predalčkov ne premika, čeprav je precej visoko. Predalčki tudi brez težav potujejo v in iz predalnika (tj. se ne zatikajo) in imajo tudi praktičen zatič, ki preprečuje, da bi predalnik na enostaven način popolnoma izvlekli iz predalnika. Tako je preprečeno nepotrebno raztresanje elementov. Plastika iz katerih so predalčki je zelo trda in preprečuje lomljenje le teh.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še najbolje se obnesejo predalčniki MARS, ki jih prodajajo mislim da v Conrad, in Merkur jih je nekaj časa imel, sedaj pa Merkur tako ali tako propada in ima prazne police, mogoče bodo police na razprodaji Very Happy Razz

Preden sem prešaltal na MARS predalčnike, sem imel ene plastične, spet iz Merkurja, enake po dimenziji pa so takrat imeli v Bauhaus, ampak so bili drugačne barve in bolj kvalitetna plastika in ogrodje ni bilo skrivljeno. To je bilo pred ene 15 leti in nekatere od teh predalčnikov imam še sedaj, tisti iz Merkurja se pa razpadajo predalčki, plastika se je kar razpokala in začela drobiti Confused

Imam še 4 nove predalčnike, ki sem jih nekoč kupil v trgovini Oblč, vendar mi dimenzijsko ne ustrezajo, če bo kdo taval tukaj v moji bližini in bi to rabil, se lahko oglasi na ogled in ali :cafe:

Predalčniki s plastičnim ogrodjem se mi ne dopadejo, velikokrat so zvita ogrodja, ali pa se skrivijo od teže, če so v predalčkih kakšni vijaki, tako da Hofer verzije kljub nizki ceni nisem kupoval in ni mi žal, sem videl pri kolegu, ki jih je kupil in ni preveč vesel, saj je on kupil za vijake in obesil na zid in teža vijakov je naredila svoje Confused

Če je plastika UV obstojna, bo za lahke elektronske elemente verjetno dober vsak predalčnik, če ni ves skrivljen že nov.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni