www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Trgovine z elektroniko?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jakob
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Okt 2003 1:03
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2003 1:34 am    Naslov sporočila:  Trgovine z elektroniko? Odgovori s citatom

Mene pa zanima, katere trgovine še obstajajo poleg conrad in IC elektronika - s podobno izbiro? Kje je najcenejše? Kaj pa sejem elektronike? Ali so na sejmu kaj znižane cene? Rolling Eyes

Lp Jakob
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2003 7:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej o trgovinah, v LJ imaš poleg Conrada in ICja še HTE na Roški, ki je dokaj ugoden s cenami. Potem imaš še Delko v BTC, tam imajo bolj TV/AV dele, nekje je še TSP elektronika (še nisem kupoval pri njih), v Domžalah pa je še Media Trade, kjer imajo veliko izbiri delov za servis.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
castro
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19
Aktiv.: 0.30

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2003 7:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Ljubljani imaš predvsem 3: IC Elektronika (Vodovodna), JUST (Brnčičeva) in pa HTE na Roški.

V Mariboru sta Čip in HTE.

Slovenski Conrad je bolj tako tako; pravi raj je npr. Graz, kjer so cene ugodnejše, pa še izbira je ogromna.

V Trstu imaš trgovino Radio Kalika, kjer dobiš še najmanjšega hudiča.

Elementov, ki jih ne moreš dobiti nikjer, je treba pač stauhati na internetu. Sam večino komponent naročam preko DigiKey-a, ker so pri IC-Elektroniki (kot posredniki Farnella) resnično preveč oderuški.

Sam osebno najraje zahajam v JUST in HTE.

LP, Andrej
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2003 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

castro,

Mogoče lahko bolj podrobno opišeš postopek naročila, plačila .. kako je s carino pa poštnino... itd iz tujine nap. iz DigiKey-a ? Tole bi vrjetno bilo za marsikoga zanimivo.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
castro
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2003 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem plačilo vedno poravnal preko kreditne kartice, brez vsakih problemov. Kar se tiče carine: če se carina upiči v tvoj paket, potem plačaš. In to dobesedno: Tudi če npr. naročiš samo 10 uporov, in če je slo cariniku to sumljivo, boš plačal stroške carine (ne DDV), ki znašajo cca 3-4 kSIT. Sicer pa sem doslej carino na naročeno blago iz tujine plačal samo enkrat, pa še to ni bilo DigiKey-a.

LP, Andrej
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2003 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz kje pa naročaš digikey robo? Iz ameriške ali iz angleške strani?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
castro
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2003 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z angleške strani
Nazaj na vrh
Jakob
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Okt 2003 1:03
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2003 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za informacije! Smile
Nazaj na vrh
Kralj
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18
Aktiv.: 0.83
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2003 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda se bo komu ideja zdela neumna toda jaz sem se za zadnja dva nakupa odločil opraviti kar pri krajevnem serviserju tv aparatov. Cene so skoraj eneke kot v drugih trgovinah. Elektronski materjal sem iskal v treh trgovinah v Mariboru pa nikjer iskanega niso imeli. Iz radovednosti sem šel vprašati k serviserju TV aparatov pričakujoč da mi tako nebo hotel pomagati sem bil zelo presenečen. Možak je rekel da ni noben problem samo povem naj kaj rabim in če nima bo drugi dan ob 10:00 sigurno materjal pri njem. Odslej se nimam namena več voziti v Maribor po materjal, ker sem že prevečkrat šel zastonj.

lp
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem pobrisal prah iz te teme. Zanima me naročanje iz digikey-a. Na angleški strani ne morem izbrati druge države kot uk, na nemški pa sta od nam bližjih na voljo le Avstrija in Italija Sad Ima kdo kaj več izkušenj?
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 2:25 pm    Naslov sporočila:  No, tudi DigiKey nima vsega Odgovori s citatom

No, tudi DigiKey nima vsega.

Že nekaj časa iščem, kje bi dobil ST7537 za pametno ceno, pa je tako kot je nekoč bilo: Nimamo.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na digikey-u lahko naročaš v SLO (izberi USA!), samo je ceneje, če si lahko naročiš v Avstrijo ali Italijo.
Nazaj na vrh
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko, STMov ST7537 se ne proizvaja vec, zato ga bos vedno tezje in
drazje dobil.
Alternativa je ST7538P oziroma lead free varianta EST7538P.

LP Tomaz

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Digikey USA mi je delovalo brez težav.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, samo iz usa lahko dobiš še carino zraven, pa še poštnina je dražja Sad
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni