www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Emotiv EPOC Neuroheadset

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.34
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 2:18 pm    Naslov sporočila: icon_shocked Emotiv EPOC Neuroheadset Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me, če ima kdo izkušnje z Emotiv EPOC Neuroheadsetom.

Včasih je bil "popularen" OCZ NIA, vendar če ju primerjam, je EPOC mnogo boljši (sicer tudi dražji), kajti za razliko NIA z 3 senzorji jih ima EPOC 14 (za primerjavo jih ima medicinski EEG za opazovanje delovanja možganov 19), poleg tega pa zadnji poleg misli zaznava tudi obrazne mimike ter gibanje glave (vgrajen žiroskop). Pri NIA pa se je v raznih Reviewih poročalo, da naj niti ne bi zaznavala elektromagnetnih valov, temveč le obrazne mišice.
Poleg tega bi se naj dalo EPOCu bindati 18 tipk tipkovnice, pa še Wireless je Very Happy
Še vedno pa iščem "PC EEG" ki bi mu lahko bindal vseh 113 tipk tipkovnice Razz

Že ima kdo tole ali pa OCZ NIA konzolo? Pa tudi če je nima, prosim za mnenja o EPOCu.
Za zdaj jim piše da ne pošiljajo v Slovenijo, ampak naj bi tole dokaj hitro uredili, drugače pa bi jaz to naročil preko kakega prijatelja v ZDA.
Hvala za odgovore.

EDIT: Še en video review. "Treniranje" te konzole mora biti prav zanimivo Razz Pa še kontroliranje helikopterčka z mislimi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2011 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar so mi iz Emotiv podpore sporočili, da je v vse države sveta na voljo Developer Edition SDK, ki ima poleg "Development neuroheadseta" še 3 programe za razvijalce, drugače pa naj bi bila popolnoma združljiva z "navadno" verzijo.

Vendar menim, da stvar vseeno ni vredna $500 (+$59 poštnine).

Sem jih pa vprašal, če lahko "nek moj prijatelj" v US naroči izdelek ter mi ga potem naprej pošlje v Slovenijo, pa so rekli da seveda gre, vendar on to pošlje naprej na lastno oz. mojo odgovornost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plus carina....
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Plus carina....

Točno Brick wall

Ampak če recimo najdem nekoga poznanega v US, pa naročim paket na njegov naslov. Ko ga on dobi, pa ga pošlje dalje meni, kot prijatelj, ki mi pošlje darilo, ki ga je on prej imel. Ali tudi v tem primeru plačam carino?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70842.23

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Napisati ti mora, da je zadeva pokvaren in vredna 20 EUR ali manj Wink

lp

Boris

Dobro, hvala za nasvet Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni