|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2013 12:56 am Naslov sporočila: 1 mbit can bus? |
|
|
Živjo,
Na enem od projektov se je pojavila potreba po 1 mbitnem CAN BUSU. Trenutno uporabljam atmega644 mikrokontroler (18 mhz) in mcp2515 z max. 125k can busom. Take hitrosti pa z zunanjim ne bom mogel doseči (sploh zato, ker ne vem kako bi s tem čipom dosegel 10 mhz spi-ja, ki bi teoretično lahko delal na 1 mbit.)
Razmišljam v smeri integriranega CAN busa v stilu at90can, ampak je težava v tem, ker če imam CAN na mikrokontrolerju, mora biti ta viden na ven. Trenutno imam galvansko ločen zunanji in notranji del vezja. V preteklosti sem imel vedno težave, če ni bilo ločenega napajanja. Mislite, da je potrebno izolirati ta dva napajanja? (gre za avtomobilsko aplikacijo)
Ima kdo izkušnje z avtomobilsko aplikacijo? Bi šlo "skozi" brez dc/dc konverterja? Preko SPI izolatorja sedaj komuniciram z zunanjimi enotami za A/D konverter in CAN. Tega mi potem ne bi bilo treba in bi se tudi precej prišparalo na prostoru in elementih, če bi bilo vse po sreči
Na ARM in podobne trenutno ne bi še hodil, prvič ker se bo s projektom mudilo in ni časa za eksperimentiranje, drugič pa to, da se bo z večjimi hitrostmi na plati povečalo tudi št. problemov, zaradi dizajna ali pa kake druge fore. Bo treba iti postopoma
Hvala za vse nasvete |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2013 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj je problem izolirati CAN bus med CAN transceiverjem in uC? Zakaj te moti uporaba DC-DC? Lahko pripneš kakšno shemo za lažjo predstavo? _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2013 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
mogoče sem se malo nerodno izrazil. DC-DC me ne moti, nasprotno, zelo mi je všeč, ker mi reši en kup težav. Prav tako bi rad obdržal to. Seveda, ko sem sedajle iskal CAN transcieverje z isolatorjem, sem takoj našel enega - včeraj pa nikakor.
Npr. tale: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/iso1050.pdf - kakšni pomisleki glede tega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2013 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede izolatorja, lahko uporabiš nekaj v smislu ISO1050 od TI (aha, si ga našel...) ali klasičen transceiver (MCP2551, PCA82C251, TJA1040...) in dvokanalni dvosmerni izolator naprimer ISO7421, SI8421, IL612, ADUM1201... Za DC-DC pa uporabiš naprimer IE0505.
Jaz imam raje ločen transceiver in izolator. ISO1050 nisem še uporabil. _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni