|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 8:22 pm Naslov sporočila: Ne kupujte aparatov po katalogih |
|
|
Da na nek način nadaljujem temo o najboljšem sosedu ... mislim na kataloške prodaje. Sicer nimam navade pisat po forumih za vsako malenkost, ampak tale primer pa je eden od "boljših", ki sem jih videl v praksi.
Sam se takšnega načina nakupov sicer ne poslužujem ... žena pa se še malo uči
Po katalogu Neckermann-a je naročila sokovnik, ki v reklami veliko obljublja. Iz priloženih slik se lahko prepričate, da je iz treh decilitrov malin sposoben narediti:
- nekaj kapljic tropin v zato namenjeni posodi
- NIČ kapljic soka
- VELIKO umazanije v svoji notranjosti
Komentarje o aparatu elta Germany prepuščam Vam ...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
35.53 KB |
Pogledana: |
84 krat |

|
|
70.34 KB |
60 krat |

|
|
87.66 KB |
55 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi dobim katalog in nikoli ne naročim kakšen aparat ali kaj drugega,kvečjemu kašne drobne stvari.Jaz sem zvedel,da eden kupil ekspres aparat za kavo in je "crknil"Kako je za popravilo,ne vem.
Lp Andrej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
iztok, kolikor jaz vem, so ti sokovniki za "velike in trde" sadeže.. pomaranče in limone... Za malinov sok bi jaz raje uporabil prešo za krompir (za cmoke in svaljke delat) ali pa tisti "vrtiljak", ki je za paradižnikov sok delat.
pa brez zamere...
Sicer sestave in delovanja aparata ne poznam, ampak kolikor sklepam je to bolj podobno ročnem ožemalniku limon na motorni pogon... s takim ne narediš iz malin nič.
P.S. jaz bi dal rajši maline v skledico in smetano gor.... mljask
Iz katalogov pa ne naročam nič drugega kot samo čipe.... Vsako takšno napravo moram imeti v rokah in jo vključiti da vidim kako dela še preden jo kupim. Če se tega ne da, naj jo pa kar imajo.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
iztok, kolikor jaz vem, so ti sokovniki za "velike in trde" sadeže.. pomaranče in limone... Za malinov sok bi jaz raje uporabil prešo za krompir (za cmoke in svaljke delat) ali pa tisti "vrtiljak", ki je za paradižnikov sok delat.
pa brez zamere...
Sicer sestave in delovanja aparata ne poznam, ampak kolikor sklepam je to bolj podobno ročnem ožemalniku limon na motorni pogon... s takim ne narediš iz malin nič. |
aly, če podrobneje pogledaš sliko na reklami boš opazil vrteč lonček, ki ima na dnu majhne izbokline (kot nožki na ribežnu), ki sadje sesekljajo in vržejo ob mrežasto steno tega lončka, ki pa je malce preveč položna in zato še pred zamišljenim centrifugiranjem vrže vse ob pokrov kjer se nalepi.
Se pa strinjam, da je za limone in pomaranče najprimernejši stari dobri ročni ožemalnik. Na reklamni sliki se vidijo poleg ostalega zraven tudi pomaranče. V navodilih pa piše, da je treba sadje pred obdelavo v aparatu olupiti in izluščiti pečke ... si že kdaj lupil pomaranče ali limone pred stiskanjem v sok ...
aly je napisal/a: |
P.S. jaz bi dal rajši maline v skledico in smetano gor.... mljask |
... to smo s preostankom malin tudi naredli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2005 6:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Očitno pa so raznovstni "ožemalci" zelo privlačen nakup. Po moji presoji pa ni nobeden prav uporaben. Sicer pa sem pred časom pripel preskan iz VIP-a kjer so testirali Power juicer
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2005 8:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj se spomnim,da imam tudi jaz sokovnik.Ki pa leži že dolgo v shrambi.Izdelan je leta 1964 Jugodent,Novi Sad,made in Jugoslavija.Je kupila moja mama in se spomnim.Več sadja je dala in je malo soka priteklo.Raje uporabim mikser.
Lp Andrej.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2005 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povem jaz za en ozemljevalnik, ki ga pa ne boste nasli v nobeni od reklam. Je prevec dober, da bi rabil reklamo PREDSTAVLJAM ROCNOSTISK
Primes pomaranco. Jo prerezez na pol. Podstavis kozarec ter mocno stisnes.
Dobre lastnosti:
-Zelo poceni - zastonj
-Ne rabi elektrike
-Deluje zelo hitro
-Ciscenje po uporabi je zelo hitro in enostavno
-Iztisnjen sok je izredno cist in kvaliteten
Slabe lastnosti:
-Slab izkoristek ozemanja
-Ne mores ozemati vseh vrst sadja
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
diehart Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46 Prispevkov: 501 Aktiv.: 2.11 Kraj: okolica I G
|
Objavljeno: Pet Jul 08, 2005 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
hehe, naročim deset komadov
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70801.12
|
Objavljeno: Sob Jul 09, 2005 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni