www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ne kupujte aparatov po katalogih

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 07, 2005 8:22 pm    Naslov sporočila:  Ne kupujte aparatov po katalogih Odgovori s citatom

Da na nek način nadaljujem temo o najboljšem sosedu ... mislim na kataloške prodaje. Sicer nimam navade pisat po forumih za vsako malenkost, ampak tale primer pa je eden od "boljših", ki sem jih videl v praksi. Rolling Eyes

Sam se takšnega načina nakupov sicer ne poslužujem ... žena pa se še malo uči Smile

Po katalogu Neckermann-a je naročila sokovnik, ki v reklami veliko obljublja. Iz priloženih slik se lahko prepričate, da je iz treh decilitrov malin sposoben narediti:
- nekaj kapljic tropin v zato namenjeni posodi
- NIČ kapljic soka
- VELIKO umazanije v svoji notranjosti

Komentarje o aparatu elta Germany prepuščam Vam ... Laughing

Sokovnik_rezultat2.JPG
 Opis:
Test sokovnika 2
 Velikost datoteke:  35.53 KB
 Pogledana:  84 krat

Sokovnik_rezultat2.JPG

Sokovnik_rezultat1.JPG
 Opis:
Test sokovnika 1
 Velikost datoteke:  70.34 KB
 Pogledana:  60 krat

Sokovnik_rezultat1.JPG

Sokovnik_reklama.JPG
 Opis:
Reklama za sokovnik
 Velikost datoteke:  87.66 KB
 Pogledana:  55 krat

Sokovnik_reklama.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 07, 2005 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi dobim katalog in nikoli ne naročim kakšen aparat ali kaj drugega,kvečjemu kašne drobne stvari.Jaz sem zvedel,da eden kupil ekspres aparat za kavo in je "crknil"Kako je za popravilo,ne vem.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 07, 2005 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iztok, kolikor jaz vem, so ti sokovniki za "velike in trde" sadeže.. pomaranče in limone... Za malinov sok bi jaz raje uporabil prešo za krompir (za cmoke in svaljke delat) ali pa tisti "vrtiljak", ki je za paradižnikov sok delat.

pa brez zamere...
Sicer sestave in delovanja aparata ne poznam, ampak kolikor sklepam je to bolj podobno ročnem ožemalniku limon na motorni pogon... s takim ne narediš iz malin nič.

P.S. jaz bi dal rajši maline v skledico in smetano gor.... mljask Razz

Iz katalogov pa ne naročam nič drugega kot samo čipe.... Vsako takšno napravo moram imeti v rokah in jo vključiti da vidim kako dela še preden jo kupim. Če se tega ne da, naj jo pa kar imajo.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 07, 2005 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
iztok, kolikor jaz vem, so ti sokovniki za "velike in trde" sadeže.. pomaranče in limone... Za malinov sok bi jaz raje uporabil prešo za krompir (za cmoke in svaljke delat) ali pa tisti "vrtiljak", ki je za paradižnikov sok delat.

pa brez zamere...
Sicer sestave in delovanja aparata ne poznam, ampak kolikor sklepam je to bolj podobno ročnem ožemalniku limon na motorni pogon... s takim ne narediš iz malin nič.
aly, če podrobneje pogledaš sliko na reklami boš opazil vrteč lonček, ki ima na dnu majhne izbokline (kot nožki na ribežnu), ki sadje sesekljajo in vržejo ob mrežasto steno tega lončka, ki pa je malce preveč položna in zato še pred zamišljenim centrifugiranjem vrže vse ob pokrov kjer se nalepi. Confused
Se pa strinjam, da je za limone in pomaranče najprimernejši stari dobri ročni ožemalnik. Na reklamni sliki se vidijo poleg ostalega zraven tudi pomaranče. V navodilih pa piše, da je treba sadje pred obdelavo v aparatu olupiti in izluščiti pečke ... si že kdaj lupil pomaranče ali limone pred stiskanjem v sok ... Wink

aly je napisal/a:
P.S. jaz bi dal rajši maline v skledico in smetano gor.... mljask Razz
... to smo s preostankom malin tudi naredli.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 08, 2005 6:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno pa so raznovstni "ožemalci" zelo privlačen nakup. Po moji presoji pa ni nobeden prav uporaben. Sicer pa sem pred časom pripel preskan iz VIP-a kjer so testirali Power juicer
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 08, 2005 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj se spomnim,da imam tudi jaz sokovnik.Ki pa leži že dolgo v shrambi.Izdelan je leta 1964 Jugodent,Novi Sad,made in Jugoslavija.Je kupila moja mama in se spomnim.Več sadja je dala in je malo soka priteklo.Raje uporabim mikser.
Lp Andrej.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 08, 2005 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povem jaz za en ozemljevalnik, ki ga pa ne boste nasli v nobeni od reklam. Je prevec dober, da bi rabil reklamo PREDSTAVLJAM ROCNOSTISK Wink
Primes pomaranco. Jo prerezez na pol. Podstavis kozarec ter mocno stisnes.
Dobre lastnosti:
-Zelo poceni - zastonj
-Ne rabi elektrike
-Deluje zelo hitro
-Ciscenje po uporabi je zelo hitro in enostavno
-Iztisnjen sok je izredno cist in kvaliteten
Slabe lastnosti:
-Slab izkoristek ozemanja
-Ne mores ozemati vseh vrst sadja

diehart
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46
Aktiv.: 2.11
Kraj: okolica I G

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 08, 2005 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe, naročim deset komadov Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70801.12

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2005 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni